We hebben ze allemaal; alledaagse spullen die we elke dag gebruiken, maar die er eigenlijk niet zo mooi uitzien. Zó passen ze toch in je interieur.

Koop alledaagse spullen met een mooi design

We hebben ze allemaal in huis, alledaagse spullen die we elke dag opnieuw en vaak ook nog eens meerdere keren per dag nodig hebben en gebruiken. Helaas zijn veel van die spullen niet perse heel mooi. Natuurlijk is ‘mooi’ niet altijd het meest belangrijk, maar het is natuurlijk wel fijn als je die alledaagse spullen op zo’n manier kunt ‘stylen’ dat ze leuk zijn om naar te kijken, aangezien je er elke dag naar zit te kijken. Ik geef je hiervoor wat inspiratie en ideeën. De meest simpele tip die ik je kan geven om je alledaagse spullen er toch mooi bij te laten staan, is: koop mooie, of in ieder geval zo mooi mogelijke versies van de spullen die je vaak nodig hebt en gebruikt. Met een afwasborstel bijvoorbeeld, heb je vaak de keus uit een plastic variant in een spuuglelijke kleur, of een mooie houten variant. Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle andere alledaagse spullen die je in je keuken gebruikt en / of bewaart; een vergiet, een gieter, theedoeken, een emmer, een waterkoker, noem maar op. Ik kan me best voorstellen dat sommige mensen het onzin vinden om (veel / meer / extra) geld uit te geven aan alledaagse dingen, maar je hebt ze nu eenmaal nodig, dus waarom maak je het dan niet zo leuk mogelijk voor jezelf? Ik las laatst een super inspirerende comment op de blog van Romy die me echt is bijgebleven. Iemand schreef iets in de trant van: ‘Als je altijd goedkope dingen voor jezelf uitzoekt, geef je je zelf ook het gevoel dat je niet meer waard bent’. Ik begrijp heel goed dat niet iedereen een eindeloos budget heeft, maar spullen die er leuk uitzien, hoeven ook echt niet altijd duurder te zijn. Bij winkels zoals Ikea en Dille & Kamille kun je echt mooie alledaagse dingen vinden die heel betaalbaar zijn. Het is voor een groot deel een kwestie van tijd steken in het zoeken en vinden van mooie spulletjes. Een bijkomend voordeel van alledaagse spullen die er mooi uitzien is dat het niet alleen extra leuk in om ze te gebruiken, maar ook dat je ze niet langer hoeft te ‘verstoppen’ achter deurtjes of in lades!

Zet je alledaagse spullen ergens op of in

Door alledaagse spullen bij elkaar te groeperen, ziet het geheel er vaak ook al leuker uit! Heb je bijvoorbeeld allerlei flessen, (voorraad)potten en dozen op het aanrecht staan? Zoek een mooi dienblad uit en zet al je spulletjes bij elkaar. Je zult zien dat dat er direct al een stuk beter uitziet dan wanneer alle spullen lukraak over het aanrecht verdeeld staan. In feite kun je deze tip overal in huis toepassen; een dienblad voor je gezichtsverzorging in de badkamer, een dienblad voor de parfums op je slaapkamer, een dienblad voor bureau-accessoires op je bureau. Ook een dienblaadje voor je zeeppompje staat erg leuk, in de keuken of in de badkamer. Je kunt er ook nog voor kiezen om er bijvoorbeeld geurstokjes of een roomspray naast te zetten, of een vaasje met een enkel bloemetje erin. Alledaagse spullen kun je ook ergens in zetten; je afwasborstel staat bijvoorbeeld heel leuk in een pot naast de kraan, in plaats van hem in de spoelbak te gooien. Hetzelfde geldt voor keukengerei zoals spatels en gardes. Je tandenborstel staat leuk in een mooie beker of een glas. Kies voor al deze spullen het liefst dingen die je makkelijk kunt afwassen of die in de vaatwasser mogen. Juist omdat het dingen zijn die je dagelijks gebruikt, zullen dit soort potjes en bekers snel(ler) vies worden.

Vervang de verpakking

Vaak zien verpakkingen van je alledaagse spullen er niet zo mooi uit, in veel gevallen kun je hier echter makkelijk wat aan doen; de inhoud van je doosje thee, pak cruesli en zak pasta schenk je bijvoorbeeld over in een mooie voorraadpot. Hiermee voorkom je verder dat zakken per ongeluk scheuren in de la en je hele la opeens vol pasta ligt en het is ook nog eens goed voor de houdbaarheid van het product! Je handzeep schenk je makkelijk over in bijvoorbeeld een aardewerk of porselein zeepompje, ik vind zelf bij Zara home en H&M HOME bijvoorbeeld hele mooie. Je tissues kunnen in een tissuedoos en je wattenschijfjes en wattenstaafjes stop je bijvoorbeeld in een lege verpakking van je oude geurkaars. Niet- agressieve schoonmaakmiddelen zoals glasreiniger kun je makkelijk overschenken in een plantenspuit die wél een leuke verpakking heeft. Ik deed dat zelf in de eerste plaats omdat de fles die ik vaak voor de spiegel in de badkamer gebruikte, vanwege de hoogte niet in de la van het badkamermeubel paste, maar uiteindelijk staat zo’n plantenspuit in een gezellig kleurtje een stuk gezelliger in de la dan een lelijke Glassex verpakking. Ik hoop dat je ik hiermee wat inspiratie heb kunnen geven om je alledaagse dingen wat leuker te presenteren.

