Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Dít zijn de gaafste design lampen van FLOS (In messing en zwart!)

Met deze design lampen van Flos geef jij je interieur een serieuze upgrade.

Design lampen van Flos

Kun jij je nog herinneren dat ik vorig jaar zo’n grote moeite had met het vinden van een nieuwe lamp voor op mijn werkplek? Ik zag van alles, dat was het probleem niet, maar ze waren of te groot, of te klein, of onbetaalbaar. Uiteindelijk koos ik bij Misterdesign een hanglamp van Flos en nog steeds ben ik hier enorm blij. Maar dit Italiaanse designmerk heeft dus nog veel meer super gave lampen. Ik laat mijn favorieten aan je zien.

IC Hanglamp S messing € 339,30

Dit is dus de lamp die ik zelf op kantoor heb hangen. Er zit een leuk verhaal achter deze serie, want designer Anastassiades haalde zijn inspiratie hiervoor uit een video die hij online tegenkwam. Hierin zag hij hoe een jongleur ballen over zijn arm en de rand van zijn vingers liet rollen en hierdoor raakte hij zo geïnspireerd dat hij die vaardigheid vast wilde leggen in een ontwerp. Ik heb het al vaker gezegd, maar wat ik altijd zo mooi vind aan echt design in je interieur, is dat items er vaak zo op het eerste oog vrij eenvoudig uitzien, maar dat ze toch tegelijkertijd heel erg luxueus en chique ogen. Mocht messing nu niet zo je ding is, deze Flos hanglamp is ook verkrijgbaar in het chroom en in het zwart.


design lampen van Flos

Flos IC vloerlamp € 531

Een andere lamp uit deze serie is deze vloerlamp. Een beetje hetzelfde idee, maar dan staand. Flos heeft daarnaast ook nog een hangende variant, voor aan de muur dus. Die is ook prachtig, ik zal nooit vergeten dat ze die hanglamp van Flos ook in Parc Broekhuizen hadden hangen, waar wij onze huwelijksnacht doorgebracht hebben. Waar je overigens even rekening mee moet houden bij de aanschaf van deze lamp, is dat er geen ‘standaard’ gloeilamp in past. Dit komt door de vrij smalle opening. Er moet een speciale maat LED-verlichting in. Niet vergeten dus!

design lampen van Flos

Goldlamp tafellamp € 352,80

Totáál wat anders, maar ook weer zó gaaf. De inspiratie voor dit model vond ontwerper Ron Gilad bij de oude bankierslampen. Oorspronkelijk werden deze lampen namelijk ontworpen voor bankiers die, al starend naar kleine cijfertjes, vaak lange dagen op kantoor maakten. Je kunt je voorstellen dat zij wel behoefte hadden aan wat extra licht op hun bureau. Nu hoef je zelf natuurlijk helemaal niet perse een baan als bankier te hebben om deze prachtlamp op je bureau neer te kunnen zetten. Het klassieke model zal door het strakke lijnenspel perfect passen in een modern interieur.

Goldlamp tafellamp

Smithfield hanglamp € 687,60

Deze Smithfield hanglamp heeft, zeker in vergelijking met de andere modellen die ik je laat zien, een vrij minimalistische look gekregen. Evengoed geeft de glossy afwerking het model toch wel echt schwung. Tel daarbij de doorsnede van maar liefst 60 centimeter bij op en je hebt echt iets tofs boven je tafel hangen. Tenminste, ík vind persoonlijk dat dit model zich vooral heel mooi leent voor boven een eettafel. Zelf hebben wij spots in de eetkamer en in de keuken, die er dus direct aan grenst. Hiervoor is door de vorige eigenaar dus een verlaagd plafond ingebouwd en is alle elektriciteit die niet nodig was voor de spots weggehaald. Heel jammer, want ik had zelf dus heel graag een gave lamp boven de eettafel willen hangen. Wellicht toch eens op zoek naar een elektricien dus. Voordeel is aan deze hanglamp van Flos is dat het een heel toegankelijk model is, zo’n lamp is mooi in een modern, klassiek, eclectisch en zelfs in een retro interieur!

design lampen van Flos

String sphere hanglamp € 482,40

Net als de Flos hanglamp die ik zelf heb hangen, wordt ook dit String spaere model geleverd met een heel lang snoer. Op deze manier zou je er dus voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld drie lampen naast elkaar te hangen, maar dan allemaal op verschillende hoogtes. Op die manier creëer je een heel speels effect. Verder leent deze lamp zich natuurlijk enorm goed voor (echt) hoge plafonds.

String sphere hanglamp

Welke van deze design lampen van Flos vind jij het leukst?

© ByChristiana, tekst en fotografie beeld 1. Overige beelden, eigendom van MisterDesign. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Wat een mooie lampen! Ik vind de twee bovenste lampen het mooiste. Zo moeilijk om lampen uit te kiezen vind ik. Ik was er vanmiddag ook naar op zoek naar maar vond er geen naar mijn smaak, veel te industrieel vond ik ze. Ik zag wel een paar leuke tafels en daar kunnen we ook wel een nieuwe van gebruiken 😊 en een paar nieuwe stoelen!

  2. Prachtige lampen, zeg! Ik vind vooral de lamp die jij hebt hangen erg mooi. Simpel, maar toch ook wel chic!
    Zelf heb ik ook echt wel een ding met lampen. Er zijn veel items waar ik nog niet helemaal over uit ben voor mijn eigen appartement, maar qua lampen weet ik al helemaal wat ik mooi vind. Ik vind stiekem de bekende Ikea-lamp die je kunt “open” trekken heel gaaf, dus ik denk dat die een plekje in mijn woonkamer zal krijgen.

  3. Die bankierslamp herken ik direct! Wij hadden er eentje maar dan in zijn ouderwetse jasje. Vond hem altijd heel mooi staan en mooi licht geven.
    Deze moderne versie vind ik ook prachtig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.