Prints combineren in je interieur. Dit zijn dus de dingen die wél en niét werken.

Kies je kleurenpalet

En hou je hier ook aan. Niemand word blij van een allegaartje aan kleuren die totaal niet bij elkaar passen en waar je zelf eigenlijk ook niets meer van snapt. Een kleurenpalet bestaat meestal uit drie kleuren, maar in dit palet kun je natuurlijk eindeloos variëren met kleurnuances. De kleur(en) uit je kleurenpalet kun je al toepassen in de basis en je laat ze vervolgens ook steeds terugkomen. Denk aan schilderijen, vloerkleden en accessoires. Ga voor contrasterende kleuren of, wanneer je één kleur wilt, kies dan lichte én donkere tinten. Ga dus liever niét voor twee dezelfde tinten die nét even anders zijn. Ze zijn namelijk nét anders, en dat werkt nét niet.

Combineer prints van verschillende grootte

Kussens of materialen met verschillende patronen kun je uitstekend met elkaar combineren. Strepen en bloemen naast elkaar? Dat kan absoluut! Maar hou je vast aan de volgende regel; kies prints van verschillende grootte. Ga dus voor grote bloemen en kleine ruitjes. Maak niet de fout door een kussen met kleine ruitjes en een kussen met kleine bloemetjes naast elkaar, dat vinden ze namelijk niet leuk.

Combineer verschillende materialen

Geef extra schwung aan het geheel door het mixen en matchen van verschillende materialen. Fluffy met leer bijvoorbeeld, of fluweel met kant. Dit maakt een interieur direct veel interessanter. Doe dit niet alleen met accessoires, maar ook met je meubels. Zet je huis dus niet vol met bijvoorbeeld alleen maar basic Ikea meubels, dat wordt al gauw saai.

Prints combineren in je interieur aan de hand van vorm en formaat

Verder is het erg mooi om te mixen met accessoires die verschillend van vorm en formaat zijn. Zet liever niet twintig vierkante kussentjes in dezelfde kleur en van hetzelfde formaat op je bank, of twee dezelfde kussentjes aan één kant. En dan aan de andere kant hetzelfde verhaal. Vanaf nu doe je dat gewoon hélemaal anders door kussens in verschillende vormen bij elkaar te zetten, en die verspreid je dan over je hele bank.

PRINTS COMBINEREN IN JE INTERIEUR, VIND JIJ DAT LEUK OM TE DOEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Ik vind het wel lastig en ga toch wel voor een soort van veilig. Heb wit, roze, grijs in mijn woonkamer, roze en wit in mijn gang en ben bezig om mijn slaapkamer mooi donkerblauw te verven. In m’n slaapkamer heb ik dan al een nachtkastje van ietwat donker hout en zwart en wil dat ook voor mijn kledingkast.

  2. Goede tips! Ik besef mij dat ik eigenlijk nergens prints op iets heb, maar wel verschillende kleuren, zoals rood, zwart (de meubels) en gele en blauwe kussens. Dit omdat het bij ons vrij snel rommelig lijkt. Maar ik kijk regelmatig in winkels naar andere kussens, ik vind ze zo leuk allemaal!

  3. Wat een leuk artikel is dit! Ik vind het ook geweldig om prints en kleuren te combineren. Daar kan ik uren zoet mee zijn. Bijvoorbeeld het matchen van verschillende soorten kussens op de bank. Wat je zegt, vaak is het leuk om vormen en printjes af te wisselen. Dat maakt het lekker speels.

  4. Natascha - Beautyopinie says:

    Ik wil dat, maar kan het niet zo goed haha. Daarom heb ik heel veel effen items in mijn woonkamer staan.

  5. Goede tips! Ik ben hier dus heel slecht in. Je zult het interieur hier denk ik ronduit saai vinden gok ik hihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.