Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Dit zijn de gaafste design banken van Misterdesign

Dat zit lekker. 

Hoewel we momenteel nog kunnen genieten van heerlijk nazomerweer, kunnen we er straks echt niet meer omheen; de herfst komt er aan. En dat betekent dat we weer meer binnen zullen zitten. Dit is dan ook het moment om eens rond te kijken in je huis. Is je interieur nog steeds naar je zin, of kan het wel een update gebruiken? Je kan voor kleine veranderingen gaan, zoals nieuwe kussens of een ander vloerkleed, maar je kunt deze herfst natuurlijk ook een wat groter object aanpakken. Een bank bijvoorbeeld is in veel gevallen een van de grootste en dus een van de meest in het oog springende meubels in je woonkamer. Je hebt hiermee dus twee opties; of je gaat voor een veilige, tijdloze kleur waarmee je makkelijk kunt combineren en waar alle soorten kleuren en accessoires bij passen, of je maakt van je bank een echte eyecatcher en je zoekt een exemplaar uit waar niemand meer om heen kan. Wat je ook maar wilt, ik zocht vijf gave design banken uit bij Misterdesign.

Gubi grand piano bank € 5484

Ik heb zo’n eyecatcher in ieder geval al gevonden, en man, wat is hij cool. Deze Grand piano bank kan met allemaal verschillende stof- en leersoorten worden bekleed en dat is leuk, want niet alleen de (eventuele) print van de stof geeft deze bank een bepaalde look & feel, maar natuurlijk ook het materiaal. Dit najaar zien we veel (donker) groen tinten en ook okergeel is weer terug van weggeweest, precies die kleuren die ook aanwezig zijn in de print van deze bank. Toch is dit wat mij betreft niet een model dat alleen maar leuk is voor een seizoen; met de grote verscheidenheid aan kleuren uit deze print kun je namelijk alle kanten op. En spreekt het model je aan, maar de print wat minder, wat dacht je dan van dit model in het blauw, zoals hierboven te zien is?

Frits Hanzen Favn 3-zits bank € 8604

Een zachte, ronde vorm en geheel uitgevoerd in oudroze; dit is een bank voor echte lovebirds. Geweldig te combineren in diverse interieur stijlen; door de vorm en het kleurgebruik past deze bank mooi in zowel een modern als een wat landelijker of zelfs een brocante interieur. Deze designbank zou geen echte designbank zijn als hij niet was afgewerkt met oog voor detail. De poten van deze bank bijvoorbeeld bestaan uit niet minder dan drie delen. Het bovenste deel van de poot is gestoffeerd met exact dezelfde stof als de bank zelf. Onder het gestoffeerde deel is het satijn gepolijst aluminium zichtbaar. De onderkant van de poot is netjes afgewerkt met vilt, zodat de bank geen beschadigingen op de vloer kan veroorzaken. Laat die regenachtige zondagen maar komen.

Gubi Paradise bank € 4617

Dit is nog zo’n fantastisch exemplaar van het merk Gubi. Voor de ontwerpers van Gubi zijn intuïtie en moed zeer belangrijke waarden voor hun inmiddels wereldwijde succes. ‘Moed’ klinkt misschien wat dramatisch wanneer het om design gaat, maar toch kiezen ontzettend veel mensen nog steeds voor ‘veilig’ wanneer het om hun interieur gaat. Ze zijn bang voor kleur, bang voor prints, en bang om kleur en prints met elkaar te combineren, dus in dat opzicht zou je kunnen zeggen dat er voor een ‘spannend’ interieur toch blijkbaar een beetje moed nodig is. En Gubi heeft dat. Het model van de bank is net als hun Piano bank rond en vrouwelijk en door het kleurgebruik ook weer geweldig te combineren in een breed kleurenpallet.

Artefort More mare hoekbank vanaf € 4240

Dit is een heerlijke loungebank. Je kunt de bank zelf samenstellen met losse elementen. Op deze manier kun je rekening houden met de grootte van je huishouden en natuurlijk ook met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Door verschillende elementen tot een geheel te voegen maak je dus helemaal je eigen loungehoek, maar zonder dat de elegantie en het comfort ervan verloren gaat.

Muuto Oslo 2-zits bank € 2695

Zo op het eerste gezicht misschien een vrij simpel ontwerp, maar hoe langer je kijkt, des te meer de prachtige details van deze bank, ontworpen door Anderssen & Voll voor het merk Muuto, opvallen. Sowieso vind ik het contrast van de ronde vormen van het zitgedeelte heel mooi in combinatie met de strakke, stalen poten. En heb je gezien dat de poten gepoedercoat zijn in exact dezelfde kleur als de bekleding? Met een breedte van 150 cm. biedt deze bank waarschijnlijk te weinig ruimte voor je hele gezin. Het is dan ook echt een bank die zich prachtig leent als extra zitplek, in een serre bijvoorbeeld.

Zou jij een bank met een print durven kiezen? Of ga je liever voor een ‘veilig’ exemplaar?

© ByChristiana tekst. All rights reserved. Beelden eigendom van Misterdesign. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Poeheeeee wat een prijzen! Okay aan design hangt een prijskaartje! Maar met pubers en jong-en-lui koop ik zoiets pas als ik 65 of zo ben en hoop ik geen kleinkinderen over de vloer te krijgen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.