Op zoek naar blauwe slaapkamer inspiratie? Ik vertel je welke verf ik gebruikt heb en ik laat zien hoe ik deze kleur in de slaapkamer gecombineerd heb.

Beware

Blauwe slaapkamer inspiratie, déze verf heb ik gebruikt

Zodra ik wist dat de hypotheek voor mijn nieuwe huis rond was, kon ik concreet aan de slag met het voorbereiden van de verbouwingen. Mijn appartement heeft twee kamers. Eén daarvan heb ik ingericht als slaapkamer en de ander als werkplek. De ruimtes zijn beiden fijn om in te richten. Het zijn niet heel grote kamers, maar ze zijn ook absoluut niet klein en daarbij komt het feit dat ze beiden volledig rechthoekig zijn, ideaal dus. Aan deze kamers heb ik geen grote dingen hoeven doen. Ik heb de muren laten stucen en verven en het plafond is gewit. Verder heb ik de kozijnen, de deuren en de radiator zelf zwart geverfd. Toen had ik dus eigenlijk al een heel mooie basis. Ik had al snel een heel duidelijk kleurenplan in mijn hoofd en beide kamers moesten blauw worden. Ik heb de kamers dan ook geverfd in mijn favoriete kleur blauw, namelijk Hague blue van Farrow & Ball. Blauw is een kleur die overal, echt in elke ruimte van mijn nieuwe huis dus, terug komt. Daarnaast wilde ik werken met een neutraal kleurenpalet. Het moest in ieder geval minder ‘druk’ worden dan mijn oude huis. Uiteindelijk heb ik dus overal met de kleuren blauw, zwart, beige en messing gewerkt.

blauwe slaapkamer inspiratie

De basis voor de blauwe slaapkamer

Ik heb vrij veel meubels en sowieso alle accessoires uit mijn oude huis meegenomen. Dat betekende dat ik in feite de basis voor de slaapkamer al had. Zo staan hier zoals je ziet weer het bed met daarachter het gecapitonneerde hoofdbord en de Ikea hack nachtkastjes. De andere meubels komen ook allemaal uit mijn oude huis, maar niet allemaal uit de slaapkamer. Zo koos ik ervoor om een zwart witte fauteuil uit de woonkamer hier neer te zetten en een zwart dressoir van Westwing wat oorspronkelijk in de badkamer stond. Het cheetahprint vloerkleed lag in mijn oude huis onder de eettafel. Ik vind het echt enorm leuk om te zien dat alle spullen een nieuwe plek gekregen hebben. Wat ik vaak heb gehoord in de afgelopen weken is dat mensen mijn huis inderdaad direct herkenden als ‘mijn huis’, maar dat het tóch wel weer allemaal anders was.

Blauwe slaapkamer inspiratie; een dressoir

Een kijkje op het dressoir. Oorspronkelijk was dit dressoir goud. Hij is van Westwing now en ik kocht hem in mijn oude huis voor op de badkamer. Ik was er blij mee, maar op de één of andere manier was ik er niet dól op. Tót ik op een ochtend wakker werd en bedacht dat hij veel gaver zou zijn in het zwart. Ik heb hem toen dus met zwarte spraypaint overgespoten en toen was ik er dus wel echt dol op. Aangezien ik in mijn nieuwe huis echt een piepklein poppenbadkamertje heb, zou daar absoluut geen plek zijn voor dit dressoir en in de woonkamer vond ik hem niet passen. Hier in mijn blauwe slaapkamer staat hij echt perfect, zowel qua formaat als qua sfeer. Op het dressoir heb ik gekozen voor het marmer dienblad Venice, ook al van Westwing. Achter de print van Monet zit een leuk verhaal. Toen ik zes jaar geleden na mijn grote zenuwoperatie in Parijs was, liet ik daar mijn portret schilderen. Dat portret gaf ik toen cadeau aan mijn vader. Toen ik na de scheiding tijdelijk met Sketch bij hem kwam wonen, had hij als welkom dat schilderij op mijn kamer gezet, samen met een foto van Sketch, heel lief was dat. Zodra ik wist dat de hypotheek rond was, vroeg mijn vader of ik dat portret graag mee zou willen nemen naar mijn nieuwe huis. Dat wilde ik wel. Hij had het in een grote, houten lijst gestopt, maar ik wilde hem graag in een zwarte lijst. Toen ik de tekening dus uit de lijst haalde, ontdekte ik dat deze Monet print er achter verstopt zat, achterstevoren dus. Ik vond hem zo mooi hier passen, dat ik toen maar aan mijn vader gevraagd heb of hij heel erg gehecht was aan die Monet print, maar hij zei hij hier veel mooier stond. Ik vind het dus heel symbolisch dat die prent hier nu een mooie plek gekregen heeft. Ik combineer altijd graag oude en nieuwe spulletjes met elkaar, op deze manier gaat je huis echt direct meer ‘leven’.

