Te veel of te weinig water geven is de meest gemaakte fout bij het verzorgen van je kamerplanten. Hoe zit het met die andere 2 veelgemaakte fouten?

Planten in een te kleine pot zetten

Een plant is een levend iets, en heeft dus ruimte nodig om te groeien. Je doet er dus goed aan om een plant niet in een te kleine pot te zetten. Bepaalde planten die hard groeien, zoals de Monstera bijvoorbeeld, moet je eigenlijk op een bepaald moment ook even overpotten naar een grotere pot.

Te veel of te weinig water geven

Ik denk dat te weinig water geven vaker voorkomt dan te veel bij de meesten, maar ook dit is echt funest voor je plant. Als je je plant te weinig water geeft, zul je dat gaan zien aan de bladeren, maar natuurlijk ook aan de potgrond, die er uitgedroogd bij zal staan. Wanneer je een plant te veel water gegeven hebt, merk je dat niet altijd direct op. Het kan namelijk zo zijn dat het grootste deel van het water naar onderen is gezakt en dan kan de aarde er bovenop evengoed toch droog uitzien. Planten die te veel water gekregen hebben, kunnen gaan rotten bij de wortels en dat gaat behoorlijk stinken. Een bloempot met een gaatje onderin is het makkelijkste wat je dus kunt hebben om te voorkomen dat dit gebeurt. Vergeet niet om er een schaaltje onder te zetten!

Een plant op de verkeerde plek zetten

De ene plant heeft meer zonlicht nodig dan de andere plant. Verdiep je dus van tevoren even goed in hoeveel licht (en ruimte!) een plant nodig heeft om het goed te doen. Houdt er verder rekening mee dat planten die in de vensterbank staan, dus altijd in zonlicht en in de winter boven de verwarming, ook extra aandacht nodig zullen hebben.

GAAT HET VERZORGEN VAN KAMERPLANTEN JOU GOED AF?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Guilty..Sosm geef ik ze veel te veel water en soms vergeet ik het gewoon. Maar soms heb ik geluk, dan groeien sommige planten als een malle terwijl ik niks bijzonders doe. En dat schoteltje! Het is mij nogal vaak overkomen dat ik vrolijk aan het wateren was en later merkte dat de hele vloer nat was…oeps!

  2. Soms… ik draai heel vaak letters om. Excuses. Ik ga de plantjes water geven 😉

  3. Natascha - Beautyopinie says:

    Ik doe ongeveer alles fout wat je maar fout kunt doen hahaha.

  4. Hier in huis vind je geen enkele echte plant of bloem, ik verzuip ze of laat ze weken uitdrogen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.