Met een nieuw huis in het vooruitzicht bruis ik natuurlijk weer van de nieuwe ideeën. Maar déze interieurkeuzes zal ik niet opnieuw maken.

Beware

Niet goed nadenken over verlichting

Maak je geen zorgen over de eerste foto! Ik heb namelijk geen seconde spijt gehad van het meer dan prachtige Desso & Ex tapijt in combinatie met het Forest behang Cole & Son in het trapgat. Uiteindelijk heb ik er helaas veel te kort van kunnen genieten. Het leuke is wel dat ik een stuk tapijt van de trap over had en dat heb ik al die tijd bewaard. Wie wat bewaard, die heeft wat! Mijn plan is om het in de meterkast en de voorraadkast op de vloer te leggen, dan kan ik er toch nog van genieten. Het was echter een feit dat het erg donker was in het trapgat, en eigenlijk ook op meerdere plekken in mijn oude huis. Het duurde serieus ook jaren voordat ik eindelijk eens een wandlamp voor buiten aanschafte. En toen hij er eenmaal hing, ontdekte ik dat dat toch wel enorm handig was, zeker in de winter! Dat zijn dus echt dingen die ik zeker anders aan ga pakken in mijn nieuwe huis. Slechte of te weinig verlichting is echt heel irritant!

relaxen in je badkamer

Zwarte kranen en een zwarte vloer in de badkamer

Laat ik vooropstellen dat ik enorm blij was met de badkamer in mijn oude huis. Hij was heel praktisch en gewoon erg mooi. Maar ik zou nooit, echt nóóit, opnieuw kiezen voor zwarte kranen en een zwarte vloer in de badkamer. Ik vond de zwarte kranen echt prachtig, maar ze werden al gauw lelijk door kalkaanslag. Ik ging me op een bepaald moment verdiepen in hoe ik dat het beste kon schoonmaken, en toen kwam ik op een tip om dat met citroensap te doen. Dat heb ik geweten; de kraan werd er alleen maar lelijker door! Ook een zwarte vloer in de badkamer is niet praktisch, opnieuw vanwege de kalkaanslag dus. In mijn nieuwe badkamer ga ik dan ook voor witte marmer look tegels.

niet tevreden met je interieur

Een grijze vloer

Ook zou ik niet opnieuw een grijze vloer kiezen. Er was op zich niets mis met de vloer, het was gewoon mooi en kwalitatief goed laminaat, maar het grijs begon me op een bepaald moment wel tegen te staan, omdat ik het vrij ‘kil’ vond. Nu vond ik mijn huis in zijn geheel niet kil door alle kleuren, stoffen en patronen, maar evengoed is het al makkelijker om sfeer te creëren als je basis al wat ‘warmer’ is. In mijn nieuwe huis ligt op dit moment een PVC vloer in een redelijk neutrale kleur. Ik ben er niet weg van, maar ik moet budgetmatig even kijken of er plek is voor een nieuwe vloer. Mocht dat zo zijn, dan ga ik opnieuw voor laminaat, maar dan met een soort ‘houtlook’.

Klussen in delen

Misschien wel het grootste ‘ding’, maar ik ga het klussen in huis nu echt beter inplannen. Nu is dat stiekem ook wat makkelijker omdat ik en Sketch nu natuurlijk tijdelijk bij mijn vader wonen en ik dus niet direct hoef te gaan verhuizen zodra ik de sleutel van mijn nieuwe appartement in mijn handen heb. Als ik iets heb geleerd van alle verbouwingen in mijn oude huis, dan is het dat als je eenmaal begint, dan wil je dat alles er mooi uitziet. Stucwerk bijvoorbeeld; in het eerste jaar werden de wanden gestuukt, maar niet het plafond. Irritatie alom gaf me dat! Ook het verfwerk werd in delen gedaan. Eerst verfde ik zelf alle deuren, en pas jaren later werden de kozijnen gedaan. Het ‘probleem’ was dat alle muren toen al gedaan waren; er was of geverfd of behangen. Hoewel de klusjesman echt wel secuur werkte, kwam het er toch op neer dat er op diverse plekken behang of verf beschadigd was geraakt door de afplaktape. Bovendien zit je steeds opnieuw in de rotzooi. Ik heb op dit moment een planning gemaakt en het komt er op neer dat ik niet eerder dan in juli ga verhuizen. Dan zit ik dus ook niet letterlijk midden in de verbouwing en vanwege Sketch ben ik daar ook enorm blij om.

