Hoewel ik online veel wooninspiratie opdoe, vind ik het vooral heerlijk om door woontijdschriften en interieurboeken te bladeren. Dít zijn mijn favorieten.

Mijn favoriete interieurboeken

Ik vind het heerlijk om met een stapel interieurboeken of tijdschriften de tuin in te gaan, of lekker op de bank te liggen. Vooral de boeken en artikelen waar je bij mensen binnen kan kijken vind ik erg leuk. Natuurlijk zoek ik ook wel naar interieurboeken met interieurs die me qua stijl en kleurgebruik inspireren, maar sowieso vind ik binnenkijken bij mensen in het algemeen heel leuk en inspirerend. Juist omdat je bepaalde ideeën dan toch wel naar je eigen smaak (en budget) kunt vertalen. Ben jij op zoek naar leuke interieurboeken? Op de foto zie je mijn favorieten van dit moment! Ik bespreek vier interieurboeken wat uitgebreider hieronder.

Eén van mijn favoriete interieurboeken: Beauty at home (Aerin Lauder)

Ja, Aerin Lauder is natuurlijk de kleindochter van! Net als haar oma houdt Aerin van de mooie dingen in het leven; juwelen, bloemen en patronen. In dit boek laat Aerin Lauder je binnen in haar extravagante huis en kantoor in New York, maar neemt je ook mee naar haar huis in The Hamptons, waar een deel van de nalatenschap van oma Estee nog aanwezig is, maar waar ze natuurlijk ook haar eigen touch aan gegeven heeft. Ik heb dit boek inmiddels al jaren (het was het eerste interieurboek dat ik ooit kocht) maar het gaat nooit vervelen. Een aanrader als je houdt van blauwe interieurs waar luxe de boventoon voert, romantische patronen en heel veel bloemen.

Patterns (Allegra Hicks)

Allegra Hicks is een fashion- en interieurdesigner en in dit boek kun je eindeloos veel inspiratie opdoen als het gaat om kleuren en patronen, en dan vooral het combineren daarvan. Een mooie quote van Allegra uit dit boek: ‘As a small child my parent taught me to look at things. Not just to see the world around me, but to be consious understanding it. In other words, they taught me how to appreciate beauty’. Dat is dan ook de reden dat dit boek vooral boordevol prachtige (pagina-grote) foto’s staat, niet alleen van patronen en stoffen, maar ook ontdek je veel detailfoto’s van interieurs en materialen.

Elements of style, designing a home & a life (Erin Gates)

Hoewel Beauty at home en Allegra Hicks vooral erg mooi zijn vanwege de prachtige beelden, is Elements of style wat mij betreft het leukste boek om te lezen. Zeker wanneer jij je graag bezig houdt met interieurstyling en interieurfotografie. Het boek is geschreven door Erin Gates, die interieurstylist is. Erin heeft een prachtige eclectische stijl (altijd met een chique touch!) en de interieurs die ze laat zien (en die ze dus allemaal zelf ontworpen heeft) geven je gegarandeerd eindeloos veel inspiratie voor je eigen huis. De teksten zijn vooral leuk omdat je hiermee een inkijkje krijgt in het leven van een interieurdesigner. Ik vind de vormgeving van dit boek trouwens ook erg leuk.

Living with patterns (Rebecca Atwood)

Het idee achter het boek Living with patterns van Rebecca Atwood is eigenlijk een beetje hetzelfde als dat achter van “Patterns’. Het gaat om de kunst van het combineren van verschillende kleuren, maar vooral patronen. Ik vind dat dit vooral boek een prachtige balans heeft tussen mooie en echt inspirerende beelden, leuke teksten, maar ook praktische interieurtips waar je echt wat aan hebt voor in je eigen huis. Het boek is trouwens opgedeeld in verschillende ruimtes van het huis. Zo worden bijvoorbeeld het combineren van prints in de hal, de woonkamer, de werkplek en de eetkamer allemaal apart besproken. Van elke ruimte geeft Rebecca dan ook voorbeelden aan de hand van foto’s.

WAAR DOE JIJ GRAAG INSPIRATIE VOOR JE INTERIEUR OP? LEES JIJ GRAAG INTERIEURBOEKEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Prachtige boeken. Het boek van Erin Gates en Aerin Lauder staan op mijn wensenlijstje. Ik lees ook graag woonbladen en doe ook veel inspiratie op bij Pinterest.

  1. Christiana says:

   Leuk om te lezen dat jij ook nog graag tijdschriften leest;-) Ik weet trouwens zeker dat jij dat boek van Aerin Lauder ook prachtig gaat vinden, je kunt er heel veel inspiratie uit opdoen voor je eigen interieur.

 2. Ik vind interieurboeken altijd alleen al een feestje om te zien, zelfs als ze alleen maar voor de sier op tafel zouden liggen 😉 Je doet me eraan denken dat ik er eigenlijk weer eens eentje moet kopen. Meestal kijk ik vooral op Pinterest en blogs voor interieurinspiratie, maar door zo’n mooi boek bladeren heeft ook wel wat. Ik ga je favorieten onthouden!

  1. Christiana says:

   Klopt, de boeken zelf zien er alleen al heel mooi uit! Ik heb de boeken ook altijd in het zicht liggen en ik verplaats ze ook regelmatig, er liggen er ook altijd wel een of twee op de salontafel.

 3. Het is dat de bibliotheek dicht is anders zou ik er een paar gaan halen. Ik vind het ook altijd leuk om binnen te kijken. Zo ook op Funda waar huizen te koop staan. Het leukst zijn natuurlijk de grote villa’s… Dat is zo smullen!

  1. Christiana says:

   Haha, ja, dat doe ik ook wel eens hoor Babs! Altijd leuk om bij mensen binnen te kijken, ik zit me dan altijd vooral te bedenken wat ik allemaal anders zou doen, en dat is meestal heel veel;-)

 4. Wat een mooie inspirerende boeken. Altijd erg leuk om zo’n boek in te kijken. Maar ook interieurtijdschriften vind ik erg leuk.

 5. Mooie boeken! Wanneer ik inspiratie op interieur gebied op wil doen, doe ik dat meestal online, al is een boek als naslag ook erg fijn om erbij te hebben en er lekker doorheen te kunnen bladeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.