plafondlamp van Globen lighting
Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Nieuwe plafondlamp van Globen lighting (Mét een gouden randje!)

 

Voor de slaapkamer ging ik op zoek naar een nieuwe lamp. Uiteindelijk werd het deze glazen plafondlamp van Globen lighting, met een gouden randje natuurlijk.

Een nieuwe lamp op de slaapkamer

Na vier jaar was het wel weer eens tijd voor een nieuwe lamp op de slaapkamer. Hoewel ik eigenlijk nog niet echt uitgekeken was op onze oude lamp, vond Andre hem dus al die tijd al spuuglelijk en was ook de bovenkant een beetje een doorn in het oog. Het was namelijk een hanglamp die oorspronkelijk bedoeld was voor heel hoge plafonds. Aan de bovenkant was hij dus als het ware helemaal open waardoor je dus de draden letterlijk zag zitten. Dat hadden we een beetje provisorisch weggewerkt met een kapje, maar echt netjes heeft dat er eigenlijk al die jaren niet uitgezien. Tijd voor iets nieuws dus.

Een nieuwe plafondlamp van Globen lighting

Ik heb twee favoriete online winkels als het gaat om lampen, namelijk Made.com en Westwingnow. Ik had eigenlijk niet eens echt iets heel specifieks in mijn hoofd voor de slaapkamer. Voorwaarde was eigenlijk alleen dat het iets chique’s moest zijn en dat het natuurlijk een goede match moest zijn met de rest van de slaapkamer. Uiteindelijk heeft de zoektocht dan ook totaal niet lang geduurd. Ik zag deze plafondlamp van Globen lighting online bij Westwingnow en ik was er direct helemaal weg van!

Globen lighting plafondlamp

Het gaat om deze ‘Spring’ plafondlamp van Globen lighting. Ik vind hem zo ontzettend mooi! De combinatie van het dikke, geribbelde glas en de messingkleurige balkadijn vind ik heel chique. Ik vind het altijd wel even spannend om zulke dingen online te bestellen. Natuurlijk kijk ik altijd goed naar de afmetingen en meet ik ook de plek waar die lamp dan moet komen te hangen, maar evengoed blijft het altijd even afwachten of hij dan ook daadwerkelijk mooi staat. Maar ik vind hem qua sfeer en ook qua maat helemaal perfect in de slaapkamer passen. Het ophangen was nog wel even een gedoe, houdt er rekening mee dat deze (behoorlijk zware!) lamp aan een haak moet worden opgehangen die niet is meegeleverd.

Wat vind jij van onze nieuwe plafondlamp van Globen lighting?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar, fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. Oeeh wat een mooie lamp! Love your style<3

  1. Christiana says:

   Ah, wat lief, dankjewel!

 2. Een hele mooie lamp! Goed uitgekozen.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Darina! Ik wist het direct toen ik deze lamp online zag, deze moest het worden. Gelukkig ben ik over het algemeen niet zo’n twijfelaar als het op interieur-aankopen aankomt;-)

 3. Wauw, echt een mooie lamp! Heel chic en hij staat prachtig in de slaapkamer!

  1. Christiana says:

   Ja, ik wilde ook echt een chique ogende lamp;-) Ik ben er onwijs blij mee!

 4. Ilona says:

  Prachtige lamp en past perfect in jullie slaapkamer. (ga mij nu ineens irriteren aan de plafonnieres in de slaapkamer) maar misschien wel gelukkig zijn wij zelf totaal niet handig en hangen ze er dus nog wel even…..

 5. Natascha - Beautyopinie says:

  Hij is mooi! Made heb ik trouwens sinds kort ook ontdekt, ze hebben er toffe items!

 6. Ja, heel mooi! Hij lijkt mij inderdaad zwaar… Ik zou dat ook niks vinden als je steeds die draden ziet, dan blijf je je eraan ergeren, herkenbaar!

 7. Ik had de lamp gisteren al gezien via Instagram, echt heel mooi! x

 8. Wauw, hij is supermooi! Past ook echt heel goed in jullie slaapkamer.

 9. Ik kwam de lamp al tegen op je Instagram, heel mooi! Straalt echt luxe uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.