Een dressoir stylen kan op allerlei verschillende manieren. Ik geef je 5 tips waar je zeker wat aan hebt als je geen idee hebt hoe je moet beginnen.

Een dressoir stylen, begin met een statement piece

Wanneer je een dressoir wilt stylen, maar eigenlijk niet zo goed weet waar je moet beginnen of überhaupt wat je er op wilt zetten, kan het een idee zijn om met een ‘statement piece’ te beginnen. Afhankelijk van de maat van het dressoir kan dat bijvoorbeeld een groot object zijn, zoals een groot beeld, een plant, een lamp, een mand of een stolp. Het kan ook een schilderij of een spiegel zijn. Zoiets hoef je zeker niet perse op te hangen, maar kun je ook op het dressoir plaatsen, zodat het tegen de muur leunt. Heb je een écht grote spiegel, dan kan het ook tof zijn om hem op de grond achter het dressoir te plaatsen zodat hij er deels bovenuit steekt. Je statement piece kan ook iets zijn wat opvalt door zijn opvallende kleur. Die kleur(en) kun je dan gebruiken voor de rest van je styling.

Je dressoir zélf als een statement piece zien

Niet elk dressoir wat je gaat stylen, hoeft helemaal vol te staan. Zeker als je een echt tof dressoir hebt, kan het dressoir zélf een statement piece in je interieur zijn. Ben je niet helemaal tevreden met je dressoir, dan kun je hem bijvoorbeeld upgraden met leuke deurknoppen of deurgrepen. Ook door je dressoir te verven kun je hem een totaal andere look geven. Je kunt er bijvoorbeeld ook andere pootjes onder zetten, het dressoir een nieuw blad geven of je bewerkt het blad bijvoorbeeld met whitewash als je houdt van een landelijke stijl, of met plakfolie.

Vergeet de ruimte om het dressoir heen niet!

Staat je dressoir op een plek waar je nog ruimte over hebt, benut die dan als je dat leuk vind. Ik heb er voor gekozen om er een bijzettafeltje naast te zetten, je kunt ook kiezen voor een grote staande plant. Ook kun je het plafond benutten door er bijvoorbeeld een hangplant naast te hangen. Probeer te werken met hoogte verschillen. Het staat vaak niet zo mooi als je een bijzettafel naast een dressoir zet die precies dezelfde hoogte heeft. Een vloerkleed of een loper voor je dressoir is ook een tof idee.

Een dressoir stylen met hoogteverschillen en oneven aantallen

Hoogteverschillen dus. Ga je een dressoir stylen, houdt die stylingtip dan zeker in gedachten. Hierdoor creëer je namelijk een interessant(er) geheel, iets wat leuk is om naar te kijken. Het is nu eenmaal zo dat niet alle objecten die je graag op je dressoir wilt zetten, van verschillende hoogte zijn. Je kunt bepaalde objecten dan ook ergens opzetten; op een stapel boeken of tijdschriften bijvoorbeeld, of op een kistje of doosje. Een plant kun je makkelijk de hoogte in brengen met een plantenstandaard. Ook oneven aantallen werken vaak beter dan even aantallen. Kies dus liever voor drie of vijf objecten dan voor twee of vier. Heb je veel kleine spulletjes die je graag op je dressoir wilt zetten, dan kan het leuk zijn om die te groeperen op een dienblad in plaats van ze allemaal los neer te zetten. Een leuk alternatief voor een dienblad is een mooi interieurboek, zeker als deze van een groot formaat is, of een spiegel die je plat neerlegt. Hier kun je ook uitstekend mooie decoratieve accessoires opzetten.

