Ben je niet tevreden met je interieur, maar vind je het lastig om te bepalen wat je niet zo aanstaat? Dít zijn vijf mogelijke redenen.

Beware

Niet tevreden met je interieur omdat het (te) donker in huis is

Er kunnen natuurlijk tal van redenen zijn dat je niet tevreden met je interieur bent, maar (te) weinig licht is waarschijnlijk wel één van de belangrijkste. Licht doet iets met je humeur, en als je een groot deel van de dag in het donker zit, kan dat je echt heel somber maken. Gooi je gordijnen of je houten jaloezieën dus lekker open en zeem je ramen. Zorg er verder ook voor dat je uitzicht niet totaal geblokkeerd wordt door spullen voor de ramen en vergeet daarbij natuurlijk ook niet de dingen die buiten staan. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld planten, struiken en bomen die daglicht blokkeren.

Het ruikt niet lekker in je huis of het stinkt er zelfs

Net zoals dat licht heel veel voor je humeur doet, doet geur dat ook. Wanneer het niet lekker (fris) ruikt in je huis, kun je je daardoor echt ongelukkig voelen. Het eerste en makkelijkste wat je kunt doen om er voor te zorgen dat het altijd fris ruikt in je huis is voldoende ventileren. In principe zou je dat elke dag moeten doen, ook als het koud is buiten. Stank komt altijd ergens vandaan. Probeer te achterhalen waar die stank vandaan komt en je bent al een eind op weg om hier een oplossing voor te vinden. Ik zal je een aantal voorbeelden geven van dingen die voor stankoverlast kunnen zorgen in huis; verstopte afvoerputjes (in zowel de keuken als de badkamer), volle prullenbakken (of open prullenbakken), volle / open wasmanden (waar je vaak natte was in gooit), kattenbakken, een wasmachine / droger waarvan je het deurtje na gebruik altijd direct dicht doet, veel gedragen schoenen, kussens en kleden die niet regelmatig gelucht of gewassen worden en manden / dekentjes / kussens van je huisdieren. Dit is natuurlijk slechts een greep van dingen die voor een onprettige geur kunnen zorgen, maar die je wel vrij makkelijk kunt oplossen. Soms heeft stank een dieper liggende oorzaak, zoals schimmel. Hier moet je vaak professionele hulp voor inschakelen.

Je bent niet tevreden met je interieur omdat je er slechte herinneringen aan hebt

Aan veel spullen in je huis zitten bepaalde herinneringen. Ze herinneren je bijvoorbeeld aan een bepaald moment, een bepaald persoon of een bepaalde gebeurtenis. Je hoeft absoluut niet materialistisch te zijn om gelukkig te worden van bepaalde spullen, of in het geval wanneer je dus niet tevreden met je interieur bent juist heel óngelukkig. Het kan zijn dat je bepaalde spullen cadeau gekregen hebt, al dan niet van mensen waar je (op dit moment) niet echt fijne herinneringen aan koestert, of spullen die je als aardigheidje gekregen hebt omdat mensen dachten je hier blij mee te maken, maar wat dus eigenlijk niet echt het geval is. Maar er kunnen natuurlijk nog veel meer redenen zijn waarom je geen fijne vibe bij bepaalde spullen hebt.

Je bent niet tevreden met je interieur omdat je je meubels en spullen niet (meer) mooi vind

Dit punt ligt in feite natuurlijk een beetje in het verlengde van het vorige punt. Je kunt simpelweg niet tevreden met je interieur meer zijn omdat je je huidige inrichting, spullen en / of meubels niet langer mooi vind. Het is heel normaal dat je stijl en / of je smaak in de loop der tijd veranderen. Het kan te maken hebben met het feit dat je gewoon wat ouder geworden bent, maar heel vaak heeft dit ook te maken met nieuwe fases van je leven. Je bent bijvoorbeeld net verhuisd. Het is heel goed mogelijk dat je ‘oude’ spullen en meubels eigenlijk niet langer meer bij je passen, of ze passen bijvoorbeeld totaal niet bij de vibe van je nieuwe huis.

Het is (te) rommelig

Een laatste mogelijkheid kan zijn dat je niet tevreden met je interieur bent omdat het er (altijd) rommelig is. Rommel om je heen kan je heel onrustig en zelfs ongelukkig maken. Een rommelig huis heeft in de meeste gevallen twee oorzaken; je hebt te veel spullen en te weinig ruimte. De oplossing is in theorie heel simpel; keuzes maken en opruimen! Bedenk of je je huis als opslagplaats of liever als fijne en veilige leefplek wilt gebruiken. Dan lijkt de keus vrij simpel, toch? Ik zeg bewust ‘in theorie’, want ik begrijp heel goed dat opruimen echt niet voor iedereen even makkelijk is.

BEN JIJ OP DIT MOMENT TEVREDEN MET JE INTERIEUR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Leuk artikel. Ik ben nu zeker wel tevreden met ons interieur en dat is weleens anders geweest. Ik keek laatst foto’s terug en schrok toen echt van de interieurstijl. Gelukkig is die wel verbeterd haha!

  2. Ja. Alleen hadden we in de woonkamer een rond tafeltje staan met wat leuke accessoires, die weg moest voor de kerstboom. In de tussentijd heb ik een veel leukere plek gevonden voor die accessoires en heb ik geen idee wat ik op dat tafeltje moet zetten. Dus voorlopig staat hij even boven tot ik tegen iets leuks aanloop 😅

  3. Niet helemaal, er staat nog steeds te veel al kunnen we dat niet weg doen… Toevallig dat je het over ramen lappen hebt, vandaag keek ik met Piet uit het raam en zag dat ze wel een sopje konden gebruiken. En geur… pfff… de laatste dagen ruiken we een enorm vieze kaas geur in de keuken, wij hebben overal gezocht en alles schoongemaakt (onder het fornuis etc etc maar niks gevonden. Nu de gootsteen maar ontstoppen, als het daar niet vandaan komt dan weet ik het niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.