Arte avalon flamingo behang
INTERIEUR, Wooninspiratie

Toilet make-over met het Arte Avalon flamingo behang

Zou jij het aandurven, dit kleurrijke Arte avalon flamingo behang op je toilet? Doe hier alvast wat kleurrijke inspiratie op voor je eigen toilet!

Zwarte tegels combineren met het Arte avalon flamingo behang

Voor ons toilet hebben we gekozen voor dezelfde tegels als in onze badkamer. Ik wist dat het een combinatie moest worden van tegels en behang. Alleen behang in een toilet is natuurlijk totaal niet handig, en alleen tegels vond ik wat saai. De tegels die we hebben, hebben een grootte van 60 bij 60 cm. dus we hebben twee tegels boven elkaar laten plaatsen tot een lengte van 1.20 meter. Dit kwam heel goed uit voor het wastafeltje. Als daar gespetterd wordt met water, komt dat water tegen de tegels aan en dus niet tegen het behang.

Arte avalon flamingo behang

Arte Avalon flamingo behang

Zowel in onze keuken als in onze woonkamer heb ik veel gebruik gemaakt van de kleurencombinatie groen en blauw. Dit is een combinatie die ik heel stijlvol vind en waarvan ik me ook wel kan voorstellen dat hij me voorlopig niet gaat vervelen. Ik gaf laatst al allerlei tips hoe je kleuren goed met elkaar kunt combineren en ik vertelde daarin ook dat de combinatie roze en groen ontzettend goed werkt. Het bewijs daarvan zie je dus hier op de muur. Ik kan er gewoon nog steeds niet over uit hoe ontzettend tof dit behang is. Het gaat om het Arte Avalon flamingo behang (#31541). Bijzonder aan dit behang is, naast de fantástische print en het kleurgebruik natuurlijk, dat de lengte ervan maar liefst een méter is. Een normale rol behang heeft namelijk meestal een lengte van 53 cm. Schrik dus niet direct van de prijs van een rol behang van Arte, want door die breedte heb je natuurlijk automatisch minder banen nodig. Als je trouwens in een ruimte rondom gaat behangen met een print, moet je altijd rekening houden met het feit dat je op een bepaald punt niet gaat uitkomen met het patroon. Andre heeft ervoor gezorgd dat hij uitkwam bij het stukje boven de deur, waardoor het feit dat het patroon daar dus niet goed aansluit, eigenlijk helemaal niet opvalt.

Arte avalon flamingo behang

Details

We hebben voor ons toilet, net als in onze badkamer, gekozen voor messing details. Zo zijn zowel de drukplaat als de toiletrolhouder als de profielen langs de tegels messing. Ik vind het leuk dat we in beide ruimtes dezelfde basis hebben. Sowieso is er de laatste twee jaar veel meer een ‘rode draad’ zichtbaar in ons interieur. Toen we dit huis kochten, dat is inmiddels ook al weer zo’n vijf jaar geleden, was ik heel erg zoekende naar mijn stijl, maar inmiddels heb ik die wel echt gevonden. Het leuke daarvan vind ik ook dat het steeds makkelijker wordt om bepaalde accessoires, en soms zelf kleine meubeltjes door het huis heen te verplaatsen als ik iets op een bepaalde plek zat ben.

Arte avalon flamingo behang

Tegels via Tegels en laminaat | Arte Avalon flamingo behang | Wastafel, kraan en sifon Best design nero via Sanitiarwinkel.nl | Toiletbril Gamma | Toiletborstel SVARTSJÖN Ikea | Toiletrolhouder Hotbath | Drukplaat messing Geberit | Handdoekring Anthropologie | Gastendoekje Zara Home | Aardewerk pot H&M HOME | Roze bloempot H&M HOME | Kleine groene bloempotjes NØRD conceptstore | Geurstokjes Marie Stella Maris

Arte avalon flamingo behang
ZOU JIJ BEHANG IN JE TOILET OVERWEGEN?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Ik val in herhaling, maar wat is ook dit ontzettend mega gaaf geworden! Heb je weleens overwogen om interieur styliste te worden?

  1. Christiana says:

   Ah, dat is wel een heel lief compliment Natasja! Het lijkt me natuurlijk wel enorm gaaf, maar aan de andere kant weet ik niet of ik interieurs van andere mensen wel aan zou durven;-)

 2. Ontzettend gaaf! Wat een mooi behang. Het past allemaal perfect bij elkaar.

  1. Christiana says:

   Tof he, ik was er direct ook helemaal weg van;-)

 3. Oh wow, heel mooi dit! Het behang is echt een hele goede match met de stenen vind ik. Heel chique oogt het 🙂

  1. Christiana says:

   Ik ben zelf ook blij met hoe het allemaal heeft uitgepakt. Van tevoren zoek je natuurlijk allemaal dingen bij elkaar en dan moet je maar afwachten of het geheel ook echt mooi gaat worden en gaat ‘kloppen’.

 4. Jullie keuzes zijn best gedurfd en toch klopt het gewoon. Ik vind het mooi staan en waarom ook eigenlijk niet? Het kleinste kamertje is vaak zo saai terwijl je in je leven er toch behoorlijk wat tijd doorbrengt. Jouw stylingtips geven zoveel inspiratie, geweldig om te zien hoe jullie alles zo mooi maken!

  1. Christiana says:

   Ben ik helemaal met je eens. Voorheen was dit toilet vreselijk saai en alles was ook nog eens heel lelijk afgewerkt allemaal. We maakten dus ook bijna geen gebruik van dit toilet, we gingen bijna altijd naar boven haha;-) Bedankt voor je lieve compliment!

 5. Vind jullie behang geweldig en prachtig in combinatie met de tegels en de messing details. Als ik jullie behang zie met de mooie prints dan baal ik zo dat dat bij ons niet kan vanwege de spagtelputz. We kunnen het hele huis natuurlijk laten stucen, maar dat is ook weer zo wat 😂.

  1. Christiana says:

   Ja, klopt, alles laten stuuken is wel begrotelijk;-) Als je eens keer een enkel muurtje of een kleine ruimte wilt behangen, zou je muurglad kunnen overwegen. Dat haal je gewoon kant en klaar bij de bouwmarkt en daarmee kun je relatief snel en eenvoudig een muurtje glad maken, zodat je er overheen kunt behangen! Wij hebben dit in ons oude huis ook gedaan en dat werkt echt prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.