KEK Amsterdam behangpaneel
Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR, Styling tips en ideeën

KEK Amsterdam behangpaneel in een DIY zwarte lijst

Een KEK Amsterdam behangpaneel komt nóg toffer uit in een zwarte lijst. Ik laat je in dit DIY artikel zien hoe wij dit hebben aangepakt met natuurlijk ook het eindresultaat.

KEK Amsterdam behangpaneel

Dit is inmiddels al mijn tweede KEK Amsterdam behangpaneel. De eerste hingen we in onze woonkamer. Toen ik onlang de meubels op mijn werkplek verplaatste, had ik een compleet kale wand over. Ik wilde er in de eerste instantie een wandkleed ophangen, maar helaas vond ik geen geschikte die er qua afmetingen mooi zou passen en die ik ook daadwerkelijk heel tof vond. Uiteindelijk kwam ik dus toch weer uit bij een KEK Amsterdam behangpaneel, opnieuw eentje met een vogel. Zo’n behangpaneel installeer je in feite als normaal behang.

De muur voorbereiden voor het KEK Amsterdam wandpaneel

Omdat ik echter al behang op die wand had en dat er niet af wilde halen, moesten we eerst wat voorbereidend werk doen. Onze klusjesman heeft eerst heel zorgvuldig een kader in het reeds bestaande behang gesneden. Dit stuk van de muur heeft hij helemaal geëgaliseerd om oneffenheden te voorkomen. Het behangpaneel bestaat uit drie losse delen. Hierboven zit het eerste deel er al op.

DIY zwarte lijst om het KEK Amsterdam behangpaneel

Onze klusjesman kwam met het idee om een eenvoudig zwart kader rond het paneel te plaatsen. Oorspronkelijk was dit kader eigenlijk vooral bedoeld om eventuele lelijke randjes van het wegsnijden van het andere behang te ‘verdoezelen’. Geheel toevallig stuitte ik echter op mooie sierlijsten van Karwei. Dit zijn lijsten gemaakt van polystyreen, het lijkt op piepschuim. Eigenlijk zijn deze bedoeld als sierlijsten voor op het plafond. Ik dacht echter, als ze tegen het plafond aan gemonteerd kunnen worden, dan ook op de muur. Ik heb ze eerst in de grijze grondverf gezet en daarna voorzien van twee lagen zwarte verf. Het materiaal is vrij buigzaam, dus tijdens het verven moest ik even opletten dat de lijsten niet te ver door zouden buigen. Ik vond de droogtijd trouwens behoorlijk lang. Achteraf had dit denk ik ook vooral te maken met het feit dat de verf wat dik was aangebracht.

KEK Amsterdam behangpaneel

Het resultaat van het KEK Amsterdam behangpaneel in een DIY lijst

De Karwei sierlijst is bol aan de onderkant. Hierdoor staat de lijst als het ware iets van de muur af. Hiermee hebben we als het ware het effect van een heel groot schilderij gecreëerd.

KEK Amsterdam behangpaneel

Karwei marmer sidetable

Voor het behangpaneel heb ik gekozen voor een sidetable. Dit is een marmer variant van Karwei en zowel qua kleur als formaat had deze eigenlijk niet perfecter kunnen zijn. Op de rest van mijn werkplek heb ik ook veel gewerkt met groen en gouden accenten, en ik vind het echt een tof geheel geworden.

Snowy heron

Shop the look

Behang Eijffinger Reunited 372541 | KEK Amsterdam behangpaneel Snowy Heron via Flinders Sidetable ‘Malou’ Karwei Sierlijst ‘Genova’ Karwei Fotolijst ‘RIBBA’ Ikea Print met vlinder Liljebergs Klok erfstuk Vaas kringloopwinkel Droogbloemen tuincentrum de Bosrand

Wat vind jij van het eindresultaat?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved. 

14 Comments

 1. Prachtig! Ik vind het behang van Kek zo mooi. Ik zit er ook aan te denken om dit in de woonkamer toe te passen. De marmeren sidetable vind ik ook heel mooi. Heel mooi gedaan.

  1. Christiana says:

   KEK Amsterdam heeft inderdaad prachtig behang, en dus ook nog meerdere behangpanelen, maar bijvoorbeeld ook muurstickers. Het is dat ik nu nergens in huis meer ruimte heb, maar anders…. 😉

 2. Wat een prachtig geheel, en weer zo creatief!

 3. Wauw, wat mooi gedaan en wat een geweldig idee! Het staat heel mooi en chic! Echt wel een leuk idee om behang hiervoor te gebruiken. Zo komt mooi behang al helemaal heel mooi tot zijn recht.

 4. Ilona says:

  Prachtig geheel zo in combinatie met die side-tible en de styling. En leuk je trouwschoenen zo!

  1. Christiana says:

   Ja, die staan altijd in het zicht hoor! Straks in de lente en zomer draag ik ze ook gewoon weer;-)

 5. Het is prachtig geworden! Zo’n goed idee van die lijst errond.
  Het geheel straalt zoveel warmte en luxe uit, heerlijk!

 6. Wauw, prachtig zeg! Die lijst maakt het echt af!

  1. Christiana says:

   Vind ik ook. In de woonkamer hebben we ook zo’n behangpaneel van KEK Amsterdam en als ik daar nu naar kijk, ‘mis’ ik steeds iets, haha;-)

 7. Wat slim om daarvoor sierlijsten te gebruiken! Ik ben ook altijd op zoek naar slimme oplossingen en dan kan je soms iets kopen wat voor iets heel anders bedoeld is.
  Het staat echt prachtig, wat een mooi geheel is het geworden!

  1. Christiana says:

   Klopt! Onze klusjesman kwam zelf met het idee van een soort kader rond het paneel, maar eigenlijk vooral om eventueel lelijke randjes van het wegsnijden van het behang eronder weg te werken. Uiteindelijk heeft hij het groene behang eronder super netjes weg gesneden en was het kader bijna niet eens ‘nodig’. Maar toen ik dus deze sierlijsten zag, werd ik direct enthousiast. Het is nu gewoon net een heel groot schilderij. Alleen het is niet zo makkelijk te verplaatsen;-)

 8. Ik vind het prachtig en er zo luxe uitzien! Wat hebben jullie dat slim gedaan met de sierlijsten, die dus eigenlijk bedoeld zijn voor het plafond. Daar moet je maar opkomen. Het ziet er echt uit als een prachtig schilderij. De side table past er ook perfect bij, ook daarvan had je me zo wijs kunnen maken dat ie bij een of ander design winkeltje vandaan kwam 😊. Sketch is er zo te zien ook heel blij mee 🐶.

  1. Christiana says:

   Oh ja, en het is ZO’N zoektocht geweest Deb! Ik wist precies wat ik wilde, maar vind dat vervolgens maar eens. Ik heb eindeloos zitten zoeken naar marmer tafels, en soms bestierf ik het dan helemaal als ik de prijs zag. Totdat ik dus uiteindelijk, voor iets anders notabene, op de website van Karwei aan het kijken was. Zo simpel kan het dus zijn. Haha, die Sketch;-)

 9. Superleuk geworden, echt heel mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.