Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

5 Messing designlampen voor op mijn werkplek

Potentiële kandidaten die mooi passen in de sfeer van mijn werkplek, uiteráárd in een gouden jasje.

Pre-huwelijk nesteldrang

Raar maar waar. Sinds ik ten huwelijk gevraagd ben, heb ik een soort ‘nesteldrang’. Ik weet niet helemaal zeker of je het zo kunt noemen, want volgens mij hebben normaal alleen zwangere vrouwen dit, maar ik ben de laatste tijd echt ontzéttend veel bezig in huis. Niet alleen met opruimen en dingen wegdoen (heel veel dingen wegdoen!), maar ook met allerlei projectjes. Alhoewel het ene project wel wat groter is dan het andere, dat geef ik direct toe. Mijn werkplek is inmiddels redelijk naar mijn zin, op een groot ding na. Ik heb geen lamp aan het plafond. En dat is geheel en al mijn eigen schuld. Vorig jaar heeft André hier namelijk twee lampen opgehangen, niet allebei tegelijkertijd overigens, maar die lampen waren het allebei nét niet. Die moesten er dus weer af en uiteindelijk was die arme André het zó zat met mij dat hij zei: ‘Ik ga hier geen énkele lamp meer voor jou ophangen!’ Nu heb ik hier wel verlichting in de vorm van twee staande lampen, maar echt heel praktisch is dat niet. Gelukkig voor mij ondervond André dus datzelfde probleem aangezien hij hier wat spulletjes in mijn kasten heeft liggen en is hij het ondertussen toch met me eens dat hier weer een lamp moet komen. Hoera!

Messing lampen van Misterdesign

Zoals je weet ben ik helemaal into het messing in mijn huis. Eigenlijk al járen, nog echt voordat dat in Nederland helemaal verantwoord werd, want die trend komt natuurlijk uit Amerika. Ook marmer vind ik nog steeds prachtig en naast ons marmer keukenblad heb ik dan ook op diverse plekken in huis mooie marmer accessoires. De combinatie marmer en goud is wat mij betreft helemáál super chique, dus ik heb wat mooie design lampen uitgezocht die óf marmer, óf goud, óf het gewoon allebei zijn.

Flos IC light hanglamp € 330,30

Zó ontzettend bijzonder, deze messing hanglamp. Ik vind dit dus echt een mooi voorbeeld van ‘kracht door eenvoud’. De ‘bal’ lijkt een beetje in de lucht te zweven, maar hij zit natuurlijk lekker stevig vast. Ik moet hier in mijn kamer heel erg rekening houden met de hoogte van de lamp. Hij moet natuurlijk niet te hoog zijn, anders loop je gewoon steeds tegen de lamp aan. Ja, letterlijk dus! De hoogte van deze lamp is 24 cm. en dat is dus een ideaal formaat. Ook leuk; deze lamp is tevens verkrijgbaar in een wandlamp, een vloerlamp en een tafellamp. Dit is in alle opzichten een goede potentiële kandidaat.

Artek A110 hanglamp € 390

Een hanglamp van het Finse designmerk Artek met een wel heel bijzondere (bij)naam, want dit ontwerp van Alvar Aalto wordt ook wel de ‘handgrenade’ genoemd. Maar ga hier vooral maar niet mee gooien! Uit deze lamp komt een heel sfeervol licht, en dat is allemaal te danken aan de geperforeerde stalen ringen. Ik heb uiteráárd de wit / messing variant uitgezocht, maar hij is ook verkrijgbaar in het zwart.

Gubi Multi-lite hanglamp € 549

Op de één of andere manier is de lamp die ik het aller-aller-áller mooist vind, natuurlijk ook direct weer één van de duurste. #typisch. Maar kijk zelf eens even, deze lamp van Gubi is toch gewoon één en al chique-ness? En hij is niet alleen maar chique, maar ook nog eens praktisch, want de buitenste delen zijn namelijk los van elkaar te bewegen. Op deze manier kun je dus zelf bepalen waar de lamp precies naar toe schijnt. Wat (of wie) zet jij dus graag in de spotlight met deze messing designlamp van Gubi?

Menu Tribeca Harrison Hanglamp € 575

Dit specifieke model lamp had ik als eerste in mijn hoofd voor mijn kamer. Ik had het op allerlei Amerikaanse woonblogs gezien en ik was dan ook reuze blij toen ik opeens een soortgelijk model bij de Karwei vond, maar helaas was die te groot voor in deze ruimte. Tijdens mijn zoektocht kwam ik bij Misterdesign dus ook deze variant tegen. Nét zo prachtig, maar helaas met zijn hoogte van maar liefst 85 cm. niet geschikt voor de plek waar ik hem op wil hangen. Dit is natuurlijk echt een lamp voor in een heel hoge ruimte.

Tom Dixon Stone hanglamp € 278

Ook dit vind ik echt een bééldje. Hij is wel vrij klein met een doorsnede van 10.6 centimeter. Bij deze lamp lijkt het me dan weer mooi om er bijvoorbeeld drie op te hangen, en dan allemaal op verschillende hoogtes. Maar goed, dat wordt dan natuurlijk wél wat begrotelijk. Leuk detail; de ontwerper van deze messing design lamp heeft vroeger interieurs gecreëerd voor fashion merken Jean Paul Gaultier en Vivienne Westwood.

Welke messing designlamp vind jij het mooist?

© ByChristiana tekst. All rights reserved. Beelden eigendom van Mister design. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Wat een mooie lampen, zeg! Wij waren ook aan het switchen met lampen mar dan in de huiskamer. Er hingen van die oubollige platte dingen aan het plafond en eerst iets plastic-achtigs van Ikea opgehangen, maar dat paste beter in een slaapkamer en daarna allemaal spotjes. Ik ben er nog niet uit. Beide zijn ze niet echt mooi.

    Ik vind de eerste lamp heel bijzonder maar de laatste lamp mooi en praktisch, ik denk dat die heel mooi schijnt!

  2. Wat een prachtige exemplaren, maar wel aan de prijs! Maar lampen zijn sowieso prijzig. De mooiste lamp… hmmm. Ik vind nummer 3 en 5 het mooiste. Ben benieuwd welke het uiteindelijk gaat worden.

  3. Superleuke lampen! Ik zocht er toevallig nog een, dus dit is een super handig artikel voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.