Stylen met een dienblad kan overal in huis. Ik geef je 4 leuke ideeën die in elke woonstijl toe te passen zijn.

Waarom is stylen met een dienblad zo leuk?

Stylen met een dienblad is zo leuk omdat je het overal in huis kunt doen. Dienbladen gebruik je tegenwoordig natuurlijk al lang niet meer alleen om kopjes en een theepot vanuit de keuken naar de woonkamer te brengen. Je kunt er eindeloos mee stylen en vanwege de vele vormen, kleuren en materialen waarin dienbladen te krijgen zijn, kun je er ook altijd wel eentje vinden die goed in jouw huis past. Stylen met een dienblad is ook zo leuk omdat je hiermee heel goed eenheid kunt creëren. Wanneer je bijvoorbeeld een open kast of een salontafel wilt stylen en wat decoratieve objecten of vaasjes neer zit, kan er soms gebrek aan eenheid zijn. Het kan voelen of de spulletjes lukraak zijn neergezet, waardoor het geheel er visueel eigenlijk niet zo aantrekkelijk uitziet. Door de spulletjes op een dienblad te zetten, creëer je toch al gauw meer eenheid. Ik ben gek op dienbladen en ik gebruik ze dan ook overal in huis.

Een dienblad in de keuken

Alleen al in de keuken heb ik meerdere dienbladen staan. Zelf vind ik ze vooral leuk voor servies. En zoals je op de eerste foto kunt zien hoef je eigenlijk niet eens altijd perse een dienblad te gebruiken. Zo heb ik in onze keuken een marmer blad staan, die ik vond in een vintage winkel. Een ander leuk idee wanneer je gebruik wilt maken van een dienblad in de keuken is om er bijvoorbeeld een thee- of koffie dienblad van te maken. Zo kun je een leuke voorraadpot gebruiken voor je theezakjes of koffiecapsules en je mooiste, danwel je meest gebruikte koffie- of theemokken er bij zetten. Ook lepeltjes in een beker passen er leuk bij, net zoals een koektrommel bijvoorbeeld. Je kan ook een dienblad vullen met kruiden en oliën die je tijdens het koken vaak gebruikt. Daarop staat een beker met kookgerei ook altijd leuk. Of vul een mooi dienblad met broodbeleg en cruesli, eventueel overgeschonken in voorraadpotten. Dit staat niet alleen leuk, maar je kan er ook voor kiezen om het dienblad in zijn geheel ’s ochtends op de ontbijttafel neer te zetten.

hay marmer dienblad kopen

Stylen met een dienblad kan op elke plek in huis

Ook je salontafel is een uitgelezen plek om te stylen met een dienblad. Op een ronde tafel doet een rond dienblad het vaak goed, terwijl je op een vierkante tafel vaak met zowel een rond als een vierkant dienblad uit de voeten kunt. Op een echt grote salontafel is het vaak tof om ook echt voor een groot dienblad te gaan. Een dienblad kan gevuld worden met een vaas bloemen. Ook een serie vaasjes met daarin enkele bloemetjes is leuk op een dienblad, zeker wanneer je gaat voor vaasjes die allemaal verschillend in hoogte zijn. Je kunt een dienblad op je salontafel ook vullen met kaarsen, boeken en decoratieve accessoires zoals beeldjes en souvenirs. Ook de badkamer is een toffe plek om te stylen met een dienblad. Ik hou erg van skincare, maar ik heb er bewust voor gekozen om alleen de ‘mooie spullen’ in het zicht te zetten. Juist, op een dienblad dus. Wij hebben een marmer look badkamer in zwart en wit en als accentkleur heb ik gekozen voor groen. Zo hebben we groene handdoeken en heb ik ook gekozen voor een groen marmer dienblad. Zo creëer je ook weer eenheid. Een dienblad is ook leuk voor make-up. Die make-up kun je bijvoorbeeld in kleine(re) schaaltjes leggen, maar ook in bekers. Ook lege verpakkingen van geurkaarsen zijn super leuk om bijvoorbeeld make-up kwasten, lipglossen en wattenschijfjes of wattenstaafjes in te bewaren. Heb je weinig ruimte in de badkamer? Er zijn ook meer dan genoeg smalle dienbladen te vinden, die bijvoorbeeld op een wandplankje passen of op de toilet-ombouw. Tot slot staat een dienblad ook altijd leuk op je bureau. Ieder bureau ziet er natuurlijk anders uit. Dat is ook afhankelijk van wat je aan je bureau doet. Maar er zullen in ieder geval altijd spulletjes staan die dagelijks of toch wel regelmatig gebruikt worden. In plaats van al die spulletjes los neer te zetten, kun je er ook voor kiezen om ze stylen op een dienblad.

voorkom een onproductief gevoel

WELKE MANIER VIND JIJ HET LEUKST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

9 Comments

 1. Ik heb twee dienbladen in de woonkamer die ik altijd weer anders style. Eentje staat op de salontafel en de andere op de eettafel. Ik vind het leuk om zo nu en dan een andere touch te geven aan de styling en gebruik hier woondecoratie voor en bloemen.

 2. Welke manier vind ik niet leuk 😂! Ik vind ze eigenlijk allemaal erg leuk. Ik vind de dienbladen die je in de keuken en badkamer hebt trouwens erg mooi. Is nog best lastig om leuke te vinden vind ik.

  1. Christiana says:

   De groene dienbladen zijn van Westwingnow. Het witte marmer dienblad is van HAY en de zwarte is afkomstig uit een tweedehands winkeltje. Ik kijk ook altijd graag bij H&M Home en Zara home voor dienbladen.

 3. Ik zou heel graag willen weten waar ik de voorraadbussen kan kopen, deze zijn super gaaf!

  1. Christiana says:

   Tof zijn ze hè? Ze komen uit de Bistro serie van Anthropologie. Ik heb net even op de website zitten kijken, maar helaas zie ik ze niet meer:-( Er zijn nog wel andere items uit deze serie verkrijgbaar, als je zoekt op ‘bistro’.

 4. Ik vind alle opties heel erg leuk! Ik had een tijdje een op de salontafel gezet maar het lukte mij maar niet om het leuk te stylen. Soms krijg ik het gewoon niet voor elkaar. Misschien weer een keer een poging wagen!

  1. Christiana says:

   Er komt deze week nog een artikel online met stylingtips die altijd werken, daar kun je vast iets mee Babs;-)

 5. Ik vind alles eigenlijk wel leuk! Zeker die marmerlook spreekt me onwijs aan en ik heb zelf ook verschillende soorten dienbladen op diverse plekken in huis.

  1. Christiana says:

   Mooi hè, dat marmer. Het gaat mij ook maar niet vervelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.