Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Binnenkijken in mijn werkplek met het Arte Monsoon gouden behang

Eindelijk! Binnenkijken in mijn werkplek. Hier heb ik ervoor gekozen om het Arte Monsoon gouden behang te combineren met groen en…oranje!

Oranje

Eind vorig jaar zei ik al dat ik wat dingen wilde veranderen aan mijn werkplek. De basis was er al; de vloer natuurlijk, het behang op de muren, mijn glazen bureau van Made.com en de Ikea VITTSJÖ open kast. Al deze meubels waren er al en die had ik gecombineerd met wat roze details. Ik was dat roze een beetje beu en wilde het roze vervangen door oranje.

Shop the post

Marmer bijzettafel
Ikea Vittsjo open kast
Keira bureaustoel
Patrizia glazen bureau
kek amsterdam behangpaneel
Flos hanglamp
Marmer bijzettafel
Ikea Vittsjo open kast
Keira bureaustoel
Patrizia glazen bureau
kek amsterdam behangpaneel
Flos hanglamp
Marmer bijzettafel
Ikea Vittsjo open kast
Keira bureaustoel
Patrizia glazen bureau
kek amsterdam behangpaneel
Flos hanglamp

Zara home vloerkleed

Dat moest allemaal beginnen met een vloerkleed van Zara home waar, je zult het bijna niet geloven, zowel de kleur van het Arte Monsoon gouden behang, het groene behang, het grijs van de vloer als het oranje dus in zat. Ik zag het eind november online bij Zara home, maar het was niet bepaald goedkoop. Ik besloot dus tot de sale in december te wachten. Ik ben natuurlijk een heel trouwe Zara home klant en ik weet dus die sale precies na kerst begint. Ik zat er helemaal klaar voor, en toen de sale begonnen was…was het vloerkleed niet meer op voorraad. Ik kon wel jánken! Ik had dus alle filialen van Zara home afgebeld, maar het kleed in het formaat dat ik oorspronkelijk wilde (200 bij 300 cm.) was sowieso al niet te koop in de winkels. Ik had naar de klantenservice gebeld, maar ook zij achten de kans dat het kleed nog terug kwam heel klein. Maar het kleed bleef in mijn hoofd zitten. En uiteindelijk tijdens een dagjes shoppen in Amsterdam zie ik het kleed gewoon bij Zara home liggen! Helemaal weggemoffeld onder een stapel andere kleden. Helaas niet het allergrootste formaat, maar ruim genoeg voor onder mijn bureau. Want zeg nu zelf, hij is toch perfect qua kleur en stijl?

Een bureau midden in de kamer

Hier links zie je nog een glimpje van de deurklink die, uiteraard, messing is en helemaal matchy matchy met het Arte Monsoon gouden behang. En als ik mijn werkplak binnen kom, zie ik dus als eerste mijn bureau. Voorheen stond mijn bureau tegen de wand met het gouden behang en de open kast van Ikea stond tegen de groene muur, die ik nu zie vanaf mijn bureau. Maar het leek me wel eens leuk om te kijken hoe het bureau er uit zou zien midden in de kamer. Het was eigenlijk een beetje een probeersel, maar as we speak staat het bureau nog steeds midden in de kamer, en ik ben er reuze blij mee!

Glazen bureau van Made.com

Het gaat om het glazen bureau van Made.com, en dan om precies te zijn model Patrizia. Niet elk meubelstuk leent zich natuurlijk goed om midden in een ruimte te plaatsen, maar omdat dit bureau aan alle kanten hetzelfde is, geen specfieke voor- of achterkant heeft en gewoon aan alle kanten even mooi is, werkt dit perfect. Het blad is gemaakt van gehard glas, erg stevig dus, en het ligt los op de poten. Ik vond dat in het begin best tricky, maar nu ik er eenmaal al weer zo’n twee jaar aan zit te werken, heb ik ervaren dat het bureau in feite niet stabieler had kunnen of hoeven zijn. Een glazen tafel is trouwens wel enorm vingerafdrukgevoelig! Ik vind het geen overbodige luxe om deze glazen tafel dagelijks even te poetsen, zeker als ik er echt een groot deel van de dag aan ga zitten werken.

Bureau Patrizia Made.com | Pijnboomgroene bureaustoel Keira Made.com | Zwarte bloempot H&M HOME | Groen marmer dienblad Westwingnow | Pennenbak polkadots Kate Spade | Gouden poef marktplaats

Arte Monsoon gouden behang

Groen marmer bijzettafeltjes

Door het verplaatsen van mijn glazen bureau naar het midden van mijn werkplek en de stellingkast naar deze wand, kwam er natuurlijk wat plek vrij. Ik ben niet bepaald minimalistisch als het gaat om het inrichten van ons interieur en ik vond echt dat er wat ‘ontbrak’ toen deze tafeltjes er nog niet stonden. Gelukkig kreeg ik al gauw een ingeving en besloot ik dat deze leegte perfect opgevuld kan worden door twee groene marmer bijzettafels die voorheen beneden stonden. Deze set kocht ik bij Westwingnow en is helaas niet meer te koop, maar ik heb wel een soortgelijk tafeltje gevonden via Bol.com.

