Blog tips, LIFESTYLE

15.000 Bezoekers! THANK YOU!!!

 

En dat was voor mij natuurlijk wel reden voor een paar ballonnen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vrijdag 27 oktober. Begin van de avond. Wij zitten heerlijk te Netflixen (The blacklist, aanrader!) als André even tussendoor iets moet opzoeken op de I-pad. Nietsvermoedend vraag ik hem om ‘gelijk even naar de aantalletjes te kijken’. Mijn collega-bloggers weten dan natuurlijk wel over welke ‘aantalletjes’ ik het heb. Ik probeer er niet altijd té veel mee bezig te zijn, want periodes met lagere bezoekersaantallen kunnen je als blogger écht tot wanhoop drijven. Ik zat er echter al eventjes tegenaan. Mijn bezoekersaantallen bleven de laatste maanden maar stijgen en stijgen en nu ben ik er dan: 15.000 unieke bezoekers in een periode van dertig dagen. Bizár trouwens dat André preciés op dit moment keek, een paar minuten eerder of later en dat aantal was natuurlijk niet zo mooi rond geweest. Je snapt dus deze printscreen wel.

Aantallen

Mijn blog is inmiddels al weer bijna vier jaar online, maar dat betekent zeker niet dat ik ook vier jaar lang heel intensief geblogd heb. Er zijn helaas grote periodes van maanden achtereenvolgens geweest dat ik door mijn chronische zenuwpijn heel lang niets gepubliceerd heb. En tja, dat is natuurlijk niet goed voor je bezoekersaantallen. Dat snap jij, dat snap ik. Zo’n twee jaar geleden tikte ik de 10.000 bezoekers al aan, maar na een héél slechte periode (die dus alles te maken had met mijn pijn) zakten die aantallen op een bepaald moment helemaal terug naar 4.000. Frustratie alom natuurlijk. De afgelopen maanden heb ik ongelooflijk hard (al zeg ik het zelf) gewerkt aan de blog en dat heeft dus zichtbare resultaten opgeleverd, en ja, ik ben nu best een beetje trots.

Keerpunt

Vorig jaar augustus was voor mij natuurlijk echt een keerpunt. Ik werd geopereerd en na de revalidatie was ik geheel pijnvrij. Ik wist al dat ik mijn blog een make-over wilde geven en ik ging dus op zoek naar iemand die een nieuw logo voor mij wilde maken. Dat werd uiteindelijk Danique, en nog steeds ben ik élke dag ontzettend blij met het resultaat. Toen het nieuwe logo vorig jaar oktober online kwam, heb ik ook meteen een heel nieuwe layout genomen. Zo nu en dan doe ik wat kleine aanpassingen, maar ook hierover ben ik nog steeds heel tevreden. Vorig jaar was in ieder geval dus echt een keerpunt in mijn leven en vanaf dat moment heb ik ook weer bijna dagelijks geblogd.

Elke dag een artikel

Ik probeer altijd om dagelijks een artikel in te plannen. Zo nu en dan zijn dat er twee, maar dat heeft te maken met het feit dat ik advertorials meestal als tweede artikel online laat komen. Niet altijd hoor, het ligt er een beetje aan hoeveel tijd er in zo’n artikel zit. Ik krijg dus heel vaak de vraag. ‘Hoé doe je dat?’ Tja, ik zal eerlijk zeggen dat ik écht elke dag aan mijn blog werk. Een blog en social media onderhouden, en daarnaast je mail en administratie doen, kost óngelooflijk veel tijd. Echt veel meer tijd dan de meeste mensen (niet-bloggers;-)) denken. Op dagen dat ik niet werk besteed ik een groot deel van de dag aan de blog, en op dagen dat ik wel werk, werk ik vaak in de ochtend en soms ook nog ‘s avonds aan de blog.

Foto’s

Ik reserveer altijd één dag in de week voor het maken van foto’s. Dan begin ik echt in de ochtend rond 09.00 uur en ben ik rond 17.00 uur klaar. Om je een idee te geven; dan heb ik meestal foto’s voor ongeveer zes artikelen. In mijn productreviews staan gemiddeld drie tot zes of zeven foto’s, afhankelijk van hoeveel producten er in een review aan bod komen. Foto’s maken neemt bij mij echt het meeste tijd in beslag, maar ik ben hierin dan ook extréém perfectionistisch. Het komt niet zelden voor dat ik zo’n anderhalf uur bezig ben met het maken van foto’s voor één blogpost en die uiteindelijk nooit gebruik. Ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd in een goede blog-flow zit en dus al ver voor uit werk. Je moet je voorstellen dat bepaalde foto’s die online komen, soms al zo’n vier maanden daarvoor gemaakt zijn.

Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat ik producten altijd zoveel mogelijk probeer te fotograferen zodra ze nog ongebruikt zijn, dat staat een stuk leuker op de foto en ik heb tijd nodig om de producten uit te proberen voor ik er wat zinnigs over kan schrijven. Ik moet er wel echt even bij zeggen dat ik het fotograferen ontzettend leuk vind. Ik probeer altijd iets moois en origineels van mijn foto’s te maken, dus ik zié het eigenlijk allemaal niet echt als werk.

Events

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle bijzondere dingen die ik de afgelopen jaren op blog-gebied heb mogen meemaken. Ik zal mijn állereerste event nooit vergeten. Het ging om het Lifestylelab op 10 april 2014. Stik nerveus was ik! Maar ik werd zó lief ontvangen door de dames van de PR-bureaus Miss Publicity en WE PR, dat deze dames en ook dit event (dat nog steeds elk voorjaar en elk najaar plaatsvindt) altijd heel speciaal voor mij blijven. Ik ben aanwezig geweest op ongelooflijk veel productlanceringen en ik heb een heleboel heerlijke behandelingen mogen ondergaan bij super getalenteerde kappers, visagisten en schoonheidsspecialisten.

Ik heb bijzondere en super inspirerende mensen mogen ontmoeten en ik ben voor ByChristiana op schitterende locaties geweest. En bijna alles heb ik vastgelegd op beeld. Ik heb echt duizenden en duizenden foto’s, waarmee ik al die bijzondere momenten en ervaringen keer op keer opnieuw kan beleven.

Bijzondere blogposts

Hoewel ByChristiana natuurlijk niet in de eerste plaats een persoonlijke blog is, zijn er in de afgelopen vier jaar wel een aantal zéér persoonlijke blogposts voorbij gekomen. Het artikel waarin ik mijn ervaringen over mijn roaccutane kuur (tegen acne) heb gedeeld, is veruit het meest bekeken artikel en nog steeds krijg ik hier ontzettend veel vragen over. Ook de ‘minder leuke’ onderwerpen waar ik over geschreven heb, zoals mijn zenuwpijn en mijn ervaringen met Lyrica zijn blogposts die zeer, zéér veel bekeken worden. Ook het haaruitval na narcose artikel staat in de top 10 van meest gelezen artikelen. Wat ik wil zeggen is dit; het doet mij onbeschrijfelijk veel dat ik jullie lezeressen, maar óók de bezoekers die een enkele keer voorbij komen (en dus meestal afkomstig zijn van Google), kan helpen, ondersteunen en inspireren door mijn ervaringen omtrent deze onderwerpen te delen.

Bijzondere producten

Ik weet niet eens meer hoéveel producten ik ondertussen heb gefotografeerd, uitgeprobeerd, getest en gereviewed heb, maar het zijn er veel. Héél veel. Ik ben op een punt dat ik in feite nauwelijks meer cosmetica hoef te kopen, op wattenschijfjes na, omdat de postbode elke week opnieuw weer voor de deur staat met de meest prachtige, leuke en verrassende pakketjes. De producten die mij in de afgelopen jaren het meest zijn bijgebleven, zijn Hugo Boss Ma vie florale, Darphin Stimulskim serummask, Indeedlabs Hydraluron, Aerin Evening rose EDP, en de Sans Soucis DD-cream.

Tjee, ik kan nog wel even doorgaan, maar nog even en dan is het alweer december, en dat is óók een mooie tijd om terug te kijken, maar dan natuurlijk in het bijzonder op het afgelopen jaar. Ik hoop met heel mijn hart dat ik jullie allemaal nog lang kan en mag blijven inspireren.

