INTERIEUR

Een jaar vol verbouwingen | Heel veel voor-en-na-foto’s!

En met het stof nog onder mijn pantoffels hebben we ook al weer plannen voor het nieuwe jaar!

In 2019 zijn wij, of eigenlijk vooral onze klusjesman, héél erg druk geweest in ons huis. De ene na de andere ruimte werd verbouwd en volgend jaar gaan we daar lekker mee verder, er staan namelijk alweer nieuwe dingen gepland en ik loop over van de ideeën. Ik laat je zien hoe een aantal ruimtes in ons huis het afgelopen jaar een serieuze upgrade kregen.

De badkamer verbouwing 2.0

De badkamer was het hardst toe aan een verbouwing, en de transformatie vind ik hier dan ook het grootst. Toen we dit huis zes jaar geleden kochten, zat er een spuuglelijke groene badkamer met bad in. Alles was erg gedateerd en totaal niet onze smaak. We hebben toen met een klein budget de badkamer laten doen, maar uiteindelijk zijn we nooit heel blij geweest met dat resultaat. De vloer lag er scheef in en alles was vooral allemaal heel slordig afgewerkt. Maar we hebben vooral erg lang een nare bijsmaak van die verbouwing gehad vanwege het financiele plaatje. We hadden namelijk van tevoren een prijs hadden afgesproken met die klusjesman. Dat doen we trouwens altijd. Toen de oude badkamer er eenmaal uitgesloopt was en de ruimte dus volkomen kaal was, kwam hij op het idee om het dubbelde bedrag te vragen. We hadden dat contact via via en die contact persoon heeft toen even (heel erg) streng opgetreden, maar zoiets blijft je gewoon bij. Lang verhaal kort. De badkamer moest een upgrade krijgen, en die is er gekomen.

Zwarte badkamer

Dat de badkamer zwart moest worden, daar waren we al snel over uit. Qua ruimte konden we niet veel veranderen. Wel hebben we de kraan laten verplaatsen omdat we een inloopdouche wilden. Ook ben ik ongelofelijk blij dat we voor een inbouwnis gegaan zijn. Dat was nogal een prijzige aangelegenheid, omdat speciaal hiervoor een voorzetwandje geplaatst moest worden. Die nis moet natuurlijk ergens’ in’. Maar geen lelijke gammele hangmandjes meer nu dus.

De keuken verbouwing

Toen we in dit huis kwamen wonen, zat er al een Ikea keuken in, in hoogglans wit. Enkele jaren geleden lieten wij het bruine aanrechtblad vervangen door een marmer blad en lieten wij nieuwe tegeltjes plaatsen. We wilden al langer een nieuwe keuken, en hebben eerst nog getwijfeld om de huidige keuken zwart te laten spuiten. Ook wilde ik messing grepen. Mijn idee was dus om de huidige grepen er af te halen en te vervangen voor nieuwe messing varianten. Al gauw bleek echter dat geen van die spuit-bedrijven kon garanderen dat je niet de oude boorgaten er door heen zou zien. Dat zou er natuurlijk totaal niet uitzien. Verder konden we ook niet veel met de keuken, omdat het de ‘oude’ variant was van Ikea. In deze maten was er dus niets meer te bestellen of te veranderen. Uiteindelijk is de complete keuken er uit gegaan en hebben we ook het gasfornuis, de afzuigkap en de koelkast vervangen. De complete tour van de ‘oude’ keuken kun je hier bekijken, en de tour van de nieuwe keuken vind je hier.

Toilet make-over

Op de foto links kun je zien hoe het toilet er uit zag toen we het huis kochten. Op zich lijkt het best aardig, toch? Maar schijn bedriegt; het toilet was erg slordig afgewerkt (zoals heel veel in het huis), bovenaan kun je het bijvoorbeeld al zien, en diverse tegeltjes hadden barsten. Als het even kon, gingen Andre en ik naar boven naar het toilet. Nu we het ‘flamingo-toilet‘ hebben, hoeft dat niet langer!

