Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Dít zijn de mooiste design-vazen voor je voorjaarsbloemen

Lente in je huis wordt het vanzelf met een prachtig veldboeket. Enkele losse bloempjes mogen ook. En die zet je hiér dan in.

Design vazen van Mister design

Met bloemen in huis creëer je op een makkelijke en snelle manier een écht voorjaarsgevoel in je interieur. Maar die bloemen, die moeten natuurlijk wel ergens in. Deze maand zocht ik dus de mooiste design vazen voor je uit bij Mister design. Vazen die ruimte bieden aan al je favoriete voorjaarsbloemen. Vazen die stralen in hun eenvoud en eigenlijk het allermooist tot hun recht komen met een enkel bloemetje erin. En ja, zelfs vazen die van zichzelf al zó bijzonder zijn dat ze ook gewoon mooi zijn zonder bloemen!

Menu Échasse Vaas € 139

Je plant op pootjes zetten, dat is niet meer zo ‘nieuw’. Inmiddels zien we natuurlijk óveral ‘onderstellen’ voor bloempotten, een kant en klare set met een vaas echter, dat is iets dat je niet vaak tegenkomt. Echassé is het Franse woord voor stelten en dit luxe exemplaar, die, als je goed kijkt, een grijzige smoke kleur heeft die naar boven toe donkerder wordt, staat dus létterlijk op stelten. Oohlala, ik vind het geheel echt ongelooflijk chique.

Muuto balance vase, set van 3 € 119

 De vaasjes zijn gemaakt van porselein en het onderblad van gepoedercoat staal. Hoewel de vaasjes op de foto wellicht vastgemaakt lijken te zijn aan het dienblad, is niets minder waar. Je kan namelijk zelf schuiven met de vaasjes op het dienblad, of er wellicht iets bij of af halen. Een echt goede stylingtip is natuurlijk altijd om te werken met oneven aantallen. Op die manier lijkt een geheel altijd wat speelser.

&Tradition True Colour LP6 Vaas € 99

De vazen van & Tradition vind ik van die typische woonaccessoires die van zichzelf al mooi zijn. Niet elke vaas leent zich ervoor om ‘leeg’ neer te worden gezet, déze echter zijn van zichzelf al prachtig genoeg. De True color collectie bevat zeven vazen, allemaal verschillend qua kleur en hoogte. Ik vertelde net al dat je in je interieur heel goed kunt werken met oneven aantallen, maar een ándere super goed toepasbare stylingtip is dus ook om met hoogteverschillen te werken. En denk dan niet alleen aan hoogteverschillen in de vazen zélf, maar als het om bloemen gaat kun je natuurlijk ook heel goed spelen met de hoogte van de stelen van de bloemen. Stel je eens voor hoe mooi het geheel er uit zou zijn als je er meerdere van deze & Tradition vazen groepeert. En meer dan een enkele voorjaarsbloem hebben deze stijlvolle vazen van & Tradition ook eigenlijk niet nodig.

Muuto Elevated Vaas € 99

Ontwerper Thomas Bentzen brengt met zijn Elevated vaas een ode aan de bloem. In deze vaas staan jouw voorjaarsbloemen namelijk letterlijk op een (houten) voetstuk. Dit hout vertegenwoordigt de wortels en het glas van de vaas staat symbool voor de luchtige uitstraling van de bloem. Ik vind zelf deze mosgroene kleur erg mooi en natuurlijk perfect voor in ons huis, maar hij is ook nog verkrijgbaar in grijs en roze.

Kartell Jelly Vaas € 101

Deze vaas lijkt dan misschien gemaakt van jelly, maar ís natuurlijk gewoon van glas. En dat is maar goed ook, want hoe mooi zou jouw kleurrijke boeket voorjaarsbloemen hier in staan?

Heb jij één favoriete vaas of vind je het juist leuk om af te wisselen?

© ByChristiana tekst. All rights reserved. Beelden eigendom van Mister design. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

7 Comments

  1. Wat een mooie vazen! Maar ook een aardig prijskaartje haha. Mijn favo vaas is een bloomon look a like die ik bij de Lidl gratis bij een bos bloemen kreeg haha. Die is ideaal qua hoogte, alle bloemen passen er lijkt het wel in.

  2. Die vaas op stelten is heel mooi, en bijzonder! Ik heb welgeteld 1 vaas thuis en dat is een vrij simpel recht model. Vaak zie ik in winkels enorm leuke vazen, maar de keren dat ik bloemen koop zijn op één hand te tellen. Al koop ik steeds vaker een bosje bloemen voor mijzelf tegenwoordig. Een extra vaas erbij zou geen gek idee zijn!

  3. Wauw, hele mooie vazen allemaal! Ik moet echt eens een mooie vaas kopen

  4. Jaaaaaah die blauwe is bij mij favoriet! Ik heb nog 1 van mijn eerste vazen die ik kocht! Marmer! Toen was dat al hip!

  5. Oh, wat een mooie exemplaren! Die blauwe is mijn favoriet!

  6. Ikvind de laatste twee het mooist. Maar jeetje, wat een prijzen!

  7. Ik vind ze allemaal erg mooi! Vooral de onderste zou hier goed staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.