Monsoon behang Arte | Wandplankjes Ikea | Wit gouden beker Zara home | Gouden zwaantje Sissy Boy | Groen marmer tafeltjes Westwing now | Zwart stopcontact en lichtschakelaar Everest Gamma

Arte Monsoon gouden behang

Arte Monsoon gouden behang

En hier kun je goed het Arte Monsoon gouden behang zien. Het is vinylbehang en je kunt het al een beetje zien op de foto, maar dit behang heeft dus wat textuur. De grote bladeren liggen als het ware op het behang, wat het geheel een heel luxueus effect geeft. Verder zie je hier ook nog de open kast in zijn geheel. Voor mij was deze open kast puur decoratief, dus ik heb er gewoon allemaal spulletjes in gezet waar ik blij van wordt. In een open kast vind ik het altijd leuk om met een kleurenthema te werken. Dit is namelijk de meest eenvoudige manier om eenheid te creëren. In dit geval heb ik het zwart uit de kast terug laten komen en het goud uit het behang. Daar heb ik dan wit en wat toefjes oranje aan toegevoegd.

Bloempotten H&M HOME | Fotolijsten Zara home | Dekselpot met zebra’s Loods 5 | Zwart wit bankje Anthropologie | Lamp Flos

KEK Amsterdam behangpaneel

KEK Amsterdam behangpaneel

Dit is dan de wand die ik zie vanaf mijn bureau. Hier heb ik gekozen voor een wandpaneel van KEK Amsterdam. Dit is dus behang, maar dan slechts drie banen die samen een afbeelding vormen. Omdat het groene behang al reeds op deze muur zat, moest er een stuk voor het wandpaneel worden uitgesneden. Om die snijrandjes weg te werken moest er eigenlijk wel iets langs de rand komen. Dit zijn lijsten van polystyreen, het lijkt op piepschuim. Normaal gesproken worden deze sierlijsten tegen het plafond aan geplaatst, maar ik dacht: als het tegen een plafond aan geplaatst kan worden, kan het ook op een muur. Ik heb ze zelf zwart geschilderd. Op onderstaande foto kun je trouwens goed zien hoe tof de combinatie van het Arte Monsoon gouden behang met het groene behang is.

Eiffinger behang Reunited 372541 | Messing sidetable Karwei | Behangpaneel KEK Amsterdam | Zwarte lijst Karwei (DIY-project!) | Zwarte lijst RIBBA Ikea | Print vlinder Liljebergs | Overig kringloop en rommelmarkt

Arte Monsoon gouden behang

Heb jij een eigen werkplek thuis? Welke kleuren heb je voor die ruimte gebruikt?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

13 Comments

 1. Wat een prachtige, stijlvolle werkplek, ik vind het geweldig!

 2. Wat een prachtige werkplek is het geworden! Ik vind je kleurgebruik prachtig en het behangpaneel blijf ik geweldig vinden. Wat een mazzel dat het vloerkleed toch nog te vinden was. Ik kan me voorstellen hoe blij je was toen je het alsnog wist te scoren. Het matcht inderdaad perfect bij de rest van je kamer. Een prachtig geheel zo!

  1. Christiana says:

   Ja, oh, wat heb ik gebaald van dat vloerkleed. Ik dacht nog: zo’n duur vloerkleed gaat vast niet zo hard. Ik was dan ook heel blij dat ik hem opeens gewoon in de winkel zag liggen;-)

 3. Eén kamer is helemaal omgetoverd tot beautykamer. Alleen zoek ik nog steeds wat leuks voor aan de muur. Ik heb wat in gedachten, maar dat ook echt vinden is een ander verhaal. Ik vind jouw werkplek prachtig!

  1. Christiana says:

   Oh, wat heerlijk! Die zou ik wel eens in een artikel willen zien;-) Herkenbaar! Ik heb ook vaak iets in mijn hoofd, maar ja, zie het dan vervolgens maar te vinden.

 4. Zo stijlvol en inspirerende werkplek. Ik vind het behangpaneel zo mooi! Ik kan mij voorstellen dat je hier graag zit.

 5. Wauw, het is zo mooi! Ik vind dat behang echt heel mooi. Ik zou niet zo gauw zo’n kleur kiezen, omdat het té veel zou zijn, maar dat is het juist niet. Het straalt heel veel rust uit. Het paneel vind ik ook heel gaaf gecombineerd met het tafeltje.

  1. Christiana says:

   Haha, ik vind eigenlijk niet snel iets ‘te’;-) Ik ben dan ook heel blij met deze combinatie van kleuren, het gouden behang is natuurlijk favoriet!

 6. Ik vind het prachtig, ziet er zo mooi en rustgevend uit! Ik zou er prima in kunnen werken 😊 Ik heb ook een eigen werkplek (die deel ik met mijn man) met een aquarium erin waar ik me soms aan erger maar eigenijk ook wel heel leuk vind.

 7. Ik vind dit ook echt een prachtige kamer.. de kleuren combinatie vind ik ook schitterend

 8. Ik vind je werkplek echt super mooi, die kleuren en die gouden tinten passen ook zo goed bij elkaar 🙂

 9. Marisa says:

  Wat is het merk en de naam van het groene behang?
  Heel mooi samen! 😊

  1. Christiana says:

   Hi Marisa, dit is het Eijffinger Reunited behang, 372541.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.