Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Kleine hal make-over met het Graham & Brown Crane behang

Bird set free.

Nieuw behang

Het is geen nieuws voor jullie als ik vertel dat ik dol ben op behang! We hebben inmiddels in elke ruimte van ons huis behang en ik vind het gewoon een heel fijne en relatief makkelijke manier om een ruimte snel een andere look op een upgrade te geven. Ik zeg trouwens ‘relatief’ omdat ik zelfs na al die rollen behang zelf nog steeds niet kan behangen, en die lieve Andre het dus altijd ‘moet’ doen. Ik gaf onze hal een tijd geleden al een kleine upgrade door onze kapstok te spraypainten. Deze was van origine brons gekleurd, maar toen we alle deuren in ons huis zwart gingen verven, mocht de kapstok niet achterblijven.

Graham & Brown Crane behang

Ik heb gekozen voor het Crane behang van Graham & Brown in de kleur ‘Green’. Het Crane behang is er ook nog in het groen, roze en in het grijs. De roze kleur vond ik te zoetsappig, het blauw en grijs vond ik niet heel ‘sprankelend’. Ik vind de combinatie van groen en lichtgrijs in dit behang gewoon erg leuk. Als je goed kijkt, zie je dat de snavels van de kraanvogels een beetje goudgeel gekleurd zijn. Ik ben dan ook nog een beetje zoekende naar ‘iets’ geels voor in de hal. Ik ben zelf erg tevreden over de kwaliteit van het Graham & Brown behang. Prijzen variëren van € 40 tot € 90 per rol, natuurlijk afhankelijk van welke print je kies. Dit is vliesbehang, en het handige daarvan is dat je de muur kunt inlijmen en niet het behang. Je hebt bij vliesbehang dus geen behangtafel nodig. De kwaliteit van het Graham & Brown behang vind ik dus erg goed, over de service ben ik niet helemaal tevreden. Het fijne is dat je via de website behangstalen kunt bestellen. Deze behangstalen hebben het formaat van een A-4. Dat is echt enorm handig en ik heb dan ook eerst diverse stalen besteld voordat ik mijn definitieve keus maakte. Ze kosten 1 per stuk.

Gallery wall in de hal

Verder heb ik de gallery wall een kleine upgrade gegeven. Het printje uit het lijstje links blijft me heel dierbaar. Dit vonden we op onze ontbijttafel in Parc Broekhuizen, waar we onze huwelijksnacht doorbrachten. Ik vind het een heel leuk plaatje en ik zeg altijd tegen Andre dat wij dat samen zijn over zestig jaar. En zie je foto rechts daarvan? Dat is dus een jaar na onze bruiloft in Nederland, de foto daar linksboven is natuurlijk een jaar daarvoor gemaakt, tijdens onze bruiloft. Volgend jaar wil ik heel graag weer terug, maar dan met Sketch!

Lamp van Westwing now

En dan tot slot de nieuwe lamp! Ik vond het nog niet zo eenvoudig om een lamp voor in de hal te vinden. Dat had natuurlijk vooral te maken met het feit dat ik rekening moest houden met zowel de voordeur als de deur van de meterkast die makkelijk open en dicht moesten kunnen. Hij kon dus niet te groot zijn en daardoor werd ik een beetje beperkt in mijn keus. Een saaie plafonnière komt er hier sowieso niet in. Ik had eigenlijk niet eens iets heel specifieks in mijn hoofd. Al scrollend langs de plafondlampen bij Westwing now kwam ik deze tegen en ik had al gedacht dat hij qua kleur en sfeer heel leuk zou staan bij het behang. Nu hij eenmaal hangt ben ik er ook onwijs blij mee. De lamp is 40 cm. breed en 20 cm. hoog. Het is absoluut geen ‘zielige’ kleine lamp, maar evengoed kunnen beide deuren makkelijk open, ook qua formaat is deze plafondlamp van Westwing now perfect voor in de hal. In de lamp kun je trouwens drie peertjes kwijt. Dát hebben we geweten. Toen we er namelijk drie in hadden zitten, leek het net alsof we samen in de disco stonden! Uiteindelijk hebben we er slechts een in laten zitten en dan is het licht perfect!

