Inspiratie nodig voor de styling van je cheetah vaas? Een cheetah vaas stylen kan in elk interieur, ik zette hem in mijn hotel chic slaapkamer.

Een cheetah vaas past in elk interieur

Cheetah vazen, je kunt er niet meer omheen. Ik liet je eerder mijn nieuwe cheetah windlichten zien. Toen vertelde ik al dat het in feite heel makkelijk is om dierenprintjes in je interieur te stylen. De windlichten staan in de woonkamer, en de cheetah vaas staat nu in de slaapkamer. Onze slaapkamer is vorig jaar helemaal verbouwd en hoewel ik ons hele huis nu wel echt helemaal ‘mij’ vind, is de sfeer van de woonkamer toch wel weer anders dan die van de woonkamer. Het leek me dus erg leuk om te laten zien hoe gaaf de cheetahvaas staat in deze wat meer hotelchic stijl.

cheetah vaas met pampaspluimen

De cheetahvaas

Mijn cheetahvaas komt van de webshop cheetahvaas.nl. De plek waar je moet zijn voor cheetahvazen in alle soorten en maten, alhoewel ik deze kleur wel echt dé kleur vind. Het gaat om model Arctic en het is maat M. Deze vaas heeft een hoogte van 35 centimeter en een doorsnede van 25 cm. Vergis je hier niet in, dit is vrij groot! Oorspronkelijk wilde ik de cheetah vaas namelijk op onze eettafel zetten. Daar staat nu een antieke blauw witte dekselpot, maar ik had wel honderd andere plekken in huis waar die eigenlijk ook heel mooi zou staan. Ik had de hoogte van de dekselpot gemeten en die was ongeveer een centimeter kleiner dan de cheetah vaas. Maar ik had dus totaal geen rekening gehouden met die forse doorsnede! Eenmaal op de eettafel bleek hij veel te groot, zeker omdat, zodra er bloemen in de vaas stonden, de bloemen tot aan de lamp kwamen. Zo zie je maar weer dat A) meten weten is en B) ik ook wel eens een inschattingsfout maak.

cheetah vaas met pampaspluimen

Een cheetah vaas stylen op de slaapkamer

Al snel kwam ik op het idee om de cheetah vaas dan op de slaapkamer te zetten. En qua kleur stond hij eigenlijk nóg mooier dan ik had gedacht. Alle muren in de slaapkamer zijn lichtblauw en we hebben gekozen voor sierlijsten, heel hotel chic! De meubels en accessoires op de slaapkamer had ik eigenlijk allemaal al in huis en ik vind dat ze allemaal samen een heel fijn sfeertje geven. Zo stond de sidetable eerder op mijn werkplek. Hij was oorspronkelijk goud, maar ik verfde het onderstel zwart. De marmer kapstok is een erfstuk en ik vind zo’n uniek oudje enorm leuk staan in onze slaapkamer. Ik hou echt enorm van het combineren van oude met nieuwe spullen. Ik zeg bewust combineren, want ik wil namelijk niet het gevoel hebben dat ik een kringloopwinkel binnenstap als ik een huis, of in dit geval mijn huis binnenloop. Het vloerkleed ziet er misschien heel vintage uit, maar komt gewoon van Ikea. Het koningsblauwe schelpschoeltje met het kussen geeft dan weer een moderne touch aan het geheel en die combinatie vind ik een ontzettend toffe tegenhanger van het oude kapstokje. En dan, een cheetah vaas stylen! Je ziet hoe goed het hier gaat. De cheetahprint past erg mooi in het geheel en ook de neutrale tint van de pampaspluimen vloeit mooi samen met het marmer van de kapstok en komt ook weer terug in details van het kleed.

een cheetah vaas stylen

Pampaspluimen

Cheetahvaas.nl verkoopt dus niet alleen cheetah vazen en windlichten, maar ook mooie spulletjes voor in die vazen. Zo vind je er complete boeketten droogbloemen, rietpluimen en pampaspluimen. Die laatste zie je hier. Je hebt natuurlijk pampaspluimen en pampaspluimen, en zoals je ziet zijn deze varianten enorm vol! Je kunt kiezen uit een set van vijf stuks of tien stuks. Met vijf stuks is deze medium Arctic vaas echter al voller dan vol. De pampaspluimen zijn ongeveer tachtig tot negentig centimeter hoog, maar je kunt er natuurlijk een stukje afknippen als je dat mooier vindt. Juist doordat ze zo hoog zijn, kun je je vaas met de pampaspluimen ook prima op de grond kwijt. In het begin vielen ze trouwens aardig uit. Lees: onze hele trap zat onder na mijn expeditie met de pampaspluimen. Dit kun je gelukkig wel makkelijk voorkomen door ze in te sprayen met wat haarlak. Ik ben enorm blij met mijn cheetah vaas en hij zal de komende tijd ongetwijfeld verder door het huis zwerven. Hij zal bijvoorbeeld ook enorm leuk te stylen zijn met eucalyptus, pauwenveren en wat later dit jaar met blauwe hortensia’s, die echt favoriet zijn bij mij!

HEB JIJ AL EEN CHEETAHVAAS IN HUIS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

4 Comments

 1. Ilona Dekker says:

  Prachtige vaas en kan inderdaad in (bijna) ieder interieur behalve als alles strak en wit is (denk ik). Kocht online een grote vaas voor een zogenaamd veldboeket (dat wat je bij Bloomon ziet) voor op ons schiereiland in de keuken maar blijkt toch niet zo mooi te staan als ik had gedacht. Toch last minute maar een styliste ingehuurd voor de styling van ons appartement dat de verkoop ingaat als we zelf iets gevonden hebben. En heb inmiddels begrepen dat het strak, strak, strak moet met een zo groot mogelijk vloeroppervlak in het zicht bij voorkeur een visgraatvloer en taatsdeuren (die we beide niet hebben). En verder veel zwart, zwart, zwart maar ook daar voldoen we niet aan, alleen de piano en het koffiezetapparaat 🙂 Kocht overigens ook van de Pampaspluimen maar hoewel Amy nooit aan bloemen/planten zit vond ze dit geweldig en lag de kamer na 1 nacht vol met pluimen en gaat ze daarin liggen rollen…

  1. Christiana says:

   Haha, die Amy, ik zie helemaal voor me hoe ze door die pluimen ligt te rollen. Hier lijkt de kleur van de pluimen wel een beetje op Sketch;-) Toen ik ze verplaatst had door het huis lag ook alles onder, want toen had ik ze nog niet ingesprayd met haarlak.

 2. Heel mooi gestyled en de vaas is zo een echte eye catcher. En ik ben een groot fan van pampas pluimen.

  1. Christiana says:

   Tof hè zo, deze set! Ik zag afgelopen weekend ook gekleurde pampaspluimen, die vond ik ook erg gaaf staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.