Heb je een mooie stolp staan, maar geen idee wat je er onder moet zetten? Een gedroogde hortensia onder een stolp ziet er erg mooi uit.

Stylen met een stolp

Een stolp in huis vind ik altijd heel erg chique staan. Ik heb ook het idee dat stolpen helemaal terug van weg geweest zijn. Vind je stolpen nu ook erg leuk, maar heb je eigenlijk geen idee wat je er nu onder moet zetten? In theorie is je huis gezellig maken en stylen niet zo moeilijk. Doe waar jij blij van wordt. De meeste mensen worden blij van mooie spulletjes, alhoewel ‘mooi’ natuurlijk een heel relatief begrip is. In feite kun je alle mooie spulletjes die je maar kunt bedenken onder een stolp zetten. De enige voorwaarde is natuurlijk dat ze er qua formaat onder moeten passen. Wat ideetjes zijn bijvoorbeeld beeldjes, souvenirs, knutselwerkjes, parfumflessen, make-up, sieraden, foto’s, kaarten of babyschoentjes. Je kunt een stolp ook seizoensgebonden stylen. Zo kun je er in december bijvoorbeeld (nep) kerstboompjes in zetten, kerstballen of een snoer lampjes en tijdens Pasen paaseitjes of kuikentjes (geen echte natuurlijk). Ook natuurlijke elementen zijn leuk, denk aan schelpjes, veertjes, dennenappels of takjes. Zelf vind ik droogbloemen ook altijd prachtig staan, en op dit moment heb ik dan ook op twee plekken in huis een gedroogde hortensia onder een stolp staan.

Hortensia’s drogen

Hoewel je nu overal droogbloemen kunt kopen, zijn bepaalde bloemen ook heel goed zelf te drogen. Voorbeelden daarvan zijn rozen, craspedia, eucalyptus, lavendel en hortensia’s dus. Het enige waar je met hortensia’s op moet letten is dat je ze op het juiste moment laat drogen. Je hortensia moet vrij ‘hard’ aanvoelen op het moment dat je het droogproces start. Zijn ze dat niet, dan is de kans groot dat het drogen mislukt. Je kunt de hortensia op zijn kop aan een lintje in een donkere ruimte hangen. Ik gebruik hiervoor altijd de trapkast. Je kunt er ook voor kiezen om je hortensia in een vaas in een klein laagje water te zetten. Zorg er dan voor dat er geen bladeren in het water hangen. Op deze manier drogen je hortensia’s langzaam op. Gedroogde hortensia’s kun je natuurlijk prachtig in een vaas zetten, maar een gedroogde hortensia onder een stolp staat ook erg mooi. Ik had zelf drie vrij grote hortensia’s in een vaas staan, maar ik bedacht me dat met twee stuks die vaak ook al goed gevuld zou zijn. Ik wilde op mijn werkplek een gedroogde hortensia onder een stolp zetten. Hiervoor heb ik de BEGÅVNING stolp van Ikea gebruikt. Ik heb behoorlijk wat bloemetjes van de hortensia af moeten knippen, omdat hij er simpelweg niet onder paste. Tot mijn vreugde had ik dus nog een vrij groot stuk over en dat stuk heb ik onder een stolp op de slaapkamer gezet.

IS DAT OOK IETS VOOR IN JOUW INTERIEUR, EEN GEDROOGDE HORTENSIA ONDER EEN STOLP?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Leuk die hortensia bij mij is het drogen afgelopen najaar niet goed gelukt en Amy vond het ook wel leuk om er met haar poot in te rommelen. Ha, ha die paaseitjes ik had het bij Babs gezien en begreep dat jij het ook gedaan had. Ons appartement staat op Funda en ik had in de gang ook een stop gezet met gekleurde eitjes. Iemand had blijkbaar trek in een eitje tijdens een bezichtiging en toen we thuiskwamen vond ik een slordig gevulde stolp en eitjes over de grond. Kan er wel om lachen maar eigenlijk wordt iedereen toch dringend gevraagd nergens aan te zitten (althans onze ervaring tijdens bezichtigingen)…..Volgende keer maar gewoon een stolp met iets anders, had er laatst een kleine oud teddybeertje onder was ook erg leuk.

  1. Christiana says:

   Deze hortensia’s zijn goed gelukt, maar met de keer erna had ik helaas ook pech. Ik vroeg aan onze bloemenman (nou ja, niet ‘onze’, maar aan de man waar wij al jaren bloemen kopen;-)) hoe dat kwam. Meestal heeft het te maken met dat je dan te laat begint met drogen. De hortensia moet echt een beetje ‘hard’ zijn. Is hij te zacht, dan lukt het drogen vaak niet. Met rozen is dat ook zo. Haha, nou, Babs was door mij geïnspireerd met de stolp. Ik heb diverse stolpen in huis staan. Wat dus super toevallig was, was dat in die week dat Babs die foto op Instagram zette, ik dus dit artikel geschreven had waarin ik de tip gaf om een stolp seizoensgebonden te stylen;-) Maar toen stond dit artikel nog niet online, dus de paaseitjes waren helemaal haar idee!

 2. Echte kuikentjes…haha, nee, dat zou absoluut zielig zijn maar een parfumfles vind ik wel een heel goede tip!
  Momenteel zitten er paaseitjes onder, zodra ze op zijn gaat mijn mooiste parfum (van Lancome) eronder!

  1. Christiana says:

   Haha, ik schreef ‘kuikentjes’ en toen dacht ik nog: moet ik ‘geen echte’ er wel bij zetten… 🙂 Ja, een parfum onder een stolp staat altijd mooi. En inmiddels zullen de paaseitjes wel op zijn, of niet?

 3. Heel leuk om te stylen met een stolp. Helaas is de mijne kapot gevallen en ben ik op zoek naar een nieuw exemplaar.

 4. Wat leuk! Met zo’n stolp kun je volgens mij alle kanten op! Is dit dezelfde als die met de vlindertjes? Die was ook zo mooi.

  1. Christiana says:

   Nee, dit zijn weer andere stolpen. De gouden is van Ikea, de groene is van H&M Home. Die met de vlinders is een stuk groter en die kochten we kant en klaar met de vlinders er al in.

 5. Natascha - Beautyopinie says:

  Leuk idee zeg! Ik heb mega veel hortensia’s in de tuin staan en een stolp. Drie keer raden wat ik ga doen 😉

  1. Christiana says:

   Oh wat heerlijk dat jij zo veel hortensia’s in de tuin hebt staan. Dat zijn echt mijn favorieten. Stuur me een foto als het gelukt is met drogen en er eentje onder een stolp staat, dat vind ik super leuk;-)

 6. Het past echt perfect bij jouw interieur! Dat is trouwens niet echt verrassend, want jij weet alles perfect te stylen. Ik moet nog eens een leuke stolp op de kop tikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.