Een sneak peek van de make-over van ons trapgat met het waanzinnig gave Cole & son Forest behang. Alsof je door het bos naar boven loopt!

Verbouwen

Vorig jaar stond volop in het teken van het verbouwen van ons huis. Zo lieten we onze badkamer, onze keuken en het toilet beneden verbouwen. We sloten het jaar af met het plaatsen van een dakkapel en de verbouwing van de zolder. Dat deden we allemaal samen met onze klusjesman, waar we super tevreden over waren! Dit jaar stonden er nog twee grote projecten op de planning, namelijk de tuin, de trappen en de overloop. Ook voor de tuin schakelden we de hulp van onze klusjesman in, hij bouwde namelijk een prachtige overkapping in onze tuin. Het enige wat hij niet kon, was trappen stofferen. Geen punt, dachten wij, hiervoor vinden we vast een andere capabele persoon. Maar oh, wat hebben we ons dáárin vergist!

Cole and son Forest behang

We wilden aardig wat gedaan hebben aan de trappen, in het trapgat maar ook op de overloop. Hierboven zie je een heel oude foto; zo zag het trapgat er uit toen wij het huis kochten. Enkele jaren geleden al vervingen wij de deuren en verfden we deze zwart. Tijdens de verbouwing dit jaar lieten we als eerste het verlaagde plafond op de overloop verwijderen (helaas niet te zien op de foto). Verder lieten we al het hout zwart verven en het trapgat behangen. Dat lieten we doen met het Cole and son Forest behang en daar mee had ik een ontzettende meevaller. Ik kwam het behang in de eerste instantie online tegen en ik was er direct weg van. Er hing echter een prijskaartje aan van, hou je vast, € 418 per rol. PER ROL. En ik had drie rollen nodig. In geen twaalfhonderdvierenvijftig jaar natuurlijk. Totdat ik de rollen voor een fractie van de prijs tegenkwam. Nog steeds meer dan honderd euro per rol, maar dat vond ik nog te doen. Want hoe leuk is het om elke dag door het bos naar boven te lopen? Het was ook echt de enige webshop die ze voor die prijs aanbood, en ik ben er nog steeds van overtuigd dat het een fout is geweest. Toen ik namelijk een tijdje later keek, zag ik dat de prijs aangepast was. Enorm netjes en klantvriendelijk natuurlijk dat ze mij de rollen wel toegestuurd hebben voor de prijs die toen op de website stond.

cole and son forest

Maar toen….

Het houtwerk was prachtig geverfd en het Cole and son Forest behang zat erop. Via Werkspot gingen we op zoek naar een trapstoffeerder en die hadden we al gauw gevonden. Hij had goede recensies en kwam heel netjes op ons over. Maar uiteindelijk heeft deze beste man ons hele trapgat geruïneerd. Ik was die dag aan het werk en Andre heeft er natuurlijk niet de hele dag bij gestaan. We waren immers ook zo gewend aan het perfecte werk van onze eigen klusjesman en we maakten ons totaal geen zorgen over deze klus. Hij wilde opvallend snel weg en heeft zelfs al het afval ook laten liggen. Het was toen al wat later op de avond. Toen we de volgende morgen bij daglicht keken, schrokken we ons een ongeluk! Overal, en dan bedoel ik ook echt óveral, zaten lijmvlekken. Op het houtwerk, op de bekleding zelf, op ons laminaat op de overloop en zelfs op het laminaat in de slaapkamer die aan de overloop grenst. Maar dat was nog niet eens het ergste! De trapbekleding zelf was namelijk om te janken. Het tapijt was niet recht gesneden en de afwerking op elke tree was enorm slordig. Alsof dat nog niet genoeg was, zaten er overal messneden in het houtwerk. Inmiddels zijn we al wat maanden verder en hebben we uiteraard onze rechtsbijstand verzekering ingeschakeld, want dit konden we gewoon niet accepteren. Ik zal verder niet in gaan op details omdat de zaak nog steeds loopt, maar enorm vervelend en jammer is het wel! We hebben ons laten vertellen dat de zaak nog zo’n drie tot zes maanden kan gaan duren. Ik hoop dus dat ik jullie volgend jaar het gehele trapgat kan laten zien. En dan met een opnieuw beklede trap!

WAT VIND JIJ VAN HET COLE AND SON FOREST BEHANG? ZOU JIJ BEHANG IN HET TRAPGAT OVERWEGEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

15 Comments

 1. Het behang is werkelijk prachtig, en wat een meevaller! De rest klinkt als een drama, wat ontzettend naar! Ik hoop dat het goed opgelost wordt voor jullie.