Een heel groot tv-meubel

Een doorn in het oog was het, het enorme tv-meubel in mijn oude huis. Qua styling lukte het me op de één of andere manier ook maar niet om er iets moois en gezelligs van te maken. Ik heb de afgelopen tijd al rond gekeken, maar ik ben ook nog geen tv-meubel tegen gekomen wat ik echt mooi vind. Ik heb nu wel een ander leuk idee. Zo zie ik steeds vaker tv’s op een tv standaard, en zoiets overweeg ik nu. Op de plek waar normaal gesproken dan een tv meubel komt, zou ik eigenlijk graag een losstaande schouw willen, eventueel met een ombouw eromheen. Ik heb al diverse mooie exemplaren gezien die heel betaalbaar waren, dus ik ben er nog mee bezig. Maar er komt in ieder geval dus geen monsterlijk groot tv-meubel in mijn nieuwe huis.

Maar wat wil ik dan wel?

Mocht je nu denken dat ik ontevreden was met mijn oude huis, maak je geen zorgen, want dat is natuurlijk absoluut niet waar. Ik keek laatst nog samen met mijn vader naar het filmpje wat de makelaar voor ons maakte en toendertijd ook op Funda stond en toen dacht ik; Het was gewoon echt een mooi huis en ik was er ontzettend trots op. Ik ben ook wel ‘blij’ dat ik het huis inmiddels grotendeels heb kunnen los laten. Uiteindelijk is het natuurlijk ook niets meer dan een huis. Een heel mooi huis, een heel mooi huis wat helemaal af was zelfs, maar ik kan natuurlijk gewoon opnieuw iets moois gaan maken van mijn nieuwe huis. Natuurlijk wel met een ander budget, maar ik heb wel heel veel geleerd van het klussen in mijn oude huis, dus ik ben enorm blij en dankbaar met al die ervaringen. Uiteraard bruis ik al van inspiratie en heb ik volop ideeën voor mijn nieuwe huis. Ik heb zelfs al aardig wat dingen besteld, zoals kranen voor de badkamer (kun jij raden welke kleur?), verf, behang voor in de hal en in het toilet en ik krijg zwarte houten jaloezieën waar je ook gauw meer over gaat lezen. Ik ga binnenkort met mijn fotografe aan de gang met het maken van wat beelden, dus er komen gauw leuke artikelen vol plannen voor het nieuwe huis aan.

ZIJN ER DINGEN IN HUIS DIE JIJ GRAAG ANDERS HAD GEDAAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

4 Comments

  1. Herkenbaar van de donkere vloer in de badkamer. Die hadden wij ook en ik irriteerde me er zo aan. Je zag er echt alles op! Nu liggen er grijs matte tegels, veel beter 🙂 Succes met alles, ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden!

  2. Ja, zeker nu mijn moeder en haar man een prachtig appartement gekocht hebben en zij gekozen hebben voor verschillende items die ik eigenlijk ook graag in ons huis had gewild 😅 Ik heb daar dus echt al wat Insta-perfect (en dus blog perfect) hoekjes gevonden, waar ik zeker gebruik van ga maken😬

  3. Gouden kranen? Je hebt inderdaad al veel oefen-ervaring, handig om het nu in een keer goed te plannen!

  4. Jammer hè dat keuzes die in eerste instantie heel mooi lijken, zoals je zwarte kranen bijvoorbeeld, een goed idee lijken, maar dat er dan een ander ding roet in het eten gooit, zoals kalkaanslag. Ik zou nooit meer donkere vloerbedekking nemen; elk pluisje, kruimeltje en vooral mijn lange blonde haren zijn er erg zichtbaar op… die ook nog eens erg lastig van de vloerbedekking te zuigen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.