Upgrade van de eetkamer

Rechts onder de tafel zie je natuurlijk de allergrootste en vooral de allerleukste verandering van het afgelopen jaar; de komst van onze pomeriaan pup Sketch, die trouwens helemaal dol is op dit vloerkleed. Dit is de plek waar ze het liefst ligt, op mijn schoot na dan. De eetkamer hebben we niet echt verbouwd, maar we hebben wel één en ander toegevoegd. Zoals de groene gordijnen, de lamp en het vloerkleed om het wat gezelliger te maken. Ook de ronde butlerspiegel van UsiMaison was een prachtige toevoeging.

Ikea PAX kledingkasten

De Ikea PAX kledingkasten hadden we al meegenomen uit ons vorige huis. Sterker nog; mijn deel van de kast had ik al voordat ik Andre kende, en die had zijn beste tijd gehad. We hebben direct de indeling ook veranderd. De deurgrepen zijn trouwens van Zara home en die hebben we inmiddels al erg lang. Vind ik nog steeds mooi. En ah kijk, links op de foto hangt nog mijn trouwjurk. Op het moment dat die linker foto werd genomen waren we dus nog niet getrouwd en had Andre de jurk nog niet gezien.

De hal

De hal heeft in het afgelopen jaar een nieuw behangetje gekregen. De jungle maakte plaats voor het Crane behang van Graham & Brown. Verder ben ik nog steeds op zoek naar een breder kastje voor onder de kapstok, zodat we wat meer opbergruimte hebben. The search continues…

HEB JIJ IETS VERBOUWD OF VERANDERD IN JE HUIS IN HET AFGELOPEN JAAR?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar, fotografie. All rights reserved.

18 Comments

 1. Wat leuk om dit inkijkje in jullie verbouwingen te krijgen. Het is allemaal ontzettend mooi geworden. Vooral het toilet en de badkamer zijn een enorm verschil met eerst. Wat vervelend trouwens dat jullie aan de vorige verbouwing van de badkamer zo’n nare nasmaak hebben. Heel frustrerend als iemand zich niet aan zijn afspraken houdt.
  Goed om te horen trouwens dat je oude PAX-kast zó lang is meegegaan. Ik heb ook een PAX-kast en hoop zeker dat ik die ooit ook naar een volgend huis kan meeverhuizen 🙂

  1. Christiana says:

   Oh vreselijk, ik herinner me dat moment dat we met z’n allen in die kale badkamer stonden nog als de dag van gisteren. We moeten die man echt wel heel vreemd aangekeken hebben toen die met het idee kwam dat hij er toch twee keer zo lang over zou doen en dus twee keer zo veel geld zou willen:-( Mijn eerste witte PAX kast is inderdaad heel lang mee gegaan. Ik had deze dus zelfs al voordat ik Andre kende. Toen is hij vanuit mijn huisje naar Andre’s huis gegaan en toen nog eens naar dit huis. Ik verwacht dat jij dus ook nog zeker wat jaartjes met je PAX kast vooruit kan!

 2. Wat is het allemaal mooi geworden! Ik heb uiteraard zo hier en daar meegekeken met je veranderingen en de kleine Sketch, wat een droppie!
  Ik heb geen verbouwplannen (wel verhuisplannen naar Antwerpen :D) maar wel veel gedaan met accessoires in huis (groen/velvet/etc).
  Benieuwd naar al je nieuwe plannen voor 2020!

  1. Christiana says:

   Ooooh, wat tof Heidi! Ik ben benieuwd naar je plannen, gaat dat in 2020 gebeuren? Goede keus; groen en velvet;-)

 3. Het is heel mooi geworden! Leuk zo’n inkijkje. Wat een verschil.

 4. Het ziet er erg mooi en chique en hoewel ik normaal gesproken voorstander ben voor wit, vind ik het zwarte marmer toch echt heel erg chique.