Een grote zwarte spiegel in mijn blauwe slaapkamer

In feite is een huis nooit af. Zeker niet wanneer je net zoals ik heel graag met je interieur bezig bent. Hoewel mijn oude huis zo goed als af was, had ik toendertijd voor dat huis ook nog wat wensen of dingen die ik ooit nog eens wilde kopen. Zo had ik toen bijvoorbeeld geen grote spiegel op de slaapkamer, raar maar waar en enorm onhandig. Eén van de eerste dingen die ik dus ging uitzoeken voor mijn nieuwe slaapkamer was een nieuwe spiegel. Ik wist twee dingen zeker en dat was dat de spiegel groot en zwart moest zijn. Nu is de keuze in spiegels echt enorm en ook zwarte, grote spiegels zijn in feite overal te koop. Maar de príjzen! Zo had ik op een gegeven moment een geweldig mooie spiegel gevonden, maar ja, zeshonderdnegenennegetig euro. En daarbij had die webshop een ‘geweldige service’ van gratis verzending vanaf zevenhonderd euro. In geen zevenhonderd jaar natuurlijk. En toen bedacht ik me dat Ikea vast en zeker ook wel zwarte spiegels zou hebben die vast en zeker ook vriendelijker geprijsd zouden zijn, en dat was natuurlijk ook zo. Uiteindelijk is het dus model TOFTBYN geworden. Fijn is dat hij gewoon op de grond kan staan, zonder dat dat er raar uitziet. Ik kan zelf niet boren en ik durf het trouwens ook niet te proberen, dus dan is het fijn dat hij hier zo goed staat.

ikea hack hemnes nachtkastje blauwe slaapkamer

Wat wil ik nog doen aan deze ruimte?

Juist vanwege het feit dat ik dus al een goede basis voor deze ruimte had, ziet de kamer er al aardig ‘af’ uit, en in feite is de kamer natuurlijk ook in grote lijnen af, maar er zijn nog wel wat dingetjes om over na te denken. Zo heb ik na het maken van de foto’s nog een grote plafondlamp opgehangen. Er hing een lamp uit mijn oude huis, maar helaas was die te zwaar voor die plek en begon hij op een gegeven moment wat scheef te hangen. Omdat hij pal boven het bed hing, heb ik er dus voor gekozen om die uit veiligheidsredenen weg te halen, om te voorkomen dat hij een keer bovenop mij of Sketch zou vallen ’s nachts. Er hangt nu een grote, witte lamp die je vast en zeker nog voorbij gaat zien komen. Verder heb ik niets meer echt ‘nodig’ in deze ruimte, maar wil ik hem nog wel wat verder aankleden. Vooral de muren zijn natuurlijk nog behoorlijk kaal. Uiteraard wilde ik heel graag sierlijsten zoals in mijn oude huis, maar daar heb ik gewoon simpelweg geen budget meer voor. Ik zit nu nog te denken aan een grote plant naast het zwarte dressoir en iets van een leuke poef of een bankje voor bij het raam. Zoals je weet ben ik al jaren groot fan van Westwing en onlangs heb ik mijn oog laten vallen op de Bouclé poef Alto, maar die vind ik zo leuk dat hij ook perfect in mijn woonkamer zou staan. Dit wordt dus nog vervolgd. Ik hoop dat ik je hiermee wat fijne inspiratie voor jouw eventueel toekomstige blauwe slaapkamer heb kunnen geven. Zin in nog meer inspiratie voor het inrichten van je slaapkamer? Bekijk dan ook de tips van Westwing en kies je favoriete slaapkamermeubels uit.

blauwe slaapkamer Farrow & ball hague blue

WELKE KLEUR HEEFT JOUW SLAAPKAMER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

6 Comments

 1. Prachtig! Wij hebben ook blauwe muren in de slaapkamer en vind het zo prettig. Kan me bijna niet voorstellen dat ik het ooit een andere kleur geef.

 2. Ik vind het zo leuk om te zien dat je meubels vanuit een andere keer nog zo’n mooie plek kunt geven in je nieuwe huis. Ze passen gewoon allemaal zo onwijs goed bij elkaar. En die kleur blauw… Wauw!

  1. Christiana says:

   Ik vind het zelf ook enorm leuk dat een groot deel van de meubels weer een mooie, nieuwe plek gekregen heeft. Heel leuk om die weer te combineren met nieuwe items.

 3. Ook prachtig geworden! Wat lief van je vader en fijn dat je ook bij hem terecht kon. Heeft de lieve Sketch het ook naar zijn zin in het nieuwe huis?

  1. Christiana says:

   Ja, ze doet het heel goed! Ze moest wel weer wennen hoor Babs. Het is zo zielig dat je haar eigenlijk niets uit kunt leggen. Ze is helemaal gek op opa, maar de afgelopen weken gingen we continue heen en weer tussen opa’s huis (mijn vaders huis dus;-)) en ons nieuwe huis. Net als na de verhuizing vanuit mijn oude huis werd ze daar behoorlijk onrustig van en SUPER aanhankelijk. Nu ben ik inmiddels helemaal over naar het nieuwe huis, dus nu kan ze een beetje tot rust komen weer, en ik zelf natuurlijk ook.

 4. Wat een geweldige kleur blauw heb je gekozen! Je slaapkamer is echt prachtig geworden. Heel mooi alle details, en echt helemaal jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.