Behang ‘Crane’ van Graham & Brown | Kast Ikea | Deurknopjes Anthropologie| Spiegel Zara home | Vloerkleed Louis de Poortere | Kapstok Sissy boy Homeland | Schaaltje met tijgerprint Zara home | Zwarte fotolijst links Ikea | Zwarte fotolijst rechts Zara home |  Rotan fotolijst Zara home  | Lamp Westwing now

Hoe ziet jouw hal eruit?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. Wauw, dat behang is echt schitterend! Wat is jullie hal mooi geworden. Ik vind die lamp ook prachtig staan trouwens. Ik vond een plafondlamp vinden voor de gang nog best een uitdaging, maar die van jullie ziet er heel tof uit.

  1. Christiana says:

   Ja, dat vond ik dus ook nogal een uitdaging. Er zitten drie deuren in de hal, en twee daarvan zitten in de buurt van de plek waar de lamp dus moest komen. Zo’n lamp moet dus niet te laag hangen. Evengoed zijn er toch echt wel genoeg leuke plafondlampen online te vinden en deze vond ik qua stijl en kleur erg leuk bij de rest passen.

 2. Ook je hal ziet er prachtig uit, die lamp past daar heel goed! Leuk al die verschillende behangetjes die je overal hebt, bij jou in huis valt overal wel wat te ontdekken.
  Behangen deden wij altijd samen, Jeroen mocht het opplakken, ik hield het onderaan vast. Als ik het zou doen zou het nooit goed aansluiten en scheef zitten, haha!

  1. Christiana says:

   Haha, nee, aan behangen ga ik me ook niet wagen. Ik heb daar het geduld niet voor en bij mij zou het vast en zeker ook scheef komen te zitten. Behang uitzoeken daarentegen, dát kan ik dan wel weer heel goed;-) Zo lief dat Andre het er toch steeds maar weer allemaal opplakt. Hij vind het altijd leuk om te zien hoe ik altijd van alles bij elkaar zoek en hoe dat dan een geheel wordt allemaal bij elkaar.

 3. Dat ziet er wel echt weer prachtig uit en wat een mooi en chique behang 🙂

 4. Prachtig behang. De hal ziet er heel mooi uit. Wij koeten de hal nog onder handen nemen. Fijne inspiratie.

  1. Wanneer kom je mijn interieur opleuken? Het is weer zo mooi! Ik wil de hal ook wat leuker maken, maar door dat hij zo smal is kan ik er bijna niets mee.

 5. Prachtig behang!En wat fijn dat André zo handig is. Leuk ook dat het materiaal van de lamp ook terugkomt in een van de fotolijstjes (is dat rotan)? Hele mooie lamp ook trouwens.

  1. Christiana says:

   Ja, tof he? Ik had het lijstje eerst en dat vond ik al zo leuk passen qua stijl bij het behang. Toen ik deze lamp zag, wist ik direct dat die er dus ook wel leuk bij moest passen! Ik bof inderdaad maar dat Andre zo handig (en zo geduldig;-)) is!

 6. Dat behang ziet er echt schitterend uit! Ik durf dat zelf gewoon helaas niet, omdat ik bang ben dat ik spijt krijg. Dus bij ons zit er een hele lichte tint op de muren met een klein reliëf.

  1. Christiana says:

   Ik snap dat ook wel! Met zo’n druk behang gaat je ruimte er natuurlijk in een keer heel anders uitzien. Zelf hou ik daar juist van, van zo’n statement muur! Voorheen hadden we 1 wandje in de hal behangen en de rest was wit, maar nu alle muren behangen zijn, vind ik het veel meer ‘af’. Ik heb die ‘angst’ juist zelf meer met verf. Met behang weet je gewoon waar je aan toe bent qua kleur. Eenmaal op de muur ziet dat er hetzelfde uit als op de rol. Met verf vind ik dat toch anders. Ik wilde heel lang geleden een keer een muur oudroze verven. Eenmaal op de muur was die verf gewoon fuchsia. Ik was er totaal niet blij mee en sindsdien heb ik nooit meer een muur geverfd. Geef mij maar behang;-)

 7. Supergezellig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.