alternatief voor een kapstok
INTERIEUR, Styling tips en ideeën

Op zoek naar een alternatief voor een kapstok? Ga voor een roede!

 

Geen plek voor een kapstok of wil je gewoon eens iets anders in de gang? Ik deel een tip voor een leuk alternatief voor een kapstok.

Een kleine gang

Wij hebben een heel kleine gang en met kleine ruimtes in huis moet je over het algemeen toch een beetje creatief omspringen. Zeker met een hal. Dat is in veel gevallen toch de eerste plek die je ziet als je thuiskomt, en je wilt natuurlijk wel zo fijn mogelijk thuiskomen. Verder is de hal natuurlijk ook een plek waar je aardig wat spullen bewaart. Zo bewaren we er in de zomer bijvoorbeeld hoedjes en zonnebrillen, in de winter shawls, mutsen en handschoenen en het hele jaar door diverse spullen voor Sketch. Ik vind het vaak niet zo netjes om alle spullen in het zicht te bewaren, dus een kastje vond ik wel echt een must. Dit is ook echt de enige hoek in onze hal waar een kastje past. Voorheen stond er één kastje, maar daardoor hadden we niet alleen te weinig opbergruimte, ook vond ik het esthetisch gezien niet heel mooi staan in combinatie met de kapstok erboven. Ik wilde dus een alternatief voor een kapstok, maar wat?

alternatief voor een kapstok

Alternatief voor een kapstok

Ik ging op zoek naar een alternatief voor een kapstok en kwam uiteindelijk uit bij een roede. Eigenlijk precies zo één zoals je ook in een kledingkast kunt hangen, alleen dan wat dikker. Deze roede is namelijk 28 cm. Het fijne is dat je ze in verschillende maten kunt kopen. Omdat de ruimte hier niet zo groot is, heb ik er eentje besteld van 160 cm. en daar moest nog een stuk worden afgezaagd. Aan de wand kun je de roede dan bevestigen met steunen. Het geheel is heel degelijk en stevig. Het is iets meer ‘werk’ om je jas steeds aan een kledinghanger te moeten hangen in plaats van aan een haakje, maar ik vind het echt een leuk geheel zo.

Waar hang jij je jassen op in de hal? Aan een kapstok, of heb jij ook een alternatief voor een kapstok?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar, fotografie. All rights reserved. 

11 Comments

 1. Een hele mooie oplossing. Wij hebben de hal net verbouwd en deze ruimte is ook best klein. Wij hebben zes haken aan de muur bevestigd. Het oogt ook meteen groter.

  1. Christiana says:

   Ook leuk! Toen wij in dit huis kwamen wonen, zaten er ook wandhaken aan de muur, het is een heel goede oplossing voor in een kleine ruimte.

 2. Ilona says:

  Leuk idee zo maar hoe doe je dat met lange(re) jassen? Wij hebben een vrij grote hal maar met 5 deuren inclusief voordeur dus toch wel onpraktisch. Hebben getwijfeld over een staande kapstok maar ik vond eigenlijk alleen die van Gispen mooi maar Euro 650,00 voor een kapstok…nu een hangende van Ikea met een bijpassend schoenenrek. Het mooiste lijkt mij van die schuifdeuren in de gang (kan niet i.v.m. alle deuren) waar je alles achter kunt opruimen en hangen. Goed dat er altijd iets te wensen overblijft 🙂

  1. Christiana says:

   Grappig dat je dat vraagt, want daar zat ik in het begin ook een beetje mee te dubben. Ik wilde de langere jassen eigenlijk aan de zijkant van de kastjes laten hangen, maar uiteindelijk bleek dat als we de langste jas boven het kastje zouden hangen, de roede evengoed niet te hoog zou komen te hangen. En als er eens bezoek komt met een echt lange jas, kan die dus ook naast het kastje hangen, want daar is nog wat ruimte over.

 3. Natascha says:

  Wat een goed idee Christiana! Dit zou voor ons echt een goede oplossing zijn. Had ik eerder moeten bedenken. En dan mooi op allemaal dezelfde hangertjes. Ga denk ik eens met m’n vriend overleggen 😉

  1. Christiana says:

   Ah, wat leuk om te lezen dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven;-)

 4. Ideaal! En ook nog eens heel leuk.

 5. Wat grappig dat ik dit nu lees op jouw blog, ik zat van de week te denken om zoiets te maken in mijn slaapkamer om kleding aan op te hangen. In plaats van een kledingrek, aangezien daar geen ruimte voor is. Staat superleuk, dus ik ben nu helemaal overtuigd om het te gaan doen!

  1. Christiana says:

   Super leuk om te lezen, en inderdaad; zo’n roede kan natuurlijk overal in huis;-)

 6. In principe hebben wij zo een soort kapstok met een roede. Die hing er al toen wij hier kwamen wonen. Ik vind het ideaal en wij kunnen er ook veel op kwijt op alle hangertjes die wij hebben gekocht. Mooie witte stevige houten hangers, heel blij mee!

 7. Dit hadden wij ook in onze vorige woning en ik vond het eigenlijk ideaal. Zo hing niet alles op elkaar en had je overzicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.