Ik ben een echte crazy plant lady en hoewel ik dol ben op al mijn plantjes heb ik natuurlijk ook zo mijn lievelings! Benieuwd naar mijn favoriete kamerplanten?

De makkelijkst te onderhouden van mijn favoriete kamerplanten: de monstera

De Monstera is en blijft één van mijn favoriete kamerplanten. Ik heb sowieso nog nooit een monstera gehad die het echt niet goed deed en eigenlijk groeien al mijn monstera’s als kool. Ik geef ze eens per week water en indien mogelijk draai ik ze zo nu en dan om. Monstera’s groeien namelijk naar het licht toe en daardoor kunnen ze soms behoorlijk naar één kant gaan hangen. Ik zei bewust, ‘indoen mogelijk’, want sommigen van mijn monstera’s zijn inmiddels al zo ver naar één kant gegroeid dat het er totaal niet meer mooi uitziet wanneer ik ze omdraai. Wat ik ook zo leuk vind aan monstera’s is dat je ze heel makkelijk kunt stekken. Dat is dus ook precies de reden dat er hier inmiddels in vrijwel elke ruimte in huis wel eentje staat. Sommige planten vind ik in bepaalde interieurs erg mooi, maar wat mij betreft kan een monstera echt overal staan, welke interieurstijl je ook hebt.

stylen met een dienblad

Zigzagcactus

Ook van zigzagcactussen ben ik enorm fan. Over het algemeen wordt geadviseerd om een zigzagcactus niet in de volle zon te zetten. Ik heb er echter twee in de keuken voor het raam staan, die het enorm goed doen. Hoewel ik niet echt een ‘urban jungle’ interieur heb, eerder een ‘jungle chic’ interieur, vind ik de zigzagcactus hier toch heel gaaf passen. Ook mijn zigzagcactussen geef ik eens in de week water, hij houdt trouwens niet van natte voeten, dus een scheutje is genoeg. Een zigzagcactus is trouwens ook heel geschikt als hangplant.

chinees lantaarnplantje

Chinees lantaarntje

En over hangplanten gesproken. Wat hangplanten betreft behoort het Chinees lantaarnplantje echt tot mijn favoriete kamerplanten die vooral heel geschikt zijn om op te hangen. Dit plantje groeit namelijk waanzinnig hard. Ik heb er eentje in huis die inmiddels al 180 cm. lang is. Het is dus fijn als dit plantje echt de mogelijkheid heeft om lekker te groeien. Zet een Chinees lantaarnplantje trouwens niet op een heel donkere plek, ik heb echt gemerkt dat ze het dan minder goed doen.

Scindapsus Epipremnum

Scindapsus Epipremnum

Ook ben ik erg blij met mijn Scindapsus Epipremnum. Deze kun je zowel als klimplant als als hangplant gebruiken. Niet alle hangplanten zijn aan alle kanten mooi. Het Het Chinees lantaarntje bijvoorbeeld vind ik er zelf nooit zo mooi uitzien aan de bovenkant en dus zet ik die altijd vrij hoog neer. De Scindapsus Epipremnum ziet er echter inderdaad zowel mooi uit als klimplant- als als hangplant. Deze plant houdt van licht, maar niet van direct zonlicht. Ik denk dat deze open kast dan ook een mooie plek is. Aan de andere kant van de kamer, precies tegenover deze kast, heb ik namelijk een groot raam, maar hij staat dus niet pal in de zon. Staat de Scindapsus Epipremnum in direct zonlicht, dan zullen de bladeren op een bepaald moment ook lichter worden. Zoals je ziet zijn die van mij nog vrij donker, zelf vind ik dat erg mooi!

Eucalytpus

Eucalyptus is misschien niet echt een binnenplant, maar oh, wat ben ik enorm blij met de eucalyptusstruiken die wij vorig jaar in onze nieuw tuin hebben geplant. Ik vind eucalyptus altijd heel chique staan in een interieur. Ik knip dan ook echt zeer regelmatig wat takjes af die ik verdeel door vaasjes door het huis.

