behang inspiratie
Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Behang inspiratie opdoen? Dít zijn mijn favoriete behang-merken!

 

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Waar komt toch al jullie behang vandaan?’ Dus heb je zin om behang-inspiratie op te doen, dan wil je dit echt even lezen!

Behang inspiratie opdoen?

Ik ben gek op behang! Het leuke van een nieuw behangetje op de muur vind ik dat je er in een middagje een totaal andere sfeer mee creëert. En is er nog een voordeel van nieuw behang, zeker ten opzichte van verf! Met behang weet je namelijk direct hoe de kleur uitpakt in je interieur. Je kunt immers een baan voor de muur houden en dan weet je direct of de kleur en de print goed matchen met de rest van je interieur. Met verf kun je natuurlijk een staaltje meenemen, maar eenmaal aangebracht op de muur ziet verf er natuurlijk altijd anders uit dan op een staaltje. Ook wel zin om behang-inspiratie op te doen? Dít zijn mijn favoriete behang merken!

Behang inspiratie, Kek Amsterdam behangpaneel in woonkamer

Kek Amsterdam

Kek Amsterdam is een merk dat ik eigenlijk per toeval ontdekte toen ik weer eens keer online behang inspiratie aan het opdoen was. Het is een Nederlands merk en zij hebben eigenlijk nog veel meer dan ‘gewoon’ behang. Zo hebben ze muurstickers, prints op hout (die je dus door je huis kunt verplaatsen) en behangpanelen. Zelf heb ik twee KEK Amsterdam behangpanelen, één in de woonkamer en één op mijn werkplek. Om het behangpaneel op mijn werkplek hebben we zelf een zwarte sierrand gemaakt, zodat het net een schilderij lijkt! KEK Amsterdam heeft vooral veel botanische en bloemenprints, maar het merk heeft ook tof behang voor de kinderkamer.

Botany Iridescent midnight blue in bijkeuken

Graham & Brown

Graham & Brown ontdekte ik toen ik behang inspiratie aan het opdoen was in een stapel VT wonen tijdschriften. Het behang van Graham & Brown is wat klassieker, en ze hebben bijvoorbeeld ook veel wat ‘romantischere’ prints. Wij hebben zelf het Botany Iridescent midnight blue behang van Graham & Brown in onze bijkeuken en het Crane behang in onze hal. Het is trouwens allemaal vliesbehang wat dus prettig is om te behangen. Met vliesbehang is het de bedoeling dat je de wand insmeert met behanglijm en niet het behang zelf. Voordeel daarvan is ook dat je geen behangtafel nodig hebt.

Graham & Brown crane

Cole & Son

Cole & Son is ook echt een favoriet behang-merk van mij! Dit is echt jouw merk als je niet terugdeinst voor héél veel kleur en buitenissige prints. Bedenk maar een print en Cole & Son heeft hem! Eind van deze maand (ik kan niet wachten!) gaat onze klusjesman aan onze overloop beginnen en in het trapgat naar de eerste verdieping krijgen we dan het Forest behang van Cole & Son. En dit is dus behang met, inderdaad, een forest! Alsof je door het bos naar boven loopt! Ik heb verder ook nog het ‘Cheetah’ behang van Cole & Son op de wishlist staan, alleen ik heb geen muur meer over. #luxeproblemen!

Arte Monsoon

Arte

Eindeloos behang-inspiratie opdoen kun je ook tussen de fantastische prints van Arte. Bijzonder aan het Arte behang is dat hun behang een soort ‘textuur’ heeft. Je kunt dit op een foto niet goed zien, maar in het echt wel! Hierdoor heeft het behang een super luxueuze uitstraling. Zelf heb ik het Arte Monsoon behang op mijn werkplek en het Arte Avalon flamingo behang op het toilet. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen inspireren voor wanneer jij ook op zoek bent naar behang-inspiratie!

Arte Avalon Flamingo behang in het toilet

Houd jij van behang in je interieur?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

15 Comments

 1. Het behang met de flamingo’s in het toilet vind ik echt prachtig en dat ook in combinatie met de zwarte marmeren tegels.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Mariska;-) Ik ben ook nog steeds blij hoe de combinatie heeft uitgepakt. Wij hebben natuurlijk dezelfde tegels ook in de badkamer en daar is het dan toch weer een heel andere sfeer!

 2. Dit behang is ook echt geweldig, super tof.. ik blijf het zeggen…!

  1. Christiana says:

   Haha, dat mag, doe ik zelf ook;-)

 3. Leuke tips, en ook om je prachtige behangetjes weer eens voorbij te zien komen! Ik ga binnenkort voor het eerst behangen in de woonkamer.

  1. Christiana says:

   Oh wat leuk! Ik ben natuurlijk onwijs benieuwd welk behang je uitgezocht hebt! Succes hoor;-)

 4. Wauw, ik vind deze behangmerken stuk voor stuk prachtig. Wat heb jij toch een mooi behang op de muren! Zelf heb ik ook gekeken naar behang van KEK Amsterdam. Zij hebben wit behang met grote blauwe bloemen (een beetje Delfts blauw-achtig). Het behang was helaas wat prijzig en ik heb ook niet echt behangers om me heen, dus ik heb het bij één muur in mijn hobbykamer gelaten. Maar wie weet ga ik in een volgend huis toch overstag 🙂
  Overigens vind ik het behang van Creative Lab ook prachtig. Zij hebben hele mooie exotische dieren- en plantenprints.

  1. Christiana says:

   Klopt, dat behang heb ik ook gezien, helemaal prachtig natuurlijk! Maar ik snap je helemaal. KEK Amsterdam is niet bepaald een budgetmerk als het op behang aankomt, dus echt ermee ‘oefenen’ zou ik ook niet gauw doen. Ik heb gelukkig Andre die erg goed kan behangen;-) Creative lab is een onwijs leuke tip, dat behangmerk kende ik nog niet. Ik heb natuurlijk al uitgebreid op de site rond gekeken en mijn oog viel direct op het Leopard behang! Ontzettend tof.

 5. Prachtig behang heb je! Ik kijk er altijd genieten naar als ze in je blogs langskomen! Zo leuk ook dat ze allemaal heel verschillend zijn, maar dat ze toch ook bij elkaar passen door de kleuren en de vogels (in de meeste).

  1. Christiana says:

   Wat super leuk om te horen, dankjewel Giovanna!

 6. Het behang van Arte vind ik bijzonder vanwege de textuur. Ik zou alleen geneigd zijn om het behang de hele dag te “aaien”…
  En natuurlijk van Kek Amsterdam, dat is een echte eyecatcher!

  1. Christiana says:

   Haha, alleen in het begin hoor Babs;-)

 7. Ik houd van behang vooral de flamingo’s van Arte vind ik erg mooi, maar helaas gaat behang ’em hier niet worden omdat wij overal spachtelputz hebben.

  1. Christiana says:

   Ah, dat is jammer:-( Nee, behang en spachtelputz gaan inderdaad niet samen!

 8. Wij hebben bijna overal behang, maar overal hetzelfde haha. Gebroken wit met een klein structuurtje. Heel veilig… Ik vind vooral je flamingo’s echt fantastisch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.