simpele stylingtips
INTERIEUR, Styling tips en ideeën

5 Simpele stylingtips die je in élk interieur kunt toepassen

Simpele stylingtips met gróóts resultaat.

Begin met iets gróóts

Wát je thuis ook wilt stylen of inrichten, veel basisprincipes van een aantrekkelijk gestyled interieur zijn hetzelfde. Als je dus een sidetable, of een kastje, of een schoorsteenmantel, whatever, wilt opleuken met prullaria, dan kan het een idee zijn om met één groot ‘ding’ te starten. Bijvoorbeeld een groot schilderij, of een spiegel. En dat hoef je niet eens persé op te hangen, je kan het ook neerzetten tegen de muur aan.  Maar je kan ook gaan voor iets groots in het midden op je tafel, zoals een lamp of een grote vaas of pot en van daaruit vervolgens naar links en rechts werken.

Voeg planten en bloemen toe

In het lijstje met super simpele stylingtips mag ‘iets groens’ natuurlijk niet ontbreken! Een plant, of een tak, een vaasje met bloemen of een serie vaasjes met daarin elk één bloem. Iets groens geeft direct meer schwung aan je interieur. Ik kan me heel goed voorstellen dat elke keer bloemen wellicht een beetje begrotelijk gaat worden op den duur, en dan kan je dus ook voor een leuke plant gaan. 

Hoogteverschillen

Hoogteverschillen werken áltijd in je interieur. Zet eens een paar kaarsenstandaards neer die allemaal dezelfde hoogte zijn. En pak er dan eens een paar met verschillende hoogtes, je zult zien dat het geheel veel meer gaat ‘leven’. Je kan overigens ook goed verschillende hoogtes creëren door items op een stapel boeken of tijdschriften te zetten, of op een mooie houten doos bijvoorbeeld.

Oneven aantallen

Oneven aantallen doen het ook al zo goed. Groepjes snuisterijen van drie of vijf bij elkaar werken vaak beter dan twee of vier.

Gebruik een dienblad

Heb je nu een aantal leuke items bij elkaar weten te scharrelen, maar vind je het geheel rommelig ogen? Groepeer de items dan eens op een dienblad of gebruik een groot stylish boek als ondergrond om de accessoires mooi op neer te zetten.

Welke van deze simpele stylingtips pas jij ook wel eens toe in je interieur?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

7 Comments

 1. Wat een handige tips. Oneven aantallen vind ik niet altijd even fijn, maar het kan inderdaad wel tof staan. En zelf vind ik het ook altijd leuk om oude accessoires op te knappen en over te spuiten, op deze manier kost het minder omdat je geen nieuwe items hoeft aan te schaffen, maar voelt alles wel weer nieuw aan.

 2. Jij hebt altijd van die fijne interieur tips, kan je niet mijn huis een keer restylen? (grapje) Ik moet hoognodig de bezem door het huis halen, iedere dag is het “opgeruimd” en ‘s avonds lijkt het wel alsof de boel is ontploft. Ik heb soms moeite met weggooien of wegleggen. Zo heb ik een paar leuke schalen, maar ik kan ze niet allemaal kwijt en zeker niet op een leuke manier er iets mee doen. En dan staat dat ding maar op de grond stof te vangen.
  Wat ik wel dit jaar ga doen is niet een lullige kaars kopen maar direct een setje. In meerdere hoogtes. Bij anderen vind ik dat ook altijd zo leuk staan! 🙂

 3. Goede tips, ik pas ze ook regelmatig toe in mijn interieur.

 4. Wat een leuke tips! Oneven aantallen vind ik ook vaak goed werken. Het lijkt alsof drie dingen van iets altijd leuker staat dan twee. De tip om planten of bloemen toe te voegen heb ik zelf pas laatst ontdekt, maar ik ben helemaal fan inmiddels. Een plantje (of plant) kan echt net wat extra’s geven aan je interieur.

 5. Goeie tips! Vooral die van een oneven aantal. Dat klopt helemaal!

 6. De oneven aantallen en het dienblad gebruik ik hier in de woonkamer ook, verder ben ik nog een beetje zoekende naar wat meer sfeer en gezelligheid x

 7. Sonja says:

  Ik leerde zulke dingen op de grafische school, maar door jouw artikel denk ik er weer eens aan.
  Ik hou van rommelmarkten en kringloop om zo af en toe mijn interieur weer te restylen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.