De Kneipp geurkaars vetiver & mandarijn is hartstikke budgetproof en heerlijk om te branden op een zwoele zomeravond.

Geurkaarsen

Ik geef het direct toe; wat geurkaarsen betreft ben ik hartstikke verwend. Zo koop ik graag geurkaarsen van Jo Malone en Diptyque en ook van de kaarsen van Zara home ben ik fan. Maar goed, ook daarvoor leg je toch al gauw twintig euro neer. Echte budgetkaarsen, en daarmee bedoel ik kaarsen van enkele euro’s, vind ik meestal gewoon echt niet lekker ruiken en bovendien ruik je veel van die kaarsen überhaupt niet eens tijdens het branden. Laatst kreeg ik een pakketje binnen van Kneipp met daarin onder andere deze Kneipp geurkaars vetiver & mandarijn en daar was ik natuurlijk toch wel heel benieuwd naar. Hij is wat mij betreft hartstikke budget want de prijs ervan is slechts € 7,99 voor 145 gram.

Kneipp geurkaars vetiver & mandarijn

Laat ik maar beginnen met de geur. Jullie weten natuurlijk allemaal wel hoe een mandarijntje ruikt. Maar wat is vetiver ook al weer? Vetiver is een tropische grassoort die wel anderhalve meter hoog kan worden, terwijl de wortels tot zeker drie meter de grond in kunnen gaan. De geur wordt dan ook verkregen uit de wortels. Deze worden in de zon gedroogd, waarna de wortels gedestilleerd worden met stoom. Het is een vrij kostbaar ingrediënt en het wordt heel veel gebruikt in parfums. Veel mensen vinden de geur van vetiver lijken op die van cederhout. Ik kende de geur zelf van een herenparfum van L’Occitane (die overigens al een tijd uit de collectie is) en ik weet dat ik die geur altijd wat houtig en vooral heel mannelijk vond ruiken. Niet persé een geur die ik zelf graag zie in een parfum, of in dit geval, een geurkaars! Toch vind ik de Kneipp geurkaars vetiver & mandarijn erg lekker. De mandarijn maakt de geur natuurlijk lekker fruitig en daarmee is het ‘zware’ en mannelijke van de geur er ook echt af. Verder vind ik het een heerlijke zomergeur. Op een zomeravond is dit echt een lekker kaarsje voor in de tuin. Wat de verpakking betreft: Kneipp heeft gekozen voor een ‘modern puristisch design’, zoals zij het zelf noemen. Het gaat om een basic glas met een hersluitbare bamboe deksel. Zodra je de kaars uit het omdoosje haalt, zit er nog een vrij grote sticker op het glas, maar die haal je er (gelukkig!) heel makkelijk af zonder dat er stickerresten op het glas achterblijven. Het idee achter deze basic verpakking is dat je het glas na het opbranden van de kaars kunt hergebruiken. Ik vind de Kneipp geurkaars vetiver & mandarijn zeker een aanrader, wanneer je een kwalitatief goede geurkaars zoekt voor een fijne prijs. Kneipp heeft trouwens meerdere geurkaarsen in de collectie, en zelf ben ik ook wel benieuwd naar de geur macadamia, steranijs en sinaasappel.

BRAND JIJ OOK GRAAG GEURKAARSEN IN DE ZOMER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

9 Comments

 1. Ilona says:

  Ja nu elke dag maar dat is meer om de geur van de “oude” bewoners uit het appartement te krijgen…..die netjes uitgedrukt niet zo van een emmertje sop hielden:-) Heb nu in iedere kamer elke dag een paar uur een kaars aan. Heb van deze geur van Kneipp ook geurstokjes gehad en die vond ik erg prettig en bleven redelijk lang goed in het toilet. Had ook sandalwood en lavendel maar die vond ik een stuk minder lang houdbaar. Kocht van de week ook een paar van Ikea die heerlijk ruiken in het glas maar die (ook in een kleine ruimte) niets doen qua geur.

 2. Ik brand zeker graag geurkaarsjes in de zomer, maar eigenlijk doe ik dat het hele jaar door. Meestal heb ik kaarsen van Yankee Candle. Maar zou er ook wel eens een van Jo Malone of Diptyque willen hebben. Alleen dat glaasje waar ze in zitten vind ik al enorm mooi en is natuurlijk ook super leuk als prop te gebruiken in fotootjes 😜.

 3. Mmm hij klinkt heerlijk! Van Kneipp heb ik nog nooit geurkaarsen gekocht. Meestal kies ik voor die van Therme en die bevallen heel goed. Ook hebben we daar meestal geurstokjes van, die heb ik echt door het hele huis verspreid staan. De prijs van Kneipp is ongeveer hetzelfde, dus ik ga die ook een keer proberen!

 4. Deze geur klinkt heerlijk! Het is al even geleden dat ik een geurkaars van Kneipp heb geprobeerd, ik brand dus het hele jaar door wax melts en geurkaarsen 🙂

 5. Dat klinkt als een heerlijke geur voor in huis! Wat een lekkere combinatie van ingrediënten ook – net wat anders dan gewoon mandarijn 🙂

 6. Natascha - Beautyopinie says:

  Jaaa! En deze vind ik heerlijk, net zoals die uit de no stress lijn.

 7. Ja zeker! Ik moet deze geurkaars nog uitproberen.

 8. Ik heb deze ook en vind hem heel erg lekker. Niet te aanwezig, maar in een kleine ruimte komt de geur wel goed tot zijn recht.

 9. Deze heb ik ook gehad en hij is zeker lekker, eigenlijk brand ik zomer en winter wel geurkaarsjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.