  1. Christiana says:

   Het heeft inderdaad allebei wel iets chique’s he? Ik ben dan ook enorm blij met de combinatie van zwart en wit marmer in zowel de keuken als de badkamer.

 5. Leuk om de verschillen te zien! Hier in huis zijn weinig grote verbouwingen geweest de laatste tijd, dat is gelukkig ook niet nodig 😉

 6. Je hebt echt zo’n toffe stijl gecreëerd in je huis! En het lijkt ook echt op jou als persoon, als ik jou zie dan klopt deze inrichting ook volledig. Het is lief, subtiel en vrouwelijk!

  1. Christiana says:

   Wat een super lief compliment Rachel, dankjewel!

 7. Wat gaaf dat je alles op een rijtje gezet hebt, zo zie je goed wat jullie allemaal gedaan hebben. Huisdieren zijn dol op kleedjes, groot of klein, allemaal fijn! En zoals ik Sketch zie zitten, een dakje boven je hoofd (in dit geval de stoel/tafel) vinden ze ook fijn.
  Prachtig gedaan allemaal, nu heerlijk van genieten!

  1. Christiana says:

   Dat heb ik inderdaad ook gemerkt! Ze gaat de laatste tijd ook vaak onder het bed zitten en zelfs uitgebreid liggen, daar ligt ook een kleed dus dat vind ze dan denk ik ook fijn. Ja, als het maar lekker zacht is;-)

 8. Ik heb natuurlijk al je artikelen gelezen hierover maar dat het er zoveel waren had ik even niet door tot jouw overzicht. Wow! Zoveel mooie veranderingen hebben jullie gerealiseerd. Dat nisje in de badkamer vind ik zo mooi. Had ik dat zoveel jaar geleden maar geweten toen wij een nieuwe badkamer installeerden. Wij hebben een muurtje waar dit volgens mij gewoon in had gekund.. als je alles van tevoren zou weten hihi. Ik vind eigenlijk alle veranderingen mooi. Ben benieuwd wat jullie aankomend jaar van plan zijn. Wij hebben dit jaar de complete beneden verdieping van onder tot boven geschilderd en dat was vrij ingrijpend en langdurig. Daarna verder niks meer gedaan. Ik wil aankomend jaar eindelijk eens op zoek naar leuke nieuwe meubelen. Maar vind dat daar altijd zoveel tijd in gaat zitten.. die ik niet heb en ook een kind mee op sleeptouw moet nemen voor wie dit absoluut niet interessant is. We’ll see. Ik ben in ieder geval geinspireerd door jou 😊

  1. Christiana says:

   Wat fijn om te lezen dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven! Ik snap trouwens heel goed wat je bedoelt met ‘had ik dat zoveel jaar geleden maar geweten’. Ik heb dat dus ook met bepaalde dingen, en zeker dus ook met de badkamer die we toen hebben laten plaatsen. De manier waarop het gegaan is was sowieso een groot drama, maar er waren ook dingen die ik graag anders had gezien. Gelukkig hebben we het dit keer zonder gedoe kunnen doen, en is het helemaal geworden zoals we in gedachten hadden.

 9. Waauw, allemaal even geslaagd vind ik! Prachtig hoor. Hier geen grote veranderingen afgelopen jaar. Het komende jaar willen we graag een nieuwe vloer in de living leggen en ik zou ook heel graag een nieuwe keuken willen, maar geen idee voor wanneer dat zal zijn 😉

  1. Christiana says:

   Dankjewel! Wat leuk, een nieuwe vloer in de woonkamer. Ik ben benieuwd wat jullie gaan uitkiezen;-)

 10. Wauw, het is allemaal zo mooi geworden! Jullie nieuwe wasbak in de badkamer is ook zo mooi, echt love it.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Ilona! Dat was eigenlijk een van de weinige dingen die we niet echt ‘gepland’ hadden voor de badkamer. We liepen er toevallig tegenaan in een badkamer winkel en we vonden het allebei erg gaaf. Het is weer net even anders dan een ‘gewone’ wastafel;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.