Wil je online leuke kussens kopen, maar geen idee waar je moet zoeken? Dít zijn mijn favoriete merken. Ik geef je ook drie gouden tips om kleuren en prints met elkaar te combineren.

Online leuke kussens kopen van Caitlin Wilson

Ik ben dol op het zoeken naar accessoires voor in huis. Als ik iets nieuws wil, heb ik vaak al wat in mijn hoofd en dan zijn er een aantal merken waar ik altijd als eerst ga kijken. Omdat jullie laatst zo enthousiast reageerden op het artikel met mijn favoriete merken woonaccessoires, leek het me leuk om eens specifiek een artikel te schrijven over kussens. Juist omdat je kussens al vanaf enkele euro’s hebt, zijn kussens echt de ideale manier om een ruimte in huis gezellig te maken en je kunt er ook heel makkelijk een andere sfeer mee creëren. Online leuke kussens kopen doe ik meestal hier. In Nederland is Caitlin Wilson volgens mij niet heel bekend, in Amerika echter is zij een heel bekende interieur designer. Al jaren ben ik fan van haar prints en het kussen wat je hierboven ziet heb ik dan denk ik alweer zo’n zeven jaar! Het heeft overal in huis al gestaan en ik raak er maar niet op uitgekeken. Caitlin Wilson maakt veel gebruik van kleur en van verschillende prints. Zij weet in haar ontwerpen ook als geen ander verschillende prints met elkaar te combineren. Ik weet zeker dat er onder mijn vaste lezeressen dames zijn die echt dól gaan zijn op haar ontwerpen. Waar je rekening mee moet houden is dat de kussens helaas niet heel goedkoop zijn. Maar wat het het meest lastig maakt is dat ze vanuit Amerika komen. Je moet dan rekening houden met invoerkosten en omdat de kussens al flink geprijsd zijn, kunnen die heel hoog uitvallen. Heb je dus vrienden of familie in Amerika, dan kan het interessant zijn om het pakketje eerst naar hun toe te sturen.

Online leuke kussens kopen bij Palais

Het merk Palais heb je hier natuurlijk al vaker voorbij zien komen. Het is een Nederlands merk, dus met online bestellen zit dat wel goed. Palais heeft een groot assortiment kussens in prachtige kleuren en prints en ook deze zijn weer onwijs goed met elkaar te combineren. De oranje kussens op onze bank komen bijvoorbeeld van Palais en ook die heb ik al weer jaren. Ik heb toevallig laatst ook nieuwe kussens van Palais voor op het bed besteld en die laat ik je volgende week zien. Deze week hebben ze toevallig ook een outdoor collectie uitgebracht. Ik moet zeggen dat ik onder onze overkapping in de tuin gewoon binnenkussens heb liggen, maar die worden natuurlijk niet echt nat. Als ik dat niet gehad had, zou ik speciale outdoor kussens zeker interessant vinden.

H&M Home en Zara home

Ook via H&M home kun je online leuke kussens kopen. Van mijn lijstje zijn ook dit de meest betaalbare varianten. Bij H&M Home vind je namelijk al kussenhoezen vanaf vijf euro. De kwaliteit is ook gewoon top, de meeste hoezen zijn van katoen, maar vaak heeft H&M ook linnen varianten. Op zoek naar stoelkussens? Die vind je hier ook. De blauwe stoelkussens met de pompons die wij op de keukenstoelen hebben, zijn bijvoorbeeld van H&M Home. Zara home is natuurlijk een prachtig merk voor kussens. Ik geef altijd als tip om bij Zara home te shoppen in de sale. Zij hebben altijd een geweldige sale omdat ze meerdere collecties per jaar uitbrengen. Je vindt dus echt steeds mooie spullen in de sale. De stijl van Zara home vind ik zelf wat romantisch. Ze werken veel met bloemenprints, luxe materialen en zachte kleuren.

Online leuke kussens kopen bij Fabfabrics

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf geen ervaring heb met het merk Fabfabrics. Ik ontdekte het merk laatst online en ik was direct weg van de prints. FabFabrics is een Nederlands merk en net als Palais wordt er veel gewerkt met uitgesproken kleuren en prints. De prijzen liggen echter extreem hoog, dat is dan ook de reden dat ik er zelf geen heb. Ik wilde het merk toch graag even noemen, want ik vind zulke merken wel altijd heel inspirerend voor het opdoen van ideetjes voor bijvoorbeeld het combineren van prints en kleuren bij elkaar.

lege muur inspiratie

En hoe combineer je nu al die kleuren en prints met elkaar?

Zoals je weet ben ik gek op het combineren van prints en kleuren. Ik kan me echter goed voorstellen dat dit jou ook heel leuk lijkt, maar dat je het stiekem wel een beetje lastig vind. Ik geef je drie gouden tips! Werk altijd met een kleurenpalet. Als je bepaalde kleuren steeds laat terugkomen, wordt het vaak toch een mooi geheel. Je kunt ook gerust werken met verschillende tinten van een bepaalde kleur. Wat prints betreft is de tip der tips wat mij betreft het combineren van verschillende groottes van prints. Je kunt echt prima bloemetjes en strepen met elkaar combineren, wanneer de ene print groter is dan de ander. Zet je namelijk een kussen met kleine bloemetjes naast een kussen met kleine streepjes, dan gaan ze dat vaak niet leuk vinden. Een grote bloemenprint naast een kleine strepenprint werkt in de meeste gevallen echter perfect, zeker als bepaalde kleuren in beide kussens terugkomen. Werk tot slot ook vooral met verschillende materialen en formaten. Zoek dus kleine en grote kussens uit, verder mogen ze ook verschillend van vorm zijn.

WISSEL JIJ GRAAG AF MET KUSSENS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

7 Comments

 1. Ik ben dol op kussens en er liggen er meerdere op de bank in verschillende formaten en dessins. Ik shop ze graag bij HM Home en een plaatselijk interieurwinkeltje waar ik graag kom.

 2. Ilona says:

  Wat een goede tips, ik moet bekennen dat wij maar weinig kussens hadden en die pasten ook niet echt bij elkaar. Pas toen ons appartement gestyled werd voor de verkoop zag ik dat kussens veel (kunnen) doen voor je interieur. Ze zijn nu allemaal weer weg en ik koop nu nog niks i.v.m. de verhuizing maar ben dan zeker van plan een aantal kussens aan te schaffen. Ik zou als eerste graag wat kussens van Marimekko, Hay en Bloomingville willen kopen, maar combineren wordt dan nog wel een punt :-).

  1. Christiana says:

   Hay en Bloomingville hebben inderdaad ook leuke kussens! Ik doe vaak wel inspiratie op bij merken, zoals het merk FabFabrics wat ik noemde. Ik zou echt nooit 300 euro uitgeven aan een kussen, maar je kunt wel op de website kijken hoe zij kleuren en prints met elkaar combineren natuurlijk;-)

 3. Dit artikel sla ik even op! We zijn nu aan het kijken naar een nieuw bed, maar daarna is de bank aan de beurt namelijk!

 4. Ik vind kussens ook altijd heel knus staan, alleen kom ik nooit verder dan Action. De meeste merken die jij noemt ken ik niet, maar H&M Home is een goede tip voor ons!

  1. Christiana says:

   H&M Home ga jij zeker weten ook heel leuk vinden. Ze hebben altijd heel veel keus en ook best wat uiteenlopende stijlen.

 5. Wat een leuke header foto! Onze kussentjes komen bij de Action vandaan, maar eerlijk? Daar ben ik een beetje op uitgekeken. Komende week wil ik even bij de Zara Home afdeling kijken of er wat leuks tussen zit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.