langer plezier van geurstokjes
INTERIEUR, STYLING TIPS

Langer plezier van geurstokjes? (Zet ze zéker niet op déze plek!)

Langer plezier van je geurstokjes? Zet ze dan bijvoorbeeld liever niet in de buurt van een verwarming. Ontdek hier nog meer praktische tips!

Je hebt langer plezier van geurstokjes als je ze op de juiste plek zet

Je hebt langer plezier van geurstokjes als je ze op de juiste plek zet. Niet in de volle zon, op een vensterbank of in de buurt van de verwarming dus. Niet alleen kan hierdoor de geur veranderen, ook zul je dan merken dat de geur sneller verdampt.

Stokjes omdraaien

Bij geurstokjes krijg je altijd een los setje (bamboe)stokjes. Ervaar je dat de geur wat (te) heftig is, bijvoorbeeld wanneer je de geurstokjes in een kleine ruimte zoals in een toilet hebt staan, haal er dan wat stokjes uit. De geur zal dan iets minder intens zijn. Draai de stokjes eens in de zoveel tijd om. Zodra je merkt dat de geur minder intens is, is het waarschijnlijk tijd om je geurstokjes om te draaien.

Langer plezier van geurstokjes? Plaats nieuwe stokjes!

Merk je dat de geur op een gegeven moment niet meer zo intens is zoals in het begin? Het kan zijn dat de stokjes ‘verzadigd’ zijn en dat ze de geur niet meer goed in zich opnemen. Vaak heeft dat ook te maken met het feit dat er niet alleen meer geurwater in je diffuser zit, maar op een bepaald moment ook stof- en vuildeeltjes. Koop dan een setje nieuwe stokjes. Niet alle merken verkopen die overigens los. Bij L’Occitane kun je ze bijvoorbeeld wél los kopen.

Gebruik nooit een hele refill in één keer

Doordat de bovenkant van je flesje open is, kan er stof en vuiligheid in je flesje vallen waardoor het ‘geurwater’ er op een gegeven moment troebel uit gaat zien. Ik vind dit zelf altijd heel zonde, want geurstokjes heb je natuurlijk in de eerste plaats staan om een ruimte lekker te laten ruiken, maar vaak ook omdat het er mooi uitziet. Om troebel of zelfs viezig water te voorkomen, kun je er voor kiezen om niet je hele refill in één keer leeg te gieten in je diffuser.

HEB JIJ WEL EENS GEURSTOKJES IN HUIS? WELKE GEUR IS JOUW FAVORIET?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar, fotografie. All rights reserved.

13 Comments

 1. Ik heb momenteel geurstokjes in de woonkamer en in het toilet staan en vind het heerlijk! Ik draai ze inderdaad wel eens om, maar nieuwe stokjes doe ik er eigenlijk nooit in.

  1. Christiana says:

   Ik vind geurstokjes ook ideaal voor in het toilet, dan ruikt het er altijd lekker fris. Ik heb er dan ook standaard een setje staan.

 2. Ik heb op dit moment geen geurstokjes in ons huis staan, wel geurkaarsjes en een diffuser. Maar ik vind het product altijd zo snel gaan met geurstokjes…

  Je hebt wel fijne tips met ons gedeeld 🙂

  1. Christiana says:

   Ik hoor dat wel vaker van mensen, dat de geur zelf heel snel op is. Ik merk inderdaad wel verschil tussen bepaalde merken, geurstokjes van het ene merk gaan sneller op dan geurstokjes van het andere merk, maar over het algemeen zou je toch wel twee tot drie maanden met een set moeten kunnen doen. Misschien stonden ze op een te warme plek? Dan verdampt de geur een stuk sneller.

 3. Handige tips! Ik ben gek op geurstokjes. Ik heb op dit moment stokjes van de rituals. Die ruiken zó lekker!

  1. Christiana says:

   Rituals heeft inderdaad heerlijke producten voor in huis, over de kaarsen van Rituals ben ik ook altijd tevreden. Lekkere geuren en je ruikt ze ook echt goed!

 4. Ik gebruik geen geurstokjes maar wel altijd een geurkaars.

  1. Christiana says:

   Dat is ook heerlijk, ik heb ze ook overal in huis staan;-)

 5. Handig!! Ik heb inderdaad in kleine ruimtes altijd geurstokjes staan zoals in de wc, maar voor in de woonkamer gebruik ik een Lampe Berger. Die steek ik dan vaak in de avonden aan voor een lekkere geur.

  1. Christiana says:

   Geurstokjes werken vaak het best in een wat kleinere ruimte zoals een toilet, badkamer of een hal. Over Lampe berger hoor ik inderdaad ook vaak positieve verhalen.

 6. Goede tip om dan nieuwe geurstokjes te kopen. Ik draai ze wel eens om als ik de geur minder vind worden, maar nieuwe stokjes op een bepaald moment kopen kan ook het verschil maken!

 7. Sara says:

  Ik moet zeggen ik vind dit echt een leuke Site leuk om te lezen en goede tips. Ik ga zeker de geurstokjes weghalen bij de verwarming. Ik had ze altijd op de vensterbank staan. Ik zelf gebruik altijd de geurstokjes van Areon Exclusief en ben daar heel tevreden over, Ze gaan lang mee. Na deze tip van jou zullen waarschijnlijk nog langer mee gaan.

  1. Christiana says:

   Wat een fijn compliment Sara! Heel leuk om te horen;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.