Maak het persoonlijk

Je hebt vast en zeker wel eens een gestyled dressoir in een woonwinkel gezien. Vaak zien die er mooi uit, maar toch heb je vaak wel het gevoel dat er iets ‘ontbreekt’. Dat ‘iets’ is toch vaak de persoonlijke touch. Style je dressoir dus bijvoorbeeld met foto’s in lijsten of zoals ik gedaan heb onder een stolp, mooie souvenirs, erfstukken of unieke vondsten van de kringloopwinkel of rommelmarkt. Dat kan óók als je een heel modern dressoir hebt. Het mixen van stijlen maakt het geheel juist extra leuk.

HEB JIJ EEN DRESSOIR IN HUIS? HOE STYLE JIJ DIE GRAAG?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

11 Comments

 1. Wij hadden een dressoir maar toen we nieuwe meubels gingen uitzoeken hebben we er bewust niet meer voor gekozen. Op een of andere manier werd het toch altijd een ‘rommeltje’ en wist ik toen niet zo goed wat ik er mee aan moest.

  1. Christiana says:

   Herkenbaar, ik heb het ook met bepaalde plekjes in huis. Daar lukt het me op de één of andere manier maar niet om er iets moois van te maken, ook niet met mijn eigen tips haha;-) En ach, soms kun je dan op een bepaald moment beter afscheid van iets nemen en er iets (mooiers) voor in de plaats zetten waar je wél wat mee kunt!

 2. Wat zien jouw dressoirs er tof uit, ook met de planten er zo bij! Echt heel tof, en die hoogteverschillen werken inderdaad perfect!
  Ik heb zelf geen dressoir, maar wel een kleine sidetable. Daar heb ik onder andere mijn kokospalm (mijn grote trots qua planten) op staan. Vind dat zo’n leuk hoekje!

  1. Christiana says:

   Ah, gezellig en fijne is dat hè, als je planten het zo goed doen;-) Klopt, werken met hoogteverschillen in je interieur kun je natuurlijk overal toepassen.

 3. Zulke toffe ideeën, je hebt de dressoirs bij jou thuis zo leuk aangekleed. Op ons dressoir in de huiskamer staat de hamsterkooi en een leuk plantje.

 4. Wat een leuke tips en wat zien je dressoirs er mooi uit! Gaaf ook die banner met jullie trouwfoto boven die ene dressoir.
  Na jaren geen dressoir gehad te hebben, hebben we sinds een paar maanden er wel weer een. Met erop twee mooie staande lampen (bijpassend bij de hanglampen boven de eettafel), een keramieken salamander (ooit gekocht op vakantie in Frankrijk) en als echte eye cather een grote lantaarn mozaïek-stijl van glas zeg maar, waar een waxinelichtje in kan.

  1. Christiana says:

   Dankjewel! Ja, deze foto herinnert me altijd weer even aan die mooie dag! Klinkt als een heel mooie combinatie van accessoires, vaak moet een interieur ook wel ‘groeien’ en is het juist erg leuk om plekjes zoals een dressoir te stylen met accessoires die allemaal ergens anders vandaan komen;-)

 5. In het vorige huis hadden wij een Pastoe dressoir maar omdat we dachten dat het in het nieuwe huis niet zou passen hebben we het verkocht. Spijt, spijt, spijt. Nu een Besta van Ikea maar in tegenstelling tot de andere plekken resulteert het snel in een rommeltje…..Kun je niet even langkomen:-)

  1. Christiana says:

   Ah wat zonde! Zoiets schaf je natuurlijk ook niet even opnieuw aan. Ja, wie weet;-) Het lijkt me oprecht erg leuk om wat meer met organiseren / stylen te gaan doen, bij anderen dus, maar ik moet eerst moed bij elkaar rapen en concrete plannen maken. Ideeën heb ik in ieder geval genoeg!

 6. Ik heb inderdaad ook een dressoir met daarop wat vaasjes, geurkaarsen, een lamp, wat fotolijstjes en daarboven een groot schilderij. Schuin naast het dressoir heb ik een plant gezet en dat maakt het weer wat knusser voor mijn gevoel.

  1. Christiana says:

   Klopt, planten maken alles gezelliger;-) Hier staan ze ook door het hele huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.