webshop tip voor vloerkleden
INTERIEUR, Styling tips en ideeën

Webshop tip voor vloerkleden: Carpetvista (+ dit vloerkleed bestelde ik!)

Op zoek naar een tof en vooral betaalbaar vloerkleed? Ik deel graag deze leuke webshop tip voor vloerkleden met je. 

Webshop tip voor vloerkleden

Ik ben altijd heel graag met ons interieur bezig en ik ben dan ook gek op vloerkleden. Met een vloerkleed breng je gezelligheid, sfeer, kleur en warmte in je interieur. De vloerkleden die ik tot nog toe in huis had liggen, komen van verschillende plekken, maar eventjes geleden was ik heel specifiek op zoek naar een rond vloerkleed, voor een nieuw te stylen hoek van onze woonkamer. Ronde vloerkleden echter zijn een stuk schaarser en minder makkelijk te vinden, en al helemaal als je er niet direct duizend euro voor wilt neerleggen. Na een online zoektocht kwam ik uit bij Carpetvista en deze webshop tip voor vloerkleden deel ik ook heel graag weer met jou.

webshop tip voor vloerkleden

Enorme collectie vloerkleden

Allereerst is de collectie vloerkleden van Carpetvista echt gígántisch. Ik zou bijna willen zeggen, overweldigend. Ik had ‘gelukkig’ het voordeel dat ik specifiek op zoek was naar een rond vloerkleed, dan wordt de keus natuurlijk al wat beperkter. Je kunt ook goed filteren tijdens je zoektocht. Op de vorm van je vloerkleed bijvoorbeeld. Want naast rechthoekige en ronde vloerkleden, verkoopt Carpetvista ook lopers en vierkante vloerkleden. Uiteraard kun je ook filteren op kleur en op prijs. Mijn tip; probeer niet altijd dwangmatig vast te houden aan een bepaalde kleur. Er zijn zoveel mooie prints dat je tijdens je online zoektocht wellicht ook geïnspireerd raakt om een andere kleur uit te kiezen dan je wellicht oorspronkelijk in gedachten had. De prijzen variëren tussen honderd euro en duizenden euro’s. Dit heeft te maken met het feit dat Carpetvista bijvoorbeeld ook handgeknoopte en zijden tapijten verkoopt.

webshop tip voor vloerkleden

Mijn zoektocht naar een vloerkleed

Een rond vloerkleed moest het worden. Omdat ik in de woonkamer grotendeels met blauw en groen heb gewerkt, mochten die kleuren er ook allebei in terugkomen. Een toefje oranje leek me verder ook leuk. Uiteindelijk had ik meerdere kanshebbers. Een vloerkleed echter doet zoveel voor de sfeer in je huis en heeft zoveel impact, dat het niet altijd eenvoudig is om te bepalen of een kleed dat je online ziet, ook daadwerkelijk mooi staat in de ruimte. En verder moet je nog maar afwachten of de kleur in werkelijkheid ook overeenkomt met de kleur die je op de foto’s ziet. Ik heb me dus goed verdiept in de mogelijkheden tot retourneren en meerdere vloerkleden tegelijkertijd besteld.

pomeriaan

Dít vloerkleed heb ik uiteindelijk gehouden

Bij Carpetvista kun je kiezen voor achteraf betalen. De verzending was super snel en gratis. Wij bestelden de vloerkleden op een dinsdag en vrijdag werden ze al bezorgd. Ze worden geleverd in dik plastic. Ik had ook een overwegend oranje vloerkleed besteld, maar dat viel direct af, het was echt te heftig. Verder heb ik gelukkig niet getwijfeld. Ik voel vaak al direct of iets ‘klopt’, of niet dus. Uiteindelijk ben ik voor dit vloerkleed gegaan. Het is model Alexis, heeft een doorsnede van 200 cm. en de prijs is € 186. Met één telefoontje had ik al een retour opdracht geregeld. Enkele dagen nadat deze kleden opgehaald werden, kregen we al de bevestiging dat de achteraf betaling was aangepast. Echt een super service.

