Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Sneak peek van onze bijkeuken met Graham & Brown behang

 

Sinds we onze bijkeuken behangen hebben met het dit kleurrijke behang van Graham & Brown, was de was doen nog nooit zo leuk!

Aandacht voor de kleine ruimtes in je huis

Ik weet dat er genoeg mensen zijn die nu denken: ‘Maar die bijkeuken, daar ben je toch steeds maar even?’ Ja, inderdaad! Maar daarom is het natuurlijk niet minder leuk om ook van die ruimte juist iets leuks te maken. En weet je wat je ook vaak leest? Een tip voor mensen die een beetje ‘bang’ zijn om kleur in hun interieur te gebruiken, om júíst de kleine ruimtes of de ruimtes waar je maar kort bent, zoals het toilet, een gang of een wasruimte, van een likje verf of behang te voorzien, zodat je er niet door overweldigd raakt. Ik heb nu in ieder geval elke keer een blij gevoel als ik onze bijkeuken in loop, waar trouwens ook ons toilet zit!

Behang van Graham & Brown

Voor onze bijkeuken heb ik opnieuw gekozen voor een behang van Graham & Brown . Het gaat om het Botany Iridescent midnight blue behang. Het is een prachtige combinatie van blauwe en groene blaadjes. Extra speciaal aan dit behang is dat er een subtiel glansje op zit. Wij hebben er voor gekozen om de hele ruimte te behangen, dus niet slechts één wand in de ruimte. En ik blijf het zeggen, maar tóch vind ik dat altijd het mooist, zeker in een kleine ruimte, dat het behang echt helemaal rondom je zit.

Lamp van Westwing now

Tot voor kort hing er een saaie, basic plafonnière in de bijkeuken, maar bij dit mooie behang hoorde natuurlijk een toffe lamp. Ik heb eerst rond gekeken naar een zwarte lamp, maar het moest toch iets anders worden, vond ik, iets ‘spannenders’. Daarnaast moest ik natuurlijk weer rekening houden met de deur naar het toilet die open en dicht moest kunnen, dus de hanglamp mocht niet te groot zijn. Ik heb uiteindelijk deze bij Westwing now uitgezocht; het is plafondlamp Marbella. Ik vind de combinatie van het goud en de champagne kleur verrassend gaaf en bovendien heel mooi bij het behang. Ik zie dat de lamp momenteel niet op voorraad is in deze kleur. De lamp die er qua model en kleurstelling wel erg op lijkt is de plafondlamp Mallory van Westwing now. Inmiddels heb ik ook nog een leuke gallery wall gemaakt in de bijkeuken. Die laat ik je volgend jaar zien!

Gebruik jij graag kleur in kleine ruimtes? Of hou je het liever neutraal?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved. 

13 Comments

 1. Prachtig behang en de lamp ook. Ik hou wel van kleur en printjes in het interieur.

  1. Christiana says:

   Ik vind deze combinatie van kleuren, dus van het behang en de lamp, ook wel erg leuk. Van tevoren altijd wel een beetje spannend wanneer je dingen online bestelt, maar ik ben blij dat het goed heeft uitgepakt.

 2. Natascha - Beautyopinie says:

  Jouw huis is volgens mij tot in de kleinste hoekjes perfect! Leuk juist dat je zo’n ruimte oppimt! Zou ik ook moeten doen 😉

  1. Christiana says:

   Ja, ik ben ook echt blij met deze upgrade;-) Nou, het is nog steeds niet ‘af’ hoor haha! Maar dat is ook een beetje het punt, als je eenmaal begint met klussen, wil je van alles doen, dus er blijven maar dingen bijkomen!

   1. Wauw, zelfs jullie wasruimte is perfect gestyled! En het past ook nog een perfect bij de rest van jullie huis! Mooi gedaan hoor. Zo wordt wassen inderdaad minder erg om te doen!

