Binnenkijken in onze woonkamer
Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Binnenkijken in onze woonkamer | Sfeerhoek met gallerywall

Het kan weer; binnenkijken in onze woonkamer. Ik vertel je natuurlijk ook waar de meubels en accessoires vandaan komen.

Allereerst is het wel leuk om te vertellen hoe onze benedenverdieping ingedeeld is. Toen wij dit huis kochten, was er namelijk al aardig wat verbouwd. Op de plek waar eerst een garage zat, is onze keuken gekomen. Op de plek waar vroeger de keuken zat, hebben wij nu openslaande deuren naar de tuin. Op Instagram geef ik trouwens regelmatig mini hometours, en die kun je terugkijken onder het kopje ‘Hometour’. Daar kun je goed in een filmpje zien hoe onze woonkamer is opgedeeld. Wij hebben onze zithoek nu in het midden van de ruimte gemaakt, waar mensen normaal gesproken dus hun eettafel hebben staan. Het deel wat je hieronder ziet, met de gallerywall en het ronde kleed, gebruiken mensen bij ons in de straat allemaal voor hun zithoek. Wij hadden dat stuk letterlijk ‘over’. De afgelopen maanden is echter dit hoekje tot stand gekomen.

Shop the post

Palais kussen grace
Leenbakker Ostana marmer salontafel
Ikea strandmon fauteuil groen
branagh hoekbank
Palais kussen Diana navy
Palais kussen coco zand
Palais kussen grace
Leenbakker Ostana marmer salontafel
Ikea strandmon fauteuil groen
branagh hoekbank
Palais kussen Diana navy
Palais kussen coco zand
Palais kussen grace
Leenbakker Ostana marmer salontafel
Ikea strandmon fauteuil groen
branagh hoekbank
Palais kussen Diana navy
Palais kussen coco zand
Binnenkijken in onze woonkamer

Binnenkijken in onze woonkamer met gallerywall

Het hoekje is ooit begonnen met de gallerywall. En die gallerywall is ooit begonnen met slechts enkele foto’s. In de afgelopen jaren is deze uitgebreid met foto’s van onze verloving in Parijs en stedentripjes naar Parijs, Londen en Madrid. Ook hangen er prints tussen van Desenio en Liljebergs. Andre vroeg me in december in Parijs ten huwelijk bij The wall of love, en sindsdien noem ik deze muur onze eigen wall of love. Voor de gallerywall probeer ik altijd zoveel mogelijk prints en lijsten van hetzelfde kleurenpallet te kiezen. Als je je namelijk vasthoudt aan een kleurenpallet, kun je prima afwisselen met de soorten, maten en zelfs materialen van je lijstjes. De bruine stoel was een showmodel en scoorde ik met 70% korting bij Karwei. Het gouden poefje vond ik jaren geleden op Marktplaats. De lamp is van Westwingnow.

ronde tafel met planten

Plantentafel

Als echte crazy plant lady wilde ik graag ook hier een botanisch hoekje. Dat moest op een ronde tafel gecreëerd worden, maar het vinden van de juiste tafel was nog niet zo eenvoudig. Als je namelijk op zoek gaat naar een ronde tafel, kom je al gauw uit op een eettafel. Maar een eettafel op deze plek zou te groot zijn. Een andere optie is dan een bijzettafel, maar zoiets zou juist weer te klein zijn. Uiteindelijk vond ik deze glazen tafel bij Loods 5. Hij heeft precies de juiste afmetingen en ik vind het leuk dat zowel het zwart als messing van het glas terugkomen op andere plekken in huis. Het ronde vloerkleed is van Carpetvista.

Binnenkijken in onze woonkamer

Planten

Ik heb in het begin wat geëxperimenteerd met planten in verschillende potten, maar ik kwam toch steeds uit op zwarte potten. Dat vind ik nog steeds het mooist ogen. Op het bijzettafeltje van Zara home had ik trouwens eerst de Monstera staan, maar die bleek Sketch erg lekker te vinden. Die heb ik dus al gauw verwisseld met de Delfts blauwe dekselpot. Ik ben erg gek op Delfts blauw. Ik heb een aantal erfstukken in huis, maar ik zoek er ook graag naar op rommelmarkten.

Oranje lampion plant Physalis alkekengi

Binnenkijken in onze woonkamer: Vintage vondsten

Ik vind het leuk om ons huis persoonlijk te maken met een mix van nieuwe spullen en vintage en rommelmarktvondsten. Zo vonden wij het gemarmerde tafeltje eventjes geleden gevonden bij Fortune Flea, een uniek vintage winkeltje in Amsterdam. Ook de Delfts blauwe pot is een vintage vondst, net als de gedroogde lampionplant. De vaas is van Sostrene grene en het tijgerbakje van Zara home. Mooie salontafelboeken zoals deze van Vogue bestel ik altijd bij Bol.com.

