prints combineren in je interieur
INTERIEUR, Styling tips en ideeën

Prints combineren in je interieur, dat is écht makkelijker dan je denkt!

Prints combineren in je interieur. Dit zijn dus de dingen die wel en niet werken.

Kies je kleurenpallet

En hou je hier ook aan. Niemand word blij van een spuuglelijk allegaartje aan kleuren die totaal niet bij elkaar passen en waar je zelf eigenlijk ook niets meer van snapt. Een kleurenpallet bestaat meestal uit drie kleuren, maar in dit pallet kun je natuurlijk eindeloos variëren met kleurnuances. De kleur(en) uit je kleurenpallet kun je al toepassen in de basis en je laat ze vervolgens ook steeds terugkomen. Denk aan kaarsen, schilderijen, kleden, accessoires etc. Ga voor contrasterende kleuren of, wanneer je één kleur wilt, kies dan lichte én donkere tinten. Ga dus niét voor twee dezelfde tinten die nét even anders zijn. Ze zijn namelijk nét anders, en dat werkt nét niet.

Combineer prints van verschillende grootte

Kussens of materialen met verschillende patronen kun je uitstekend met elkaar combineren. Strepen en bloemen naast elkaar? Dat kan absoluut! Maar hou je vast aan de volgende regel; kies prints van verschillende grootte. Ga dus voor grote bloemen en kleine ruitjes. Maak niet de fout door een kussen met kleine ruitjes en een kussen met kleine bloemetjes naast elkaar, dat vinden ze namelijk niet leuk.

Combineer verschillende materialen

Geef extra schwung door het mixen en matchen van verschillende materialen. Fluffy met leer bijvoorbeeld, of fluweel met kant. Dit maakt een interieur direct veel interessanter.

Prints combineren in je interieur aan de hand van vorm en formaat

Mooi is het, om formaten en vormen te mixen. Zet alsjebliéft niet twintig vierkante kussentjes in dezelfde kleur en van hetzelfde formaat op je bank. Gewoon niet doen. En zet ook niet heel truttig twee dezelfde kussentjes aan één kant. En dan aan de andere kant hetzelfde verhaal. Nee. Dat doe je vanaf nu gewoon hélemaal anders door verschillende vormen bij elkaar te zetten, en die verspreid je dan over je hele bank.

Vind jij het leuk om verschillende prints in je interieur te combineren?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Ik vind het wel lastig en ga toch wel voor een soort van veilig. Heb wit, roze, grijs in mijn woonkamer, roze en wit in mijn gang en ben bezig om mijn slaapkamer mooi donkerblauw te verven. In m’n slaapkamer heb ik dan al een nachtkastje van ietwat donker hout en zwart en wil dat ook voor mijn kledingkast.

  2. Goede tips! Ik besef mij dat ik eigenlijk nergens prints op iets heb, maar wel verschillende kleuren, zoals rood, zwart (de meubels) en gele en blauwe kussens. Dit omdat het bij ons vrij snel rommelig lijkt. Maar ik kijk regelmatig in winkels naar andere kussens, ik vind ze zo leuk allemaal!

  3. Wat een leuk artikel is dit! Ik vind het ook geweldig om prints en kleuren te combineren. Daar kan ik uren zoet mee zijn. Bijvoorbeeld het matchen van verschillende soorten kussens op de bank. Wat je zegt, vaak is het leuk om vormen en printjes af te wisselen. Dat maakt het lekker speels.

  4. Natascha - Beautyopinie says:

    Ik wil dat, maar kan het niet zo goed haha. Daarom heb ik heel veel effen items in mijn woonkamer staan.

  5. Goede tips! Ik ben hier dus heel slecht in. Je zult het interieur hier denk ik ronduit saai vinden gok ik hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.