blauwe Palais lampenkap
INTERIEUR, STYLING TIPS

Onze nieuwe Palais lampenkap (helemaal op maat gemaakt!)

Onze nieuwe aanwinst voor in de woonkamer is deze chique lampenkap! En zo’n Palais lampenkap kun je dus helemaal zelf samenstellen.

Een nieuwe lampenkap

Ik vind het altijd heel leuk om dingen in huis te veranderen, maar soms heb je gewoon meubels en accessoires die zó mooi zijn, dat je ze eigenlijk helemaal niet wilt vervangen. Dat heb ik met de lampen op ons tv meubel. Het zijn marmer lampen die ik alweer een hele tijd geleden kocht bij Zara home. Deze hadden oorspronkelijk een witte vierkante kap, en hoewel dat geheel op zich heel mooi was, was het wel een witte kap tegen een witte muur. Toen ik ontdekte dat één van mijn favoriete interieurmerken Palais ook lampenkappen verkocht, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ging mijn eigen Palais lampenkap op maat laten maken.

Palais lampenkap

Palais lampenkap

Ik had al diverse kussens van Palais in huis, en toen ik de lampenkappen zag, werd ik direct helemaal enthousiast. De lampenkappen worden gemaakt van katoensatijn en ze zijn beschikbaar in de meest luxe en prachtige prints. Paials werkt altijd met opvallende kleuren, zoals blauw, groen, fuchsia en rood en ook qua prints is er voor elke smaak wel wat te vinden; strepen, bladeren, bloemen of zoals deze lamp een geometrische print. Ik werk zelf erg graag met blauw en groen in huis, en ik wist in ieder geval zeker dat ik voor blauw wilde gaan. Ik had eerst mijn twijfels of ik voor deze of voor een bloemenpatroon wilde gaan, maar ik vond deze print uiteindelijk net iets klassieker en tijdlozer.

Een palais lampenkap op maat

Palais heeft kant-en-klare lampenkappen, maar je kunt ze dus ook maat laten maken. Ik ging voor de stof Harper Off White & Navy. Achteraf past deze kleur ook echt perfect bij onze blauwe bank én bij het KEK wandpaneel achter de TV, waar de lampen dus precies voor staan. Je kunt kiezen voor een ovale of ronde variant variërend van een doorsnede van vijfentwintig tot veertig centimeter. Vervolgens kan de binnenkant gemaakt worden van een glanzende of matte gouden stof of van een off white stof. Tot slot kun je dan nog kiezen voor een fluwelen bandje die langs zowel de bovenrand als de onderrand van de Palais lampenkap gespannen wordt. Waar je rekening mee moet houden, is dat zo’n op maat gemaakte lampenkap niet geretourneerd kan worden. Op zich is dat natuurlijk heel logisch, maar ik moet zeggen dat ik het toch wel heel spannend vind om op die bestel knop te klikken! De prijzen voor zo’n op maat gemaakte Palais lampenkapp beginnen bij ongeveer € 100 en lopen, afhankelijk van het formaat en de eventuele extra’s die je kiest (zoals het fluwelen bandje) op tot ongeveer € 140. Ik ben echt enorm blij met mijn lampenkap en nadat ik ook nog een enorm toffe lamp bij Madame garage kocht, is mijn lampentic wel aangewakkerd!

Palais lampenkap

Wat vind jij van deze Palais lampenkap? Zou zoiets passen in jouw interieur?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

 1. Een prachtige lampenkap, echte eyecatchers. Heel origineel. Het zou best passen in ons interieur, ook al zitten we in een mix van landelijk-modern.

  1. Christiana says:

   Het leuke is dus dat Palais heel veel verschillende prints en kleuren heeft. Ik denk dat er inderdaad voor jullie interieur ook best wat tussen zal zitten.

 2. Ilona says:

  Prachtig uitgekozen weer! Wij zoeken al sinds we hier wonen naar een lampenkap die nu off-white is tegen een witte muur en omdat de muren in onze nieuwe appartement in eerste instantie ook weer wit worden ga ik kijken of ik iets kan vinden. Verder zag ik dat het merk ook andere mooie spullen heeft.

  1. Christiana says:

   Klopt! Ik ben zelf ook echt gek op de Palais kussens en ik zag op social media dat er ook een outdoor collectie aan komt, helemaal niet veilig voor mij om dan weer in de webshop te gaan kijken;-)

 3. Wat heb je toch een leuke smaak! Bij ons past het helaas niet, maar toch doe ik wel graag inspiratie bij je op!

 4. Nice! Jij durft echt te werken met diverse prints in je interieur! Best gewaagd die combi van poot en kap, leuk hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.