werkplek inspiratie
Binnenkijken en inspiratie, INTERIEUR

Werkplek inspiratie, sneak peek van de nieuwe indeling en kleuren!

Op zoek naar werkplek inspiratie? Zó creëer je dus een compleet andere kamer met één nieuwe accentkleur en het verplaatsen van je meubels! 

Werkplek inspiratie: nieuwe kleuren, nieuwe indeling

Ik vertelde vorig jaar al dat ik mijn werkplek een beetje anders wilde inrichten. Ik wilde een andere kleur, maar ik had ook het idee om de meubels anders neer te zetten. Vorig jaar kregen wij een nieuwe dakkapel op zolder en moest alles wat op zolder stond naar deze kamer verhuisd worden. Daarna moest alles nog verbouwd worden en eigenlijk is de zolder pas sinds heel recent echt af. Tijdens die zolder verbouwing kreeg ik opeens het idee om de meubels hier anders neer te zetten. Ik wilde mijn glazen bureau van de wand af hebben en midden in de ruimte plaatsen. Het was heel frustrerend, want als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb zitten….echter ik kon het niet gaat uitproberen, omdat deze hele kamer dus helemaal vol stond. Toen het eindelijk zover was, bleek het dus super leuk te zijn, om het bureau niet langer tegen de muur aan te laten staan, maar midden in de ruimte! Tijdens het inrichten van een ruimte zijn we heel erg snel geneigd om alles tegen de muren aan te plaatsen. Uit gewoonte, maar ook omdat we misschien denken dat het zo ‘hoort’. Toch zijn er dus genoeg mogelijkheden en manieren om meubels midden in een ruimte te plaatsen, als de ruimte en het meubel zelf dat natuurlijk toelaten.

werkplek inspiratie

Glazen bureau van Made.com

Als het meubel zelf het toelaat dus. Niet alle meubels zijn natuurlijk geschikt om midden in een ruimte te plaatsen, omdat dat bijvoorbeeld niet praktisch is, maar vaak ook omdat een meubel er nu eenmaal niet van alle kanten even mooi uitziet. Gelukkig was het met mijn glazen bureau wel mogelijk. In feite ziet mijn glazen bureau er van alle kanten hetzelfde uit, alle kanten zijn even mooi en er zit niet echt een voorkant of een achterkant aan het bureau.

Nieuwe kleuren

Ik wilde niet alleen de indeling van de kamer veranderen, ook wilde ik iets anders met de kleuren gaan doen. De basis met de gouden en groene muren vind ik nog steeds heel tof. Ik had voorheen roze accenten in deze ruimte, maar nu wilde ik meer met oranje gaan werken. Ik ben dus begonnen met dit vloerkleed, waar zowel grijze, oranje als groentinten in zitten, die super leuk matchen met zowel de grijze vloer als het donkergroene behang. Ik vind het super tof om te zien hoe je met alleen een ander vloerkleed en een andere indeling van meubels al een heel ander sfeertje creëert. Voorlopig is de kamer nog niet af. Mijn open kast heb ik verplaatst naar de wand waarop het gouden behang zit, dus nu zit ik met een lege groene wand waar ik tegen aankijk vanachter mijn bureau. Ook daar heb ik al leuke ideeën voor, maar die laat ik je in een ander artikel zien!

Heb jij ergens in huis meubels midden in de ruimte staan? Of laat je ruimte dat niet toe?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved. 

19 Comments

 1. Wauw, dat staat echt geweldig! Sowieso vind ik je glazen bureau een plaatje, een echte eyecatcher! En die mag natuurlijk best midden in de spotlights staan 🙂

  1. Christiana says:

   Een glazen bureau is er inderdaad ook heel erg geschikt voor, omdat hij er aan alle kanten mooi uitziet natuurlijk. Ik vind het ook verrassend leuk staan.

 2. Wauw, ontzettend mooi zeg! Wat ziet het er stijlvol en sfeervol uit! Het bureau staat inderdaad heel mooi zo in de ruimte. Juist leuk om hem een centrale plek in huis te geven!
  Mijn hobbykamer is helaas te klein om meubels niet tegen de muur te zetten, haha 😉

  1. Christiana says:

   Snap ik, het kan natuurlijk ook lang niet in elke ruimte en ook niet elk meubel is er geschikt voor!

 3. Een hele mooie werkplek en leuk het bureau in het midden. Heel stijlvol.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Darina!

 4. Oeh dit staat wel heel leuk zo! Nou is het ook echt wel een prachtig bureau zeg.

 5. Wat een prachtige werkplek, het lijkt mij een feest om daar te werken! Ik vind het tof om meubels “los” van de muur te zetten, je ziet wel eens van die kamers waar de bank gewoon in het midden staat of het bed in het midden. Bij ons is dat bijna onmogelijk, te weinig ruimte vrees ik.

  1. Christiana says:

   Je moet er inderdaad wel de ruimte voor hebben. Ik ben ook erg blij hoe dit heeft uitgepakt. p.s. Ik heb je antwoord gelezen, ik had er inderdaad geen melding van gehad;-)

 6. p.s Ik heb je vraag beantwoord bij de KeeK. Ik moet nog uitzoeken waarom mensen geen melding ervan krijgen als ik antwoord geef op een reactie. (zit ik dus allemaal antwoorden te geven die niet “aankomen”… zucht…

 7. Wauw, wat is het prachtig geworden meid! Heel mooi! Verliefd op je bureau ook.

  1. Christiana says:

   Die is gaaf he? Hij komt van Made.com!

 8. haha mijn twee ronde tafels in de woonkamer? Maar verder staat toch wel veel tegen een muur aan.. ik wilde mijn bureau ook op deze manier neerzetten alleen dit werkte niet met de draden van mijn iMac helaas.. Dus misschien in de toekomst als die ergens anders komt te staan. Wat een tof behangetje zeg! En je glazen bureau is ook wel enorm tof…

  1. Christiana says:

   Ik heb nu inderdaad wel aan 1 kant de draad van de iMac voor het bureau ‘hangen’. Nu loop ik dus gewoon vanaf de andere kant om achter mijn bureau te gaan zitten.

 9. Wat een te gekke werkplek heb je! Lijkt me een hele fijne plek om in te werken. Prachtig bureau ook en wat een goed idee om ’em van de muur te halen. Je moet er maar op komen!

  1. Christiana says:

   Dat is lief, dankjewel Deb. Ja, ik kwam echt plotseling op het idee om het bureau hier neer te zetten, ik ben zo blij met het resultaat. Ik heb namelijk ook wel eens idee dat niet uit te werken is of er eigenlijk gewoon bij nader inziens niet uitziet;-)

 10. Wauw wat een mooie werkplek heb je! Mooie planten en plantenbehang! En je bureau is ook erg stijlvol en praktisch dat het geen echt voor- en achterkant heeft en zo midden in de ruimte kan staan.

 11. Wat een stijlvolle ruimte, prachtig!

 12. Wauw wat heb jij een mooie werkplek! Het kan zo een plaatje van Pinterest zijn! Dat bureau ziet er inderdaad van alle kanten mooi uit, waardoor je het echt kan steilen hoe je wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.