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN OM JE ALLEDAAGSE SPULLEN OP EEN LEUKE MANIER TE BEWAREN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

15 Comments

 1. Leuke tips! Ik gebruik voor de meeste producten die glazen opbergpotten van Ikea die ze in 2 maten hebben en die staan dan ook nog best aardig op het aanrecht. Toch probeer ik de meeste “alledaagse” dingen in een lade of kastje op te ruimen. Nog een tip(je) olijfolie en azijn overgieten in zo’n speciale fles met een tuitje (Dille & Kamille, Hema) ook leuk voor allesreiniger (komt er ook niet teveel uit). Verder kocht ik bij WIsh glazen sprayflessen (bruin glas) voor schoonmaakazijn, glasreiniger, etc. Dan nog een vraag: Waar heb jij die prachtige dienbladen van marmer vandaan?

  1. Christiana says:

   Goede tips, dankjewel! Jaaa, mooi zijn ze hè, de dienbladen, de groene zijn van Westwing now, het model heet ‘Ciaran’ en die op het aanrecht staat is van HAY.

  2. Toffe tips Christiana en fijne aanvullingen Ilona 😍

 2. Leuk artikel! Ik mis echt het gen om dit soort mooie dingen te doen, dus extra blij met deze inspiratie, haha!

 3. Wat een handige tips! Sinds kort heb ik in de badkamer het zeepdispenser op een blaadje gezet, samen met geurstokjes. Door zoiets kleins lijkt alles alweer zoveel meer aangekleed.

  1. Christiana says:

   Ik vind dat ook altijd zo chique staan! Ik had eerst heel lang geen mogelijkheid om spullen neer te zetten in de badkamer. Nu heb ik daar een sidetable staan en daar ben ik ook reuze blij mee. Zoiets geeft toch meer mogelijkheden om alles net even wat gezelliger te maken.

 4. Wat een leuke ideeën allemaal! En wat leuk ook dat je de comment op mijn blog benoemt! Die was voor mij ook echt een eye-opener 🙂 Ik ben zelf inderdaad ook fan van mooie alledaagse spullen uitzoeken. Zelfs van zoiets als een theedoek of pannenlappen wil ik dat het bij de rest van mijn interieur matcht. Mijn vriend verklaart me voor gek, maar ik word er blij van 🙂 Verpakkingen vervangen door mooie blikken enzo is inderdaad ook een goed idee. Er zijn zulke mooie blikken te koop die nog praktisch zijn ook.

  1. Christiana says:

   Ik heb dat precies zo! Zoals ik vroeger naar jurken keek, zo kijk ik nu naar servies en ja, die pannenlappen dus;-)

 5. Leuke tips en slimme ideetjes! Ik kan wel van dat soort inspiratie gebruiken 😛

  1. Christiana says:

   Ah, wat leuk om te lezen dat je er wat aan hebt;-)

 6. Hele mooie inspiratie! En het commentaar vind ik ook zeker een hele goede. Ik ben ook gek op het uitzoeken van leuke alledaagse artikelen. Dat heb ik ook bewust gedaan toen wij onze nieuwe keuken hadden.

  1. Christiana says:

   En met een heel nieuwe keuken is het ook nog eens extra leuk om daar mooie, nieuwe spulletjes voor uit te zoeken natuurlijk!

 7. Je hebt helemaal gelijk! Maar jij bent natuurlijk ook wel echt een ster in het stylen. Zelfs dingen die er minder mooi uitzien, zijn bij jou mooi weggewerkt of verwerkt in leuke potjes of rekjes.

 8. Wat een leuk artikel! Het zijn saaie dingen die iedereen in huis heeft, maar met jouw tips leuk en stijlvol worden.
  Die comment op Romy’s blog was van mij. 🙂 Fijn om te lezen dat ik jou en ook anderen ermee heb mogen inspireren. Want wij vrouwen hebben nog al eens de neiging om anderen het beste te geven en voor onszelf het goedkoopste te kiezen omdat dat ‘goed genoeg is’. Nee dus, wij verdienen ook het beste!

  1. Christiana says:

   Ah, goed dat je het even laat weten, dankjewel daarvoor! Die comment is me echt zó bijgebleven, super! Ik wist dus alleen tijdens het schrijven van deze blog niet meer onder welk artikel ik hem nu gelezen had en ik kon dus ook niet terug vinden wie hem geplaatst had;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.