Mijn favorieten uit de Palais Capetown collectie zijn deze Lauren Chili kussens. En kijk hoe mooi ze staan in combinatie met het vloerkleed.

Palais Capetown collectie

Als één van mijn favoriete interieur merken een nieuwe collectie uitbrengt, stuiter ik vaak van enthousiasme. Zo was het ook met de nieuwe Palais Capetown collectie die inmiddels alweer een paar maanden verkrijgbaar is. Palais zelf noemt de Capetown collectie ‘subtiel, met aardse kleuren’. Toch ontdek je in de collectie naast beige en crème tinten ook een aantal rode prints! De collectie bestaat onder andere uit kussens, lampenkappen en behang. Rood is natuurlijk allesbehalve een neutrale kleur, wat mij betreft. Verder is rood eigenlijk een kleur die ik niet eerder in ons interieur gehad heb. Begin dit jaar kwam daar echter verandering in. Onze slaapkamer kreeg een grote make-over waarbij alle muren lichtblauw werden. Hoewel rood wellicht niet als eerste in je opkomt om te combineren met blauw, en al helemaal niet met lichtblauw, kocht ik toch een rood vloerkleed voor in de slaapkamer. Er zat dan wel ook blauw in dat vloerkleed! Ik weet nog dat toen de verbouwing helemaal klaar was, ik alles weer terug kon zetten en dus ook eindelijk het nieuwe rode vloerkleed neer kon leggen. Ik vond de combinatie van het lichtblauw op de wanden en het rood in het vloerkleed nog vele malen mooier dan ik had kunnen denken en nog steeds ben ik elke dag enorm blij met (en ook best een beetje trots op) het resultaat van de slaapkamer make-over. Het rode vloerkleed was echter het enige rode accent in de slaapkamer, voor zover je iets groots als een vloerkleed een accent kan noemen natuurlijk. Toen ik dus de Palais Capetown collectie ontdekte en dan het Lauren Chili kussen in het bijzonder, wist ik het direct, dit kussen zou prachtig staan in de slaapkamer.

palais capetown collectie

Lauren Chili

Het gaat om het model Lauren Chili, een kussen met een koraalprint. Ik vind dit soort prints eigenlijk altijd wel mooi, maar vaak hebben accessoires met koraal een beetje een beachy vibe, en in feite past dat natuurlijk totaal niet in ons huis. Ik had hier echter toch een goed gevoel bij en nu de kussens eenmaal op het bed liggen, vind ik de match met het vloerkleed, wat een beetje een vintage vibe heeft, echt heel erg gaaf. Zo zie je maar dat je echt prima verschillende stijlen in één ruimte kunt combineren, zolang je maar met een kleurenpalet werkt. Ik moet ook zeggen dat het rood naar meer smaakt. Ik heb al op diverse plekken in huis de combinatie blauw met oranje, maar blauw met rood is dus ook erg mooi. Het vloerkleed komt er gewoon nog mooier door uit. Mocht je me op Instagram volgen, dan weet je ook dat we inmiddels nieuwe nachtkastjes hebben. Het zijn heel eenvoudige zwarte kastjes van Ikea, maar er wordt iets leuks mee gedaan, dus dat wordt vervolgd. De kussens uit de Palais Capetown collectie zijn gemaakt van organisch linnen. Het is dus niet alleen de print die de kussens een luxe uitstraling geven, maar ook het materiaal. Het rode randje rondom vind ik trouwens ook een erg mooi detail.

palais capetown lauren chili kussen

WAT VIND JIJ VAN VAN DE PALAIS CAPETOWN KUSSENS? ZOUDEN ZE OOK IN JOUW INTERIEUR PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Hele mooie kussens heb je uitgekozen. Ik heb laatst op de website gekeken en ze hebben een prachtige collectie, heel origineel.

  1. Christiana says:

   Tof hè! Ik heb inmiddels al diverse kussen van Palais en ik blijf ze maar kopen;-)

 2. Ilona says:

  Prachtige kussens en passen heel goed zo bij het kleed inderdaad. Zou ik zelf (en ik denk veel andere mensen ook) niet opkomen. Zou ze wel willen hebben maar dan in een andere kleur. Rood is voor mij een no go in het interieur en kleding wordt er erg onrustig van en mijn blikveld trekt onmiddellijk naar rode items. Behalve bij mij voor lippenstift ik draag (bijna) altijd een klassiek rode tint. Behalve nu dan met die mondkapjes:(((

  1. Christiana says:

   Snap ik! Ik moet zeggen dat ik ooit nooit eerder rood in huis gehad heb. Ik zie het mijzelf bijvoorbeeld ook niet gauw op een muur aanbrengen, maar dit kleed en de kussens vind ik echt geweldig. Rode lipstick draag ik zelf ook graag, alhoewel ik het nu nauwelijks gebruik, inderdaad vanwege de mondkapjes.

 3. Leuk! Ze passen perfect bij je interieur en het vloerkleed.

 4. Ik zou rood en blauw ook niet zo snel bij elkaar denken, maar jij krijgt het voor elkaar om het er weer perfect en compleet matchend uit te laten zien!

  1. Christiana says:

   Ik kwam dus op het idee omdat er blauw in dat kleed zat! Ik wist al de slaapkamer blauw moest worden dus ik hoopte dat het een toffe match zou zijn. Ik weet nog dat ik na de verbouwing de slaapkamer in kon richten en het kleed neer legde…Ik was echt enorm blij met de combinatie van kleuren, en nog steeds gelukkig;-)

 5. Leuk zo bij elkaar! Nu lijkt het helemaal een hotelkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.