Voor echte keukenprinsessen.

Goud in je interieur

Goud is anno 2018 niet meer weg te denken. En ik ben er dol, dol, dol op. Ik merk dat mensen soms een beetje bang zijn om goud in het interieur te brengen en dat snap ik natuurlijk best wel. Want breng je het ‘verkeerde’ goud je huis binnen, dan kan je de plank volledig misslaan omdat het geheel kitscherig of gewoon simpelweg over the top wordt. Je kunt tegenwoordig echt in alle woonwinkels messing woonaccessoires en zelfs meubels krijgen; bijzettafels met een goudkleurig onderstel, messing lampen, behang, kandelaars, fotolijsten. Noem het allemaal maar op. Ik heb in onze keuken en eetkamer ook wat goudkleurige details; zoals een rond bartafeltje en verder zijn de dragers van de marmer wandplankjes óók van goud. Maar er mag natuurlijk altijd wat meer bij.

Servies van HK living

Naast veel messing, hebben wij in ons huis de accentkleuren groen en blauw. Een tijd geleden ben ik begonnen met het verzamelen van HK living servies. Het leuke van dit servies is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren en prints, maar dat het allemaal onderling perfect met elkaar te combineren is. Ik heb natuurlijk voornamelijk gekozen voor blauw, groen en zwart tinten. Ik ben dus echt geen keukenprinses, maar de tafel dekken met mooi servies, dát kan ik dan wel weer.

Guido Maria Kretschmer gouden bestek

Bij mooi servies hoort natuurlijk ook mooi bestek. De zoektocht naar mooi bestek echter, heeft even geduurd. Het moest goudkleurig zijn, zeker weten. En op zich is goudkleurig bestek niet zo moeilijk te vinden. Ikea kwam er zelfs een tijdje geleden mee en je zag het op allerlei woonblogs verschijnen. Ik heb er op een bepaald moment ook zelfs in de winkel mee in mijn handen gestaan, maar ik twijfelde heel erg of het wel vaatwasmachine-bestendig was. Ik heb het weer teruggelegd en ondertussen kun je er in de Nederlandse Ikea blijkbaar niet eens meer aankomen. Nu heb ik echter een nieuwe gouden bestekset op het oog, en wel deze van Guido Maria Kretschmer, verkrijgbaar bij OTTO. Het is gemaakt van  gepolijst edelstaal 18/10 en heeft een goudkleurige PVD-coating. En…het is vaatwasmachine-bestendig. Ik vind dat toch wel echt een pré hoor, wat bestek betreft. Stel je voor dat je élke dag opnieuw al je lepeltjes met de hand moet gaan staan afwassen. Nee hoor, dat gaat me na twee dagen al tegenstaan, dat weet ik nu al. Dit wordt dus mijn volgende aanwinst voor in de keuken!

KOOK JIJ THUIS HET ETEN OF VIND JE HET VOORAL LEUK OM DE TAFEL MOOI TE DEKKEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

7 Comments

  1. Mooi bestek! Ik denk dat het bij ons al snel over the top zou zijn omdat we verder geen gouden accenten hebben in huis. Ik houd daar trouwens wel van, als ‘props’ in foto’s maak ik graag gebruik van accessoires met gouden accenten, maar hoe we nu het huis hebben ingericht staat het er helaas (nog) niet bij. Ik kan het natuurlijk wel bij anderen waarderen. En wat betreft je vraag: ik kook liever dan dat ik de tafel mooi dek.. dat moet ik maar zien uit te besteden 😉

    1. Ik zag vandaag ook mooi gouden bestek bij H&M Home, moest gelijk aan je denken 😉.

  2. Jaaa, prachtige kleur! Ik vind mat zwart ook zo’n toffe kleur. Ik heb zelf oud bestek, eigenlijk moeten we dat echt even vervangen. Enne, laat mij maar koken, dan mag m’n vriend de tafel dekken haha!

  3. Supermooi, ik ben ook fan!

  4. Goud bestek vind ik altijd wel heel erg chique staan 🙂

  5. Sonja Van de Sande says:

    Uhm… mag ik over slaan… Hihihi ik ben niet het type goud! Zilver of Titanium zijn mijn kleuren, liefst nog Hammerite 😉

  6. Prachtig bestek. Echt voor jou ja! Perfect met je alle prachtig interieur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.