zwarte glazen ronde eettafel
Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Dit zijn de leukste zwarte lampen voor boven je eettafel

 

De gaafste zwarte lampen waar je dus wel gewoon tegenaan wilt lopen!

Zwarte lampen

Verlichting. Het geeft direct super veel sfeer, maar op de één of andere manier vind ik het altijd lastig om goede lampen te vinden. Dat wil zeggen; ik zié overal wel schitterende lampen, maar ze zijn vaak of te groot, of te lang, of te iel of tja, gewoon simpelweg onbetaalbaar. Momenteel hebben wij spots in onze eetkamer, hartstikke sfeervol moet ik zeggen, maar tóch zou een gave plafondlamp in het geheel niet misstaan. Ik vind het altijd heel moeilijk om mijn interieurstijl te omschrijven. Ons huis is namelijk nogal een mix van verschillende stijlen, maar door het kleurgebruik wél een geheel. We hebben een basic vloer en muren en de accentkleuren die we gekozen hebben zijn blauw en groen. Dat zie je echt overal terugkomen. Vroeger wilde ik alles wit, maar de laatste jaren begin ik zwart steeds meer te waarderen. Een aantal maanden geleden vervingen we onze landelijke eetkamerstoelen dan ook door deze zwarte, en daarom zocht ik dus bij Straluma de gaafste zwarte lampen voor boven de eettafel uit.

Landelijke klassieke plafondlamp zwart € 89,95

Straluma noemt het zelf een ‘landelijk klassiek’ model, maar ik moet zeggen dat ik hem zelf niet bepaald landelijk vind ogen, echt eerder klassiek. Wat ik vooral erg mooi vind aan deze plafondlamp, en natuurlijk helemaal passend in ons interieur, zijn de messing details. Super gaaf zo in combinatie met dat zwart.

Zwarte Scandinavische design hanglamp € 159

‘Scandinavisch’ is eigenlijk niet echt een term die ik zelf zou kiezen voor ons interieur, en toch geloof ik ook weer dat deze Scandinavische design hanglamp heel tof zou staan boven de eettafel. De lamp heeft zo op het eerste oog een vrij moderne, strakke look, maar toch vind ik hem tegelijkertijd heel stijlvol en gezellig.

Eettafel hanglamp met drie kappen € 152

Ah, deze vind ik ook tof! Met zijn egale, matte afwerking een stukje stoerder dan zijn voorgangers, maar tegelijkertijd ook weer niet té door de ronde vormen en de messing (jaja, daar ís ze weer) binnenkant.

Zwarte lantaarn € 76,64

Heb je nu geen ruimte voor zo’n hanglamp met drie kappen boven je eettafel, dan is deze zwarte lantaarn wellicht een betere optie. Een heel klassiek model, maar toch uitstekend te combineren in zowel een industrieel, eclectisch als modern interieur.

Kleine hanglamp zwart  € 29,95

Een heel eenvoudig model, maar daarom zeker niet minder mooi. Kleine hanglampen als deze lenen zich erg goed om in een set van drie naast elkaar te hangen.

Welke lamp vind jij het leukst? Welke lamp zou goed in jouw interieur passen?

© ByChristiana tekst & fotografie hoofdfoto. Overige beelden zijn eigendom van Straluma. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Die eerste vind ik enorm mooi!

  2. Persoonlijk hou ik qua kleding echt van zwart, maar in mijn interieur juist niet… raar he?
    Ze zijn we super stoer, ik ga liever voor metaalkleur.

  3. Erg leuk voor in huis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.