 3. Wat is het mooi geworden! Heel mooi behang ook, zeker in combinatie met de chique lamp en de mooie zwarte kast. Ik geef je trouwens groot gelijk dat je het de moeite waard vond om van de bijkeuken iets moois te maken. Zelfs van mijn toilet (in mijn huis niet echt de mooiste ruimte door een grote geiser aan het plafond) heb ik geprobeerd met lijstjes toch nog iets leuks te maken. Je brengt er toch altijd op een mensenleven meer tijd door dan je denkt 😉

  1. Christiana says:

   Dat is precies hoe ik er ook over denk. Je bent er dan misschien maar kort, maar wel vaak! Een wand met lijstjes in het toilet is ook een leuk idee zeg;-)

 4. Ilona says:

  Mooi! Helaas is in ons appartement in ‘s Hertogenbosch (verhuizing over 2 weken) alles gespoten en om te behangen moet alles glad zijn. We hebben ervoor gekozen om nu alles te sauzen omdat voor stucwerk (en behang) alles glad moest zijn. Dat was een hoge kostenpost en kwam ook qua tijd (maand tussen sleuteloverdracht en verhuizen) zeer slecht uit. Wel een heleboel leuke posters etc. besteld bij Redbubble (aanrader)! en vandaag in laten lijsten. Er was 1 muurtje behangen met “luchtbalonnenbehang” maar zo druk op een slechte manier dus dat hebben we wel verwijderd.

  1. Christiana says:

   Om te behangen moeten je muren inderdaad liefst zo glad mogelijk zijn, voor het mooiste resultaat. Maar een stukadoor laten komen is inderdaad een grote kostenpost. Ah, leuk zo’n wandje met posters. Ik heb nu ook drie van die wandjes in huis, zo gezellig. Veel succes met de verhuizing straks!

 5. Ik ben dol op kleur en eigenlijk zouden we ook eens wat meer kleur op de muren moeten doen, hetzij door behang of verf. Wat ik wel een beetje eng vind is dat als ik zou kiezen voor een behang met een patroon ik dan best wel veel andere dingen moet wegdoen. Wij hebben ook een bijkeuken maar dat is inmiddels veranderd in een nogal rommelige opslagplek. Wel doosjes neergezet en daar veel hebbedingen in gedaan maar het blijft rommelig. Mijn laptop staat er, mijn verfspullen, de wasmachine, de kattenbak etc.
  Maar eigenlijk zou dit de ruimte kunnen zijn om juist te experimenteren.
  Eigenlijk zou ik alles eruit moeten halen (het lichte spul dan) en dan from scratch het opnieuw moeten inrichten. Leuk klusje voor de lente!

  1. Christiana says:

   Ja, ik snap wat je bedoelt. Ik heb de accessoires voor deze ruimte ook echt uitgezocht nadat ik het behang had uitgezocht. Dus de lamp, de wand met lijstjes en het vouwgordijntje voor het kleine raam, dat laat ik later dus nog zien allemaal. Het is ook inderdaad wel een beetje tricky, want als ik dat behang weer zat zou zijn, moet ik wel even kijken wat ik met de rest doe. Maar ach, zo doe ik het eigenlijk al jaren, en ik moet zeggen dat die combinatie van blauwe en groene tinten me nog steeds niet verveelt. Ik heb het nu vrijwel overal, en ik vind het nog steeds heel tof.

 6. Prachtig! Ik ben ook van plan om de deuren hier in huis een donker kleurtje te geven, maar eerst even die verbouwing, zodat het nieuwe laagje verf niet meteen beschadigd wordt. Ik vind behang ook juist in een kleine ruimte een goed idee. Wil graag nog wel minstens één muurtje in huis van behang voorzien.

  1. Christiana says:

   Groot gelijk! Wij hebben ook echt wel eyeopeners gehad met die verbouwingen hier. Het is heel belangrijk om dingen in huis in een bepaalde volgorde te doen, om eventuele beschadigingen te voorkomen. Zo gaan wij onze trappen ook als allerlaatst pas aanpakken. Eerst moet die zolder af zijn, het einde komt eindelijk langzaam in het zicht, dan de overloop boven en pas dan de trappen. Voor jullie veel succes met de verbouwing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.