Pinterest en Instagram, dat kennen we allemaal wel. Er zijn echter zo veel meer manieren en plekken om interieur inspiratie op te doen!

Interieur inspiratie opdoen in tijdschriften

Ik doe zelf nog steeds de meeste interieur inspiratie op in tijdschriften. Ik vind het heerlijk om met een stapel magazines op de bank of in de tuin te liggen. Mijn favoriete woontijdschrift is VT wonen. De binnenkijkers vind ik altijd het leukst. Het fijne aan VTwonen vind ik altijd dat er interieurs in staan in verschillende stijlen; design, modern, eclectisch, botanisch, landelijk, alles komt aan bod. Residence en zo af en toe ELLE decoration vind ik ook leuk, al is dat meer op design gericht en staan de interieur vaak vol met echt onbetaalbare meubels en accessoires. Hou je wat meer van een landelijke stijl, dan vind je de Ariadne at home en in het bijzonder de Ariadne at home brocante waarschijnlijk erg leuk. Voor tijdschriften leg je toch al gauw zes, zeven euro neer. Op Marktplaats kun je echter vaak terecht voor hele stapels tijdschriften voor een klein bedrag. Zo heb ik ooit, voordat ik een abonnement afsloot op VT wonen, een hele jaargang VT wonen gekocht voor 15 euro op Marktplaats, daar heb ik nu nog plezier van! Je kunt overwegen om een abonnement met een vriendin of je buurvrouw te delen. Vaak kun je ook nog een welkomstcadeau kiezen bij een abonnement. Het is sowieso altijd voordeliger om een abonnement af te sluiten dan losse nummers te kopen.

Interieurboeken

Ook ben ik gek op interieurboeken. Het leuke van deze boeken is niet alleen dat ze, uiteraard, vol prachtige foto’s van inspirerende interieurs staan, maar ze staan ook nog eens heel leuk in je huis. Je kunt de boeken op stapeltjes liggen, maar ook bijvoorbeeld open op een boekenstandaard. Ik heb er zelf eentje van het merk Taschen.

Interieur inspiratie opdoen op blogs

Ook op blogs doe ik veel interieur inspiratie op. Nu moet ik wel zeggen dat ik vooral Amerikaanse blogs volg. Over het algemeen zijn Nederlandse interieurblogs toch vaak gericht op een meer landelijke of industriële woonstijl en dat past natuurlijk niet echt bij mij. Mijn favoriete sites om inspiratie op te doen zijn TheEverygirl en Glitterguide. Ook de blog van Cupcakes & cahsmere is al jaren een favoriet van mij! Emily heeft trouwens ook twee leuke interieurboeken geschreven die echt de moeite waard zijn.

Verzamel stalen en maak een moodboard

In alle bouwmarkten kun je terecht voor stalen verf. Hier kun je dus sowieso eindeloos veel kleurinspiratie opdoen. Heb je al een kleur in je hoofd, dan zou ik toch altijd adviseren om meerdere stalen van een bepaalde kleur naast elkaar te leggen. Als je namelijk een bepaalde staal ziet, kun je daar heel enthousiast over zijn, maar zodra je er dan een andere tegenaan ligt, kan die toch weer tegenvallen. Tegenwoordig kun je in online shops ook vaak stalen aanvragen; van behang, vloerbedekking en raambekleding bijvoorbeeld. Bij Graham & Brown en Veneta is dat bijvoorbeeld mogelijk. Soms moet je hier een kleine bijdrage voor betalen, soms alleen de verzendkosten. Niet meer dan logisch ook. Als je allemaal stalen hebt verzameld kun je zelf een moodboard maken. Geen zin om met schaar en plaksel aan de gang te gaan? Ik heb zelf een map op mijn computer waar ik mooie afbeeldingen in opsla. Daar browse ik ook regelmatig doorheen als ik interieur inspiratie wil opdoen.

Winkels, restaurants en hotels

Verder kun je, als je je ogen goed openhoudt, heel veel interieur inspiratie opdoen in winkels, restaurants en hotels. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel toffe zaken met te gek behang, spannende combinaties van kleuren, unieke accessoires en meubels. Het komt niet zelden voor dat ik onderweg ergens gewoon een foto van maak. Wees verder ook altijd creatief! Je hoeft natuurlijk bepaalde ideeen of interieurs nooit één op één te kopiëren. Sterker nog, kopiëren werkt vaak ook niet, omdat het toch nooit zo wordt als het origineel en je dan altijd het idee hebt dat er iets niet ‘klopt’. Het is juist leuk om bepaalde ideeen die je bijvoorbeeld ziet in een hotel of in een restaurant, naar je eigen budget en stijl te vertalen; een combinatie van kleuren bijvoorbeeld, of een meubelstuk of accessoire dat op een andere manier wordt gebruikt.

WAAR DOE JIJ GRAAG INTERIEUR INSPIRATIE OP?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

18 Comments

 1. Leuke tips! Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik interieur inspiratie tips opdoe, ik denk overal om mij heen. Ik volg eigenlijk vooral mijn gevoel. Maar ik vind het wel leuk om tijdschriften door te bladeren.