webshop tip voor vloerkleden

Nóg een webshop tip voor vloerkleden

De andere vloerkleden in ons huis komen van Zara home, Sissy boy en Ikea. Zara home vind ik vooral een leuke webshop tip voor vloerkleden. Verder ben ik ook gek op de decoratieve items van Zara home, de bijzettafels en de fotolijsten. Aangezien steeds meer winkels dicht zijn, kun je dus ook gewoon online bestellen. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze webshop tip. Ik ben echt super enthousiast over Carpetvista en ik vind het echt een aanrader als je een tof en betaalbaar vloerkleed zoekt. Ik ga trouwens later nog een uitgebreid artikel wijden aan dit deel van onze woonkamer en dan vertel ik ook waar alle andere spullen vandaan komen.

Wat vind jij van ons nieuwe vloerkleed? Kende jij de webshop Carpetvista al?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

16 Comments

 1. Prachtig vloerkleed! Ik ben nog op zoek naar een vloerkleed voor in mijn schrijfkamertje dus ik ga zeker even op deze site kijken.

  1. Christiana says:

   Ja, ik vind het echt een aanrader, deze webshop. Zeker omdat ze zo enorm veel keus hebben, ik kan me dan bijna niet voorstellen dat iemand hier niet iets moois kan vinden;-)

 2. Wat heb je toch weer een leuk, knus hoekje gemaakt met je vloerkleed! Het ziet er onwijs mooi uit en wat handig dat de service zo goed is! Zeker ook met retourneren, want je weet nooit hoe de kleuren bij je interieur uitpakken.

  1. Christiana says:

   Klopt! Ik had het een tijdje geleden nog met een kussen van HK living. Die was op de website echt oranje, maar eenmaal thuis bleek het een heel rare zalm kleur te zijn. Helemaal niet mooi en al helemaal niet passend bij de rest van ons huis. Die kon ik ook gelukkig zonder problemen retourneren. Uiteindelijk ben ik toen maar (opnieuw) voor een kussen van Palais gegaan, die stellen nooit teleur;-)

 3. Wauw, wat een mooi en sfeervol vloerkleed! Heel erg mooi en ook helemaal passend in jullie interieur! Ik ben zelf ook gek op ronde vloerkleden en vind het altijd leuk om qua vloerkleden weer wat nieuws in huis te halen. Zo heb je met maar één item meteen een heel andere sfeer in huis 🙂

  1. Christiana says:

   Ik was al tijden in mijn hoofd bezig met deze hoek in de woonkamer. De garage die naast ons huis zit, is jaren geleden door de vorige eigenaar verbouwd tot keuken. Normaal gesproken zat die keuken dus achterin het huis, waar wij nu de openslaande deuren naar de tuin hebben. Onze buren hebben op deze plek die je hierboven ziet de zithoek, wij hadden het stuk letterlijk ‘over’. Jaja, een luxe probleem, I know. Ik had hier zelf eerder al een rechthoekig vloerkleed liggen, maar dat ‘klopte’ niet, een interieurstylist kwam toen met de tip voor een rond vloerkleed en vanaf daar heb ik de rest van de meubeltjes en accessoires erbij uitgezocht.

 4. Ja dit past weer perfect bij elkaar! Al had ik het natuurlijk ook wel weer verwacht van je. Leuk zo’n rond kleed! Ik ga ook eens kijken. En ja, zara heeft ook mooie kleden.

  1. Christiana says:

   Oh, ik ben altijd dol op Zara home. Ik heb de afgelopen dagen dan ook de webshop al heerlijk uitgebreid bekeken, er staat weer van alles op mijn wishlist;-)

 5. Ilona says:

  Prachtig kleed, en ja ik kende deze webshop al. Hebben daar ook een kleed besteld (synthetisch) maar helaas, is inmiddels gebleken dat Amy (poes) plast op synthetische kleden…..ook al op eentje van Ikea en dat heeft ons doen besluiten een Perzisch tapijt te kopen. Helaas zijn die inderdaad nogal prijzig dus na enig zoekwerk eentje via MP gevonden. Wist al dat ze hier niet op zou plassen omdat we er al jaren eentje hebben…..En gelukkig waren beide synthetische kleden niet zo duur. Wat een leuk gezellig hoekje overigens met die gouden pouffe (poef).??