  1. Christiana says:

   Ja bizar hè van dat behang! Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het een fout op de webshop was. Toen ik de rollen had besteld, had ik mezelf al voorbereid op een mail van de webshop, maar ze hebben het keurig netjes geleverd, Ik was er dol blij mee (en nog natuurlijk:-))

 2. Wat een drama! Ik kan me voorstellen dat je hier ontzettend van baalt. Maar het behang is werkelijk prachtig!

  1. Christiana says:

   Echt enorm. Vooral ook dat het zo lang duurt allemaal:-(

 3. Prachtig behang maar wat afschuwelijk. 2 woningen “geleden” in Hoofddorp hebben wij ook de trap laten stofferen met tapijt maar dit bleek ook slecht gelegd het is echt een vak stofferen. Bij ons zat er ook overal lijm en het was niet strak genoeg in de treden gelegd waardoor ik ’s nachts van de trap af ben gevallen (geen toilet boven) met gescheurde kniebanden als gevolg. Wij hebben zeer goede ervaringen met een bedrijf uit Nunspeet (Knulst) al 3 x een PVC vloer waarvan 1 visgraat en ook stoffering met tapijt in diverse ruimtes. Hoop voor jullie dat e.e.a. naar wens opgelost wordt maar vervelend is het wel allemaal en zo zie je maar dat een goede klusjesman goud is:-)

  1. Christiana says:

   Dat meen je niet! Dat is helemaal erg zeg. Nou, ik zal je nog zeggen dat hij dus ook een plint bovenaan de trap had los gehaald, omdat hij daar zogenaamd wilde begonnen met stofferen. Dat had hij gedaan toen hij de eerste keer kwam kijken / kennismaken en die plint was dus voor de helft verbogen. Dat leek ons toen geen probleem, want die plint zou uiteindelijk helemaal weggehaald worden en dat stukje gestoffeerd. Maar uiteindelijk heeft hij dat stukje dus ook niet gestoffeerd en zaten wij met een plint die half in de lucht stook. Levensgevaarlijk natuurlijk, zeker als ik met het hondje van de trap afloop. Ik heb die plint dus uiteindelijk helemaal los getrokken waardoor het er nog lelijker uitzag. Haha, vandaar dat er ook maar 1 foto in het artikel staat, de rest is allemaal lelijk:-(

 4. Ah wat balen zeg van die klusjesman! Wat een gedoe! Dat is natuurlijk al helemaal enorm balen als je net zulk mooie en niet al te goedkoop behang op de kop hebt getikt. Hopelijk lukt het om de zaak opgelost te krijgen. Het behang is namelijk wel echt heel erg mooi.

  1. Christiana says:

   Ja, ik kijk dus ook altijd zoveel mogelijk omhoog in plaats van naar beneden als ik de trap oploop;-)

 5. Wat een prachtig behang! Inderdaad net alsof je een wandeling maakt in het bos. Als ik het mooie behang bij jullie thuis zie baal ik soms wel eens van de keuze voor spachtelputz die we destijds maakten. Balen trouwens dat gedoe met die stoffeerder. Erg dat jullie vertrouwen zo beschadigd is net als jullie trap. Schandalig dit soort praktijken en dan had die man ook nog eens goede recensies. Ik hoop dat het goed opgelost wordt voor jullie.

  1. Christiana says:

   Oh haha, ik zou ook niet zonder mijn behang kunnen hoor;-) Ik wist ook echt niet wat ik meemaakte, maar vooral dat iemand die iets zo verknalt zo veel kansen en zo veel tijd krijgt als je de rechtsbijstandverzekering inschakelt. Ik geloof niet dat het nog dit jaar opgelost gaat worden eigenlijk, maar ik hoop natuurlijk uiteindelijk wel dat het goed komt, zeker omdat dit het laatste grote project in ons huis was. Hiermee dachten we dus eigenlijk klaar te zijn, maar nu moet het dus nog een keer helemaal overnieuw.

 6. Wat een drama zeg! Hopelijk zal het recht nog zegen vieren. Maar het behang is wel heel mooi inderdaad.

 7. Ow, wat erg van dat klusmannetje… die deed maar wat lijkt mij. Goed dat jullie het er niet bij laten zitten.
  Dat behang is beeldschoon, en wat een mazzel dat je het goedkoper kreeg! Het is een prachtige metamorfose, echt wauw!

  1. Christiana says:

   Nou inderdaad, die deed maar wat! Met het behang hadden we gelukkig meer geluk;-)

 8. Jeetje wat een pech hebben jullie dan gehad met zo’n man. Ik snap dat je zo iemand vertrouwd, zeker als je al goede ervaringen hebt met andere mensen. Dat behang is wel echt zo onwijs mooi! Het is een echte blikvanger, dus dan mag het wel iets duurder zijn vind ik.

  1. Christiana says:

   Vind ik ook! Achteraf keek onze eigen klusjesman er naar en toen had hij zoiets van: Dit had ik een stuk beter kunnen doen;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.