combineren van prints in je interieur
INTERIEUR, Styling tips en ideeën

Combineren van prints in je interieur, 3 tips en inspirerende ideeën!

Praktische tips en ideeën voor het combineren van prints in je interieur.

Prints combineren in je interieur

Met kleuren en prints kun je je interieur een enorme positieve boost geven en gezelligheid creëren. Hoewel veel mensen wel houden van kleuren en van prints, hoor ik toch vaak dat mensen het niet zo vaak in hun interieur toepassen. En eigenlijk al helemaal niet zo vaak zoals ze graag zouden willen. Vaak heeft dit te maken met het feit dat mensen bang zijn voor kleur, en niet goed weten hoe ze kleuren en prints met elkaar kunnen combineren. Hoewel het in bepaalde gevallen enorm tof kan zijn om kleuren, materialen en prints te combineren, kun je ook de plank misslaan en een soort allegaartje creëren. Ik geef je vandaag wat ideeën voor het combineren van prints in je interieur.

Shop the post

Ikea eetkamerstoel norraryd
Made com globe kroonluchter
Palais kussen grace
Leenbakker Ostana marmer salontafel
branagh hoekbank
Palais kussen coco zand
kek amsterdam behangpaneel
Flos hanglamp
Ikea eetkamerstoel norraryd
Made com globe kroonluchter
Palais kussen grace
Leenbakker Ostana marmer salontafel
branagh hoekbank
Palais kussen coco zand
kek amsterdam behangpaneel
Flos hanglamp
combineren van prints

Het combineren van prints op basis van kleur

Het combineren van prints gaat heel makkelijk wanneer je een bepaalde kleur of een kleurenpallet kies. Een kleurenpallet kan bestaan uit twee of drie kleuren. Die derde kleur kan bijvoorbeeld een accentkleur zijn. Op het wandplankje in de keuken hierboven heb ik gekozen voor de kleur blauw. De stijl van de print op de poster is natuurlijk totaal anders dan de stijl van de vaas, maar omdat het allemaal overwegend blauw is, kan het toch. Een toefje oranje geeft het geheel wat extra schwung. Ook in de eetkamer heb ik gekozen voor blauw en kunnen de printen prima naast elkaar.

Laat kleuren terugkomen

In plaats van prints met allemaal dezelfde kleur te combineren, is het ook een idee om prints te combineren door steeds een accentkleur terug te laten komen. Neem het wandkleed bijvoorbeeld. Deze is grijs en past daardoor prachtig bij de vloer. Met zo’n relatief rustige basis kun je natuurlijk met prints ook weer diverse kanten op. Het goud uit de kussens op zowel de bank als op de groene fauteuil komt terug in het vloerkleed.

combineren van prints

Het combineren van prints van verschillende grootte

Wat ook erg goed werkt, is het combineren van prints van verschillende grootte. Kleine of overwegend drukke prints, staan vaak heel mooi bij een ‘grote’ print. Hier zie je hoe goed een strakke, geometrische vorm samen gaat met een drukke, romantische bloemenprint. Ook hier heb ik trouwens weer gewerkt met een kleurenpallet, dus ook daar kun je je gewoon aan blijven vasthouden wanneer je prints met verschillende grootte met elkaar combineert. Op mijn werkplek heb ik hetzelfde gedaan; de drukke print rechts waarin het patroon continue terugkomt gaat prima samen met de print aan de andere muur, omdat dat een ‘grote’ print is. En zie je hoe leuk de toefjes goud / geel uit het behang overal terugkomen? In de wandplankjes, de snavel van de vogel, de lamp en zelfs in de droogbloemen.

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips. Combineer jij graag prints in je interieur? Of vind je dat lastig?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie. fotografie. All rights reserved. 

4 Comments

  1. Zelf vind ik dat heel moeilijk om te doen, op de een of andere manier klopt het nooit bij elkaar. Dat schilderijtje wat je net zag is voor mij al een hele uitdaging, want daarin zitten ook veel “prints” en structuren. Helemaal out of my comfortzone, want ik wil altijd alles heel glad en gelijkmatig houden.
    Jouw interieur is echt zo mooi, mocht ik ooit een lekker geldbedrag winnen, kom jij mij dan helpen met stylen?

  2. och ik hou echt van dit soort kleurtjes.. jullie hebben een prachtig huis (ik blijf het zeggen).

  3. Ik vind het zelf enorm lastig om prints met elkaar te combineren en durf het daarom ook niet zo snel. Alleen als ik jouw huis zie, moet ik het toch maar eens proberen. Het effect is namelijk prachtig bij jou!

  4. Ik vind jouw werkkamer zo mooi! Heel knap hoe je al die prints combineert. Zelf vind ik dat enorm lastig. De oranje kussens vind ik prachtig staan in jullie woonkamer. Je moet er maar opkomen dat dit goed staat bij je blauwe bankstel. Ik was er nooit opgekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.