Met een Flexa kleurtester wordt het kiezen van een kleur verf opeens een heel stuk eenvoudiger. Hier koop je hem en zó pas je hem toe.

Slaapkamer make-over

Mocht je mij op Instagram volgen, dan weet je dat wij eind vorig jaar bezig zijn geweest met de make-overs van de twee slaapkamers boven, waarvan er eentje als mijn werkplek dient. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en is het wachten op nog een dressoir en wat accessoires. Uiteraard ga ik de resultaten later met je delen. Op onze slaapkamer hebben we sierlijsten op de muren gekregen en op mijn werkplek lambrisering. Daarna is alles geverfd. En dat verven, daar wil ik het graag even over hebben! Ik heb namelijk gebruik gemaakt van de Flexa kleurtesters en die vind ik zo handig dat ik de tip graag met je deel.

Verf kiezen met een Flexa kleurtester

Ik heb de afgelopen jaren heel wat behang in huis gehad. Sommige van die behangetjes, zoals de vogels in de keuken, zitten er al weer heel wat jaartjes op, andere printjes moesten iets sneller plaats maken voor wat nieuws. Toen we plannen maakten voor de slaapkamer make-overs, wist ik vanaf het begin af aan dat ik dit keer eens voor verf zou gaan. Op mijn werkplek heb ik gekozen voor Hague blue van Farrow & Ball. Ik was die kleur al een paar keer online en in woonbladen tegengekomen, dus daar was geen twijfel over mogelijk. Ik wilde echter en andere kleur in de slaapkamer. Het moest ook blauw worden, maar wel een kleur blauw die bij onze koningsblauwe gordijnen zou passen. En vanaf staaltjes is een kleur kiezen gewoon lastig. Direct een hele pot verf kopen is een beetje een risico, want het is natuurlijk zonde van je geld (en je tijd en energie!) als de kleur totaal verkeerd uitpakt. Daarom heb ik wat Flexa kleurtesters besteld en zo werd het maken van een keus echt opeens heel wat eenvoudiger.

Hoe gebruik je de Flexa kleurtester?

De Flexa kleurtesters zijn in principe te koop via de bouwmarkt, maar ook via de website van Flexa zelf. Nog voor de lockdown bracht ik een bezoek aan de bouwmarkt bij ons in de buurt, maar daar waren bar weinig kleuren op voorraad. Ik heb ze dus uiteindelijk via Flexa zelf besteld en het fijne is dat ze gewoon door de brievenbus passen. Er komt dus maar een klein bedrag verzendkosten bij, ook wanneer je er meerdere bestelt. Voor gebruik verwijder je de sluitzegel en door zachtjes in de tube te drukken, komt de verf al tevoorschijn. Vervolgens kun je de verf met het rollertje aanbrengen waar je maar wilt. Ik koos ervoor om dat op een wand te doen direct naast het raam, zodat ik goed kon zien hoe de kleuren er in daglicht uitzagen. Bovendien kon ik zo goed zien welke tinten het mooist bij de gordijnen pasten. Heb je uiteindelijk een kleur gekozen, dan is het verstandig om de kleurvlakken voor het verven even licht op te schuren. Een Flexa kleurtester kost €1,99 en ik had er zelf vijf besteld. Uiteindelijk ben ik trouwens voor de kleur Iets oceaan gegaan, dat is de onderste kleur die je op de foto ziet. Ik vind het de ‘investering’ echt meer dan waard, omdat je met zo’n tester altijd zeker weet dat je een kleur kiest die je echt mooi vind en die ook goed in het geheel past.

HEB JIJ WEL EENS GEBRUIK GEMAAKT VAN EEN FLEXA KLEURTESTER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

9 Comments

 1. Ik vind dit zo fijn! Ik heb deze kleurtesters vorig jaar een paar keer gebruikt en zo onze muurkleur uitgekozen. Een fijn middel om te kijken of de kleur je ook echt bevalt.

  1. Christiana says:

   Ik ben ook heel enthousiast over het concept. Ik weet nog dat ik de kleuren op de muur aan het aanbrengen was en bij elke kleur dacht: Oh, dié is mooi! Tot ik dan de volgende kleur weer aanbracht en die nóg mooier vond;-) Als je er meerdere bestelt, kun je dus ook heel goed kleuren vergelijken!

 2. Dat is inderdaad handig, zo kan je “live” zien wat een kleur doet. Ik kan het een beetje vergelijken met mij schilderijen, als je een kleur mengt of over een andere kleur zet kan hij heel anders uitpakken dan wat je in gedachten had. Ik probeer ook vaak verschillende tinten uit en de beste neem ik dan!

  1. Christiana says:

   Inderdaad, daar kun je het goed mee vergelijken. Ik zie ook al helemaal voor me hoe jij een kleurtje op een doek aanbrengt, het doek dan vanaf een afstandje bekijkt en dan ‘jaaaa’ of ‘neeee’ denkt;-) Precies wat ik altijd zeg over dat ‘gevoel’ wat je vaak hebt als je bezig bent met je interieur, of in jouw geval; met een schilderij. Je voelt vaak wel of een kleur wel of niet ‘klopt’.

 3. Ik vind jullie slaapkamer zo mooi geworden! Ik had niet verwacht dat je voor deze zachte kleur zou gaan, maar het staat perfect!

  1. Christiana says:

   Ah wat lief, dankjewel! Leuk dat je het resultaat op Instagram al gezien hebt. Ik kan ook niet wachten om de foto’s hier te delen;-)

 4. Nee joh, ik ben een veel te grote schijterd als het om kleuren gaat op de muren. Het is bij ons gebroken wit en ik fleur het op met schilderijen en accessoires. De veilige optie dus. 😉

  1. Christiana says:

   Haha, gebroken wit is inderdaad heel veilig. Heel misschien heb je hier in de toekomst toch wat aan, als je ooit een keer besluit dat je toch een kleurtje op de muur wilt! En anders zijn schilderijen en accessoires natuurlijk ook altijd goed;-)

 5. Wat handig! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ga het zeker onthouden. Ik vind verf uitkiezen altijd zo moeilijk. Dat is bijna niet te doen met een staaltje. We liepen hier tegenaan toen we de wanden gingen verven. Ook het licht maakt zo veel verschil. Hadden ze toen maar van die kleurtesters.. lijkt me super handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.