Sleutels of telefoon weer eens weg? Raak je altijd je spullen kwijt, maar weet je je toiletborstel en koelkast wel altijd te vinden? Dat heeft dus een reden.

Hoe komt het eigenlijk dat je altijd je spullen kwijt bent?

We zijn allemaal wel eens iets kwijt. Maar als het wat vaker, of gewoon heel vaak gebeurt, kan dat knap irritant zijn. Dingen die je kwijt bent, moet je misschien vervangen of opnieuw kopen. En als het dingen zijn zoals een ov-chipkaart moet je zoiets zelfs helemaal opnieuw aanvragen, wat vaak nog meer irritatie oplevert. Dat je vaak je spullen kwijt bent, kan natuurlijk allerlei redenen hebben. In veel gevallen leg je iets achteloos ergens neer, gewoon omdat je moe bent, of bezig bent met iets anders. Om te voorkomen dat je altijd je spullen kwijt bent, heb ik vandaag wat tips voor je.

Geef je spullen een vaste en logische plek

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je nooit je toiletborstel, je koelkast of je tv kwijt bent, maar wel regelmatig je sleutels, telefoon of je portemonnee? Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat je toiletborstel en je koelkast een vaste plek in je huis hebben, en in veel gevallen hebben die andere spullen dat vaak dus niet. Wat mij betreft is het geven van een vaste plek aan (al) je spullen één van de meest belangrijke ‘regels’ voor een georganiseerd huishouden. Door je spullen een vaste plek te geven voorkom je onnodige rommel, maar weet je dus ook altijd waar je je spullen terug kunt vinden. Een vaste plek voor je spullen dus. Maar die plek moet ook logisch zijn. Logisch in die zin dat je spullen bewaart op die plek waar je ze ook gebruikt of nodig hebt. Je huissleutels bijvoorbeeld, die heb je nodig wanneer je de deur uit gaat. Je bewaart je sleutels dus niet in de badkamer. De meest logische plek is in feite een plek in de buurt bij de voordeur. De plek moet ook logisch zijn in die zin dat hij makkelijk bereikbaar is om er iets op te bergen. Die sleutels wil je zonder omhaal aan een haakje kunnen hangen of in een laatje kunnen leggen. En als de tijd daar is wil je die sleutels ook weer makkelijk kunnen pakken. Door je spullen een vaste en logische plek te geven zul je zien dat je niet meer altijd je spullen kwijt bent. Bedenk tot slot een logische plek in die zin dat je bepaalde spullen die bij elkaar horen bij elkaar bewaart.

Altijd je spullen kwijt doordat er te veel spullen zijn

Altijd je spullen kwijt zijn, kan ook komen doordat er simpelweg te veel spullen zijn. Laten we als voorbeeld je handtas nemen. Ik denk dat we allemaal wel eens iets kwijt zijn in onze tas. Nu kan dat natuurlijk te maken hebben met de grootte van die tas, maar vaak komt het omdat de tas simpelweg te vol is. En eigenlijk geldt dit voor alle plekken in huis. Overvolle kasten en lades in huis zijn vaak een belangrijke oorzaak van het feit dat je je spullen kwijt bent. Je kunt ze simpelweg niet vinden omdat er te veel spullen zijn. Een goede reden dus om eens aan de gang te gaan met het opruimen van bijvoorbeeld je woonkamer.

BEN JIJ VAAK JE SPULLEN KWIJT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Nee praktisch nooit gelukkig. Ik ben gelukkig lekker georganiseerd 😉

  2. Yep, ik denk het meest mijn sleutelbos. Ik ben niet consequent wat dat betreft. Laatst was ik ook in rep en roer omdat ik mijn horloge kwijt was, lag niet op de logische plek.. bleek in mijn sporttas te zitten. Had ‘em voor het sporten uitgedaan en was bij thuiskomst (vaak ben ik doodmoe na 2 uur knallen) vergeten ‘em op de logische plek (sieradendoos) op te bergen.. 🤣.

  3. Natascha - Beautyopinie says:

    Guilty! Yep, ik ben zo’n persoon die altijd haar sleutels of haar telefoon of portemonnee kwijt is. Dikke paniek dan en dan uiteindelijk ligt het onderin mijn tas ofzo haha.

  4. Valt wel mee, ik weet meestal wel waar alles ligt. alleen mijn leesbrillen laat ik nog wel eens slingeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.