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE KAMERPLANTEN?

© ByChristiana, tekst.  Love and sugar, fotografie. All rights reserved.

13 Comments

 1. Oe, die zigzagcactus is leuk! Had ik nog nooit van gehoord. Mijn Monstera en Epipremnum Aureum doen het inderdaad ook erg goed. Mijn epipremnum staat op de badkamer onder een dakraam. Hij groeit echt onwijs hard en ik heb ‘m ook al regelmatig gestekt.

  1. Christiana says:

   Oh wat leuk dat jij er eentje in de badkamer hebt staan, goed idee! Ik wil ook nog graag een plantje in de badkamer, heel fijn voor mij om te weten dat hij het daar ook goed doet.

 2. De zigzagcactus vind ik echt heel leuk. Als we weer naar een tuincentrum mogen, ga ik hier zeker voor kijken. De monstera vind ik ook heel mooi. Eucalyptus heb ik nu een hele volle bos van staan die ik laat drogen. En de pannekoekplant…dat is toch echt mijn favoriet.

  1. Christiana says:

   Leuk hè, de zigzagcactus! Ik had gehoopt dat we in maart weer naar het tuincentrum konden, maar volgens mij ziet het er niet erg hoopvol uit op dit moment wat betreft het openen van de winkels.

 3. Ik heb dus laatst een monstera weg moeten gooien omdat er allemaal rouwvliegjes in kwamen. Ook nadat we de aarde hadden ververst 😭. Ik heb een nieuwe online gekocht, maar een andere soort (Monstera Obliqua) maar die kwam in hele slechte staat binnen. Denk niet dat het nog goed komt. Ik kocht online (andere webshop) een kanon plantje en die doet het verschrikkelijk goed. Als ik jouw planten zo bekijk, is dit misschien ook wel een plantje naar jouw smaak.

  1. O, dan weet ik nu eindelijk wat voor vliegjesplaag wij in onze planten hebben! Mijn monstera is er o.a. ook door dood gegaan en andere planten hebben er ook erg door te lijden. Nu ik weet wat voor vliegjes het zijn, kunnen we het hopelijk aanpakken. Dus bedankt dat je noemde dat het rouwvliegjes zijn (had ik nog nooit van gehoord).

  2. Christiana says:

   He wat zonde van die Monstera! Ik heb daar zelf eigenlijk nog nooit last van gehad, van die rouwvliegjes, maar ik heb er wel over gehoord. Zo’n kanonplantje is inderdaad ook erg leuk ja, die zou hier zeker goed passen.

 4. Mijn favoriete kamerplant is de waaierpalm. Alleen krijg ik het voor elkaar om elke plant levend te houden, behalve die… Zo mooi al die hoekjes met planten bij jou!

 5. Wat slim om eucalyptus in de tuin te planten, ik wist niet eens dat dat kon! Mijn Monstera heb ik weggegooid toen ik las dat ze giftig voor katten waren, dus toch aar het zekere voor het onzekere genomen. Het zou fijn zijn als bv. een tuincentrum bij hun planten aangaven of zij wel of niet giftig zijn voor huisdieren, maar googelen kan natuurlijk ook.
  Gek genoeg groeien mijn planten heel goed, terwijl ik nooit let op waar ze moeten staan en vaak vergeet ik ze water te geven… Maar op een bepaald moment als ik zie dat er weinig groei in zit dan verplaats ik ze wel om te kijken of dat een betere plek is.

  1. Christiana says:

   Ja, dat hebben we vorig jaar gedaan tijdens de grote tuin make-over. We hebben eucalyptus struiken maar ze zijn inmiddels echt gigantisch, haha;-) Ze steken met kop en schouders boven de andere plantjes uit. Ik knip er regelmatig takjes af voor in huis.

 6. Ik ben ook dol op monstera en op de pilea. Die zaagcactus vind ik ook erg leuk trouwens!

  1. Christiana says:

   De pilea blijft inderdaad ook een leukerd;-)

 7. Heel erg bedankt voor het delen van informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.