LIFESTYLE, Pomeranian dog

Puppy in huis of op komst? Dít zijn dé musthaves voor je puppy!

Dat de juiste voeding, een harnasje en speeltjes musthaves voor je puppy zijn, spreekt waarschijnlijk wel voor zich. Déze items liggen wellicht niet direct voor de hand, maar maken het voor jou en je puppy wel nét allemaal even wat makkelijker!

De puppytrainer

Als je een puppy in huis haalt, is deze vaak nog niet zindelijk. De puppytrainer staat dan ook echt op nummer 1 in mijn lijstje van musthaves voor je puppy. Je kunt de puppytrainer voorzien van een zogenaamde trainingsmat. Deze absorbeert de plasjes van je hond, waardoor je sowieso geen last hebt van nare geurtjes in huis. De trainingsmatten kun je ook weer super makkelijk en snel vervangen. Sketch was eigenlijk al vrij snel zindelijk, maar we hebben de puppytrainer nog steeds in huis liggen. Gedurende de nacht en op momenten dat ze alleen thuis is, maakt ze er namelijk nog wel eens gebruik van.

Lampje voor aan de halsband

Sketch kwam in oktober vorig jaar bij ons, en vanaf toen werd het natuurlijk in de avond ook steeds sneller donker. Wanneer we in de avond buiten gingen wandelen, konden we haar op een gegeven moment nauwelijks meer zien. Op een bepaald moment hebben wij dan ook dit lampje aan ons lijstje met musthaves voor je puppy toegevoegd. Niet alleen lopen we zelf niet meer het risico dat we tijdens het wandelen per ongeluk boven op haar gaan staan, wanneer ze pardoes stil staat, ze is nu ook altijd goed zichtbaar voor ander wandelaars, fietsers en automobilisten. Het is overigens een fietslampje van HEMA, deze kun je heel makkelijk om de halsband klemmen.

Puppy kauwstick

Kauwsticks heb je in alle soorten en maten. Niet alleen draagt zo’n puppy kauwstick bij aan een gezond gebit, het is ook echt ideaal wanneer je je puppy ‘wilt afleiden’. Vind je puppy het bijvoorbeeld niet zo leuk wanneer hij of zij geborsteld wordt? Dan kun je je puppy een kauwstick geven en hem of haar op die manier afleiden. Bij Sketch werkt dit echt geweldig! Ook wanneer ze een paar uurtjes alleen thuis moet blijven, krijgt ze van ons altijd een kauwstick. Zodra ze deze krijgt, vind ze het helemaal niet erg dat je weggaat en ze eet ook nog gewoon haar normale brokjes op.

Puppy trapje

Sketch is zo’n 20 cm. hoog, kan dus niet zelf op de bank springen en al helemaal niet er weer vanaf. Met dit puppy trapje hebben wij ons huis puppy proof gemaakt. Ideaal als je een puppy, of gewoon een heel klein hondje hebt, mits jouw puppy natuurlijk op jouw bank mag komen. Sketch had echt super snel door hoe het trapje werkt en gaat eigenlijk zo’n beetje de hele dag op en neer. Heel aandoenlijk om te zien.

Heb jij een puppy? Wat vind jij een echte puppy musthave?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

9 Comments

 1. Echt heel leuk om dit te lezen en de foto’s zijn zo lief allemaal! Ik heb voor Pippa wel een aantal kattenmusthaves in huis gehaald. Onder andere een stylish verantwoorde krabpaal, een voerbal (waarmee ze moet rollen om haar voer te krijgen) en een mandje dat voor de vensterbank staat zodat ze daarop kan klimmen. Tja, alles voor de kat 😉

  1. Christiana says:

   Ah ja, zo’n voerbal hebben wij ook. Voor hondjes heet het een Kong. In het begin duurde het even voor ze dat doorhad, nu heeft ze het snoepje er binnen twee seconden al uit. Soms douwt ze er nog wat vaker met haar pootje tegenaan, blijkbaar om toch te controleren of er niet nog iets uitvalt;-)

 2. Wat handig zo een puppy trainer! Wij kregen Vinkie onze Boerenfox als pup en dat was dus steeds uitlaten als het leek alsof ze aandrang had.
  En dat lampje is ook heel slim, gewoon van de Hema, een stuk goedkoper dan die speciale lampjes voor honden. Ook voor grote honden zeker handig, Soms zagen wij Whippet niet meer in het hoge gras. En dat was nota bene een grote hond. Goede tip!

  1. Christiana says:

   Ik weet nog dat ik het begin steeds ‘bang’ was dat ze zomaar opeens ging plassen, zeker als we bijvoorbeeld in een winkel of bij iemand op bezoek waren, haha;-) Nu weet ik inmiddels precies wanneer ze nodig moet;-) De puppytrainer gebruikt ze nog als wij niet thuis zijn, en soms ‘s nachts voor een plasje. Dat lampje is inderdaad super handig. Als Sketch door wat hoger gras loopt in de avond, zie je haar dus zonder dat lampje gewoon nauwelijks als het donker is.

 3. Ik kan naar die foto’s blijven kijken. Wat een leuk hondje heb je toch! Handige tip zo’n lampje. Daar zou ik niet zo snel aan denken.

  1. Christiana says:

   IK OOK! Haha, het is zo’n lieve schat. Wij kregen deze tip dus ook van mensen die hun hond ‘s avonds aan het uitlaten waren. Wij zagen het lampje op de halsband en vonden het zo ontzettend slim. Die kwam dus ook van HEMA. Ik dacht; deze tip ga ik ook met jullie allemaal delen;-)

 4. Wat een goed idee om een Hema fietslampje aan de halsband vast te maken! Ook het puppy trapje lijkt me super handig. Zo schattig hoe ze ervan af loopt.

  1. Christiana says:

   Haha, als ze de kans krijgt, gaat ze de hele dag heen en weer. Soms, als ze op bank ligt en er loopt iemand langs, dan SPRINT ze echt van dat trapje af om te kijken of er niet iemand binnen komt, want oh stel je voor, haha;-) Dan komt ze zo hard op de vloer terecht dat ze er deels overheen glijdt. In het begin kon ik dat bijna niet aanzien, ik was zo bang dat ze zich zou bezeren, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat ze echt wel tegen een stootje kan!

 5. haha dat trapje is echt zo leuk en een hond moet ook goed zichtbaar zijn inderdaad, wij willen ook zo graag een hond.. maar we moeten eerst eventjes nog sparen en dan kijken wat de opties zijn qua opvang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.