Om te kussen, dit Oranje Palais kussen.

Een ode aan ambacht

Hoewel de ‘basis’ van onze woonkamer inmiddels goed vaststaat, blijf ik het natuurlijk leuk vinden om af en toe de boel een beetje op te schudden. In dit geval letterlijk, want onlangs stuitte ik per toeval op een prachtig textielmerk, helemaal nieuw voor mij: Palais. Zij werken alleen samen met lokale vakmensen, en dat niet alleen. Het merk gelooft in eerlijk werk; goede en vooral veilige arbeidsomstandigheden, een eerlijk salaris en niet slechts een minimumloon, maar een lééfbaar loon. Door veel tijd te steken in het vinden van de mooiste grondstoffen voor het vervaardigen van de Palais producten en door alleen maar samen te werken met de meest professionele vakmensen uit India, brengt het merk een ode aan ambacht. En daarmee aan uitzonderlijke mooie spullen.

Palais kussen Grace

Palais kussens, uitzonderlijk mooi

En uitzonderlijk mooi, ja, dat zijn de kussens van Palais zeker. Ik koos kussen ‘Grace’. Hoewel de collectie uitzonderlijk kleurrijk is en mijn hart een sprongetje maakte bij vrijwel ieder kussen dat ik online zag, vond ik het juist het ingetogene en het klassieke van ‘Grace’ zo mooi. Grace is verkrijgbaar in niet minder dan vier verschillende kleurencombinaties, en ik weet niet precies waarom ik juist voor oranje ging, maar ik was heel aangenaam verrast hoe prachtig die combinatie van kleuren in onze woonkamer uitpakte. Het kussen is gemaakt van biologisch katoen. Het blauwe kader is van satijn. De afmetingen van dit kussen is 50 bij 50 cm. en de kussens die we al op de bank hadden staan, hebben exact dezelfde afmetingen. Ik was even bang dat twee kussens in het zelfde formaat niet helemaal zouden ‘werken’ naast elkaar, maar niets was uiteindelijk minder waar.

WAT VIND JIJ VAN DIT ORANJE PALAIS KUSSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. 

5 Comments

  1. Oei, die zijn echt prachtig! Ik vind ze heel zonnig om te zien en blauwe satijn past weer perfect bij jullie bank.
    Niks mooier dan echt ambachtelijk gemaakte producten, en ik vind dat dat er ook vanaf straalt. En heb het gevoel dat je over een tijdje vast weer iets moois van dit merk in huis haalt, leuk!

  2. Ik zou er echt nooit op komen om een blauwe bank te kopen, maar wat staat het waanzinnig mooi bij jullie interieur! Super gaaf!!

  3. Sonja Van de Sande says:

    Toevallig gisteren een mooie hoes bij de Hema gescoord. Natuurlijk blauw!

  4. Wauw, wat een prachtige kussens! Staat prachtig.

  5. Heel mooi en past perfect bij jullie bank (en andere kussens want daar zit zo te zien ook oranje in) en de rest van de kamer. Heel mooi gestyled weer. Blijf het knap vinden hoe je dat elke keer doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.