Heb jij mijn mini hometours op Instagram al gezien?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

19 Comments

 1. Wederom een prachtig hoekje, ik geniet zo van jouw home foto’s! Ik heb je hometour nog niet gezien, toevallig bedacht ik me laatst dat ik ook wel weer eens een hometour kon opnemen . Ik ga kijken!

  1. Christiana says:

   Ah, leuk om te horen, ik hou het bij jou in de gaten hoor;-)

 2. Zo mooi allemaal en heel sfeervol. Jouw interieur vind ik heel inspirerend. Leuk om te zien dat jij ook vintage spulletjes in je interieur hebt. Ik vind het een mooie combi.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Darina, ik kan ook niet wachten om weer lekker te ‘kringlopen’ 😉

 3. Eigenlijk zouden ze bij de tuincentra een hoekje moeten plaatsen met planten die je beter niet kan nemen als je huisdieren hebt, dat zou ik zelf heel fijn vinden.
  Het is een prachtig hoekje, mooie compositie om daar een schilderij van te maken! Inspiratie, haha!

  1. Christiana says:

   Ik dacht in de eerste instantie dat Sketch helemaal niet bij die Monstera zou kunnen, maar dat was totdat ik een afgebeten blaadje zag. Net of er een muisje aan geknabbeld had, maar het was dus muisje Sketch. Een Monstera blijkt inderdaad giftig zijn dus ik hem direct verplaatst naar boven. Ik wilde op dat olifantje oorspronkelijk ook een plantje zetten, maar dat heb ik maar laten zitten. En ach, hij is al leuk genoeg van zichzelf;-)

 4. Wat gaaf en zo sfeervol! Delftsblauw vind ik ook helemaal geweldig, en de mooiste items scoor je inderdaad in de kringloop of op rommelmartkjes. Ik vind trouwens je zwarte deuren ontzettend mooi, geeft een heel warm gevoel aan de kamer.

  1. Christiana says:

   Ja tof hè, die zwarte deuren! Dat was een project van twee jaar geleden en ik ben nog steeds zo blij met het resultaat. De bedoeling is dat onze klusjesman ergens volgende maand gaat starten met het zwart verven van alle kozijnen, zowel van de deuren als de ramen. Dat is toch een wat preciezer klusje en dat durfde ik zelf niet aan. Maar goed, eerst maar eens kijken of de omstandigheden het allemaal toelaten natuurlijk.

 5. Die muur, die groene stoel, die gouden poef en dat hondje <3 Ik vind donkerdere interieurs altijd fantastisch gaaf, maar zelf durf ik het niet. Slaat nergens op, want het resultaat dat ik bij anderen zie, zoals bij jou, vind ik echt gaaf!

  1. Christiana says:

   Wat lief, dankjewel Kimberley. Wat ons interieur betreft, ben ik altijd juist van het proberen. En als ik iets niet leuk vind, verander ik het gewoon weer;-) Ik denk dat het echt een kwestie is van ‘gewoon doen’. Misschien verbaas je jezelf er juist wel over wel hoe tof dingen kunnen uitpakken!

 6. Het ziet er echt prachtig uit weer, zoals ik alles vind wat je laat zien van jullie huis 🙂

  1. Christiana says:

   Leuk om te horen, en er komt nog meer aan;-)

 7. Zo mooi allemaal! Jullie hebben een heel sfeervol huis!

  1. Christiana says:

   Ah, dat is leuk om te horen, dankjewel Giovanna!

 8. Wat leuk jullie eigen wall of love ♥ Ik krijg door jouw artikelen zo’n zin om weer eens uitgebreid rond te lopen in Loods5 en Ikea, maar ik moet het voorlopig even met jouw inspiratie doen en schrijf de dingen op die ik straks wil doen. Misschien ga ik binnenkort nog wel een leuke plant halen bij het tuincentrum daar ‘mag’ je gelukkig nog wel heen al is het in je eentje 😂.

 9. Wat een leuke hoek heb je gemaakt zeg. Wat kun je goed combineren, alles past echt heel goed bij elkaar. Trouwens ik ben ook helemaal verliefd op je bank en salontafel, wauw!

 10. Ik vond je mini hometours op Instagram echt fantastisch! Het past ook allemaal zo goed bij elkaar en je hebt het zo mooi gestyld! Heel knap van je, ik doe het je niet na!

 11. Hey, eventjes je site tegengekomen. Deze post sprong me direct in het oog. Proficiat met zo’n gezellig interieur ! Heel mooi gestyled !

  1. Christiana says:

   Wat een lieve reactie en wat leuk dat je op mijn blog terecht gekomen bent;-) Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.