  1. Christiana says:

   Ik snap wat je bedoelt, soms zie ik ook wel eens iets tofs in een tijdschrift of in een winkel bijvoorbeeld, maar dan ‘kan’ ik er op dat moment niet echt iets mee. Dan ben ik later weer eens met een interieur projectje bezig en dan opeens denk ik: Oh ja, dat was ook een tof idee! Ik denk dat we op die manier allemaal heel veel mooie dingen onbewust in ons opnemen wat op een later moment goed van pas komt;-)

 2. Ilona says:

  Leuk! Ik (wij) vinden het ook leuk om naar meubelwinkels te gaan en dan bedoel ik niet dat standaard gebeuren op de meeste meubelboulevards maar bijvoorbeeld bij Eijerkamp hebben ze “kamers” ingericht in verschillende stijlen. Of Co van der Horst in Amstelveen (wel prijzig) en afgelopen zaterdag waren wij bij Flinders in Zaandam maar ook in de Ikea is het soms leuk om inspiratie op te doen. (nu even niet :-))En wat heel erg leuk was bijna 3 jaar geleden waren wij in het VITRA huis in Weil am Rhein (Duitsland) daar is een museum en in een huis staan “kamers” ingericht met de gehele collectie van Vitra.

  1. Christiana says:

   Ikea vind ik ook altijd heel leuk en inspirerend om doorheen te lopen, de sfeerkamers zijn daar heel gezellig, ik denk juist omdat Ikea echt alles heeft! Ik snuffel ook altijd in de lades, om te ontdekken of ze nog leuke (nieuw) opbergers hebben;-) Ik vind ze bijvoorbeeld leuker dan de sfeerkamers bij een Trendhopper of zo. Ah, wat leuk dat je bij Flinders geweest bent, daar zou ik ook wel graag nog eens naartoe willen!

 3. Fijne tips! Dat vind ik ook leuk aan VT Wonen, dat er verschillende stijlen in staan, voor ieder wat wils.

  1. Christiana says:

   Vind ik dus ook, de Ariadne at home vond ik bijvoorbeeld vroeger heel leuk, toen hadden we wat meer een Riviera Maison stijl in huis, nu is dat inmiddels natuurlijk wel anders;-) Ja, de binnenkijkers van VT wonen zijn altijd heel inspirerend.

 4. Die laatste tip is echt goed gevonden! Helemaal in hotels ziet het er altijd zo classy uit. Je zou willen dat het thuis ook zo was. Dus waarom dan ook niet naapen. Haha!

 5. Heel fijn om inspiratie op te doen op blogs vind ik! En Pinterest is ook echt een favoriet bij mij 🙂

 6. Fijne tips! Ik doe graag interieur inspiratie op bij meubelzaken, in tijdschriften, op Pinterest en zeker ook in hotels.

 7. Oeh hele fijne tips! Ik vind Pinterest toch zo fijn

 8. Sowieso zorgt jouw blog al voor heel wat inspiratie! Verder vind ik het heerlijk om in tijdschriften te bladeren en bij meubelzaken rond te lopen.

  1. Christiana says:

   Ah, dat is een fijn compliment, dankjewel daarvoor!

 9. Wat een leuke ideëen allemaal! Ik ben eerlijk gezegd momenteel niet heel erg bezig met ons interieur, maar wanneer ik daar wat meer voor in de stemming ben vind ik bij voorbeeld leuk om inspiratie op te doen zoals Loods5, daar zie je zoveel verschillende stijlen voorbij komen. Ikea vind ik ook leuk om heen te gaan en ideeën op te doen. Maar ik wacht nog even met daarheen gaan.

 10. Leuke ideetjes allemaal! En slim bedacht inderdaad om interieurtijdschriften eventueel op Marktplaats te kopen. Ik zie ze in de kringloopwinkel ook weleens liggen. Ideaal!
  Verder ben ik gek op Pinterest, Instagram en interieurblogs voor inspiratie. Daar hoort jouw blog ook zeker bij trouwens 🙂

  1. Christiana says:

   Ah, dat vind ik echt heel leuk om te lezen! Ik heb ze inderdaad ook wel eens zien liggen in kringloopwinkels, op de rommelmarkt vind je ze soms ook, alhoewel sommige mensen ze wel heel lang bewaren haha, tijdschriften uit bijvoorbeeld het jaar 2005 vind ik dan zelf niet meer zo interessant;-)

 11. Inderdaad ook in hotels! Daar heb je soms zo een wauw gevoel! De beauty events maken dat ik op veel plekken kom waar je anders nooit komt en soms kijk ik echt mijn ogen uit. Zeker genoeg inspiratie te vinden!

  1. Christiana says:

   He, daar had ik nog niet eens bij stil gestaan! Maar je hebt helemaal gelijk, de afgelopen jaren ben ik door de blog, net als jij, op veel plekken gekomen, zeker hotels, waar ik anders nooit gekomen was!

 12. Goede tips! Waar ik inspiratie op doe? Goeie vraag eigenlijk. Ik denk dat ik vooral inspiratie opdoe rondom mij. Maar zeker ook op blogs en in webshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.