  1. Christiana says:

   Ja, ik kan me nog herinneren dat je dat laatst schreef. Gek he, dat ze dat alleen op synthetische kleden doet? Sketch ging 1 keer klaar zitten voor een plasje op een kleed beneden, maar toen waren we er net op tijd bij haha;-) Het vloerkleed boven op de slaapkamer, dat is een ander verhaal. Daar heeft ze meerdere keren op geplast. Het is een kleed van Zara home, van een soort katoen. Ik besloot laatst om het gewoon in de wasmachine te doen. Lelijker dan met die plasvlekken kon het niet worden, dacht ik bij mezelf. Ik heb eerst de vlekken ingesprayd met Vanish en daarna op 40 graden gewassen en toen over twee wasrekken uitgehangen. Geloof het of niet; het is weer SUPER schoon. De kreukels heb ik er gewoon uit kunnen strijken. Oef ja, een Perzisch tapijt is inderdaad prijzig. Ik had bij Carpetvista alleen een filter voor ‘rond’ aangezet, en niet voor een prijs. Ik had er in de eerste instantie ook eentje te pakken die, laten we zeggen, IETS duurder was dit dit kleed. Die heb ik dus maar uit mijn lijstje met favorieten verwijderd. Tof dat jij er een via marktplaats hebt gevonden. Het gouden poefje komt trouwens ook van marktplaats. Die heb ik echt al jaren!

 6. Supermooi kleed! Hij maakt het meteen helemaal af. Ik wil al tijden een kleed in de woonkamer, maar doordat mijn vloer heel druk is weet ik eigenlijk niet zo goed waar ik voor moet gaan. Thanks voor de tip, ik ga zeker even een kijkje nemen.

  1. Christiana says:

   Ah, wat leuk om te horen, laat het me vooral weten als je hier een mooi vloerkleed vindt!

 7. Wat een prachtig vloerkleed! Staat heel mooi. En wat een te gekke foto van Sketch! Wat is ze toch fotogeniek. Goed dat je deze webshop deelt. Ik vind een goede (retour) service zo enorm belangrijk. Dat is wat me soms tegenhoudt om online te bestellen en beperk ik me tot een select groepje van webshops waar ik goede ervaringen mee heb. Het liefst ga ik toch echt naar fysieke winkels, maar in deze tijden is het toch wel fijn dat je ook online kunt shoppen.

  1. Christiana says:

   Ah tja, ik vind ook ELKE foto waar Sketch op staat eigenlijk mooi. Blij om te lezen dat jij ze ook mooi vind;-) Ik was ook echt aangenaam verrast door hun goede en snelle service. Anders had ik natuurlijk nooit in de eerste instantie meerdere kleden besteld. En zo’n kleed maakt zo veel impact dat je dat echt even in de ruimte moet zien.

 8. Wat een knus hoekje heb je daar gemaakt, ziet er heel mooi uit! En dat vloerkleed past er inderdaad perfect! Deze webshop kende ik niet, goed hoe snel ze het gingen regelen voor je! Je wilt het niet weten, ik ben al een paar maanden bezig om een tegoedbon/cadeaubon ergens te verzilveren, en nu pas komt er schot in omdat ik het nu via email mijn “bestelling” door kon geven… En dan hebben wij het over een behoorlijk grote webshop. Goede service is iets waarom je vaak weer kiest voor een bepaalde webshop, dus chapeau voor CarpetVista!

  1. Christiana says:

   Dat is zeker waar! Maar echt, alles was hier zo goed geregeld. En ik ben ook helemaal blij met het kleed;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.