Welke artikelen vind jij het leukst om te lezen?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

22 Comments

 1. Aaaaah, een feestje! En wat een verdiend feestje want wat een werk heb je geleverd! Je levert goede artikelen en ALTIJD kwaliteit. Je bent volgens mij ook heel perfectionistisch en dat is aan je website af te zien. Dik gegund dus! En dank voor de vermelding. Vinniklief. X

  1. Christiana says:

   Heel graag gedaan Hennie, en jij ook bedankt, voor al je lieve complimenten en comments elke week weer. Dat waardeer ik enorm;-)

 2. Gefeliciteerd met deze gigantische mijlpaal! Je werkt er ook super hard voor dus dik verdiend!

  1. Ik was even iets te snel met reageren (beetje stress hier; de CV ketel is uitgevallen, aaarggh! dus neem me niet kwalijk!!). Wat ik nog wilde zeggen is dat ik je blog heel graag lees en je foto’s prachtig en ook inspirerend vind. Ik heb het al eens gezegd en ga het nog een keer zeggen: jij bent (in ieder geval voor mij) toch wel de Queen of Flatlays. Ook vind ik het leuk dat je jezelf steeds vaker laat zien en de laatste tijd meer full face op de foto gaat. Ik weet dat dit best een grote stap is (vind het zelf ook nog steeds super eng om te doen) maar je mag zeker gezien worden! Het geeft je artikelen iets extra’s en maken ze meer persoonlijk. Ook het feit dat je meestal terug reageert (en zeker op vragen) vind ik erg leuk. Ik lees je reacties altijd terug. Enne ik hoop je binnenkort toch echt een keer eens in real life te ontmoeten. Misschien tijdens een event of gewoon een keer ergens een hapje en een drankje doen (als onze drukke schema’s het toelaten 😉 ), zou ik erg leuk vinden. Enne, heel lief dat ik een plekje mag innemen tussen jouw blog vriendinnetjes, dit is uiteraard geheel wederzijds! Fijne zondag! Liefs, Deb

   1. Christiana says:

    Natuurlijk Deb, jij hoort zeker op het lijstje thuis! Ik vind het zo leuk dat we elkaar al zo lang volgen. Heel bijzonder volgens mij, want ik heb het idee dat vrij veel blogs die ik ‘in het begin’ volgde al niet meer bestaan. Ik wil dat je weet dat ik je comments altijd enorm waardeer en ik merk ook altijd echt dat je de artikelen helemaal leest. Vind ik geweldig. En ik weet zeker dat we elkaar nog eens in het echt gaan ontmoeten hoor;-) (hopelijk is ondertussen alles weer ok met je cv-ketel!)

 3. Willemse says:

  Wat een super mooi artikel, want als lezer weet je vaak niet hoe kneiter hard werken het eigenlijk is.
  Je hebt het dubbel en dwars verdiend dat het nu weer in een stijgende lijn omhoog zit.
  Heel knap ook dat je zo gedreven bent om na z’on heftige periode er weer vol voor te gaan.
  Ik geniet elke dag weer van je prachtige foto’s en leuke artikeltjes, voor mij een stukje heerlijke ontspanning , THNX

  1. Christiana says:

   Heel fijn om te lezen dat mijn blog een stukje ontspanning is voor jou Varenka, bijzonder vind ik dat! Hopelijk blijf je nog vaak langs komen;-)

 4. Beauty_by_bibi says:

  Lieve Christiana,

  Gefeliciteerd!! En wat is dit artikel mooi geschreven! Heel erg leuk om te lezen. Ik vind het ook altijd fijn om samen met je naar events te gaan. En foto’s maken doe ik met alle liefde! Wat een mijlpaal is dit. Nogmaals van harte!

  Ik zie je dinsdag weer! Heb er zin in!
  Dikke kus
  Bianca

  1. Christiana says:

   Fijn om te lezen lieverdje. Ik vind het ook altijd zo gezellig samen! Ik heb alvast weer zin in morgen hoor;-)

 5. Ah dank voor het benoemen. Fijn dat je zo’n mijlpaal hebt gehaald gefeliciteerd. Ik vind je foto’s altijd prachtig. Je kunt zien dat je er een hoop tijd in steekt.

  1. Christiana says:

   Heel graag gedaan Annette en dankjewel voor je lieve compliment!

 6. Gefeliciteerd! Zeker een mijlpaal! Hard werken wordt beloond en zo is het maar net. Het is gewoon te zien aan jouw artikels en foto’s die je maakt. Goede informatie, leuk geschreven en lekker leesbaar. Als ik het soms thuis heb over jou noem ik jou altijd “de pretletter” omdat jij altijd zo oprecht vrolijk en enthousiast bent, zit niets “gemaakts” aan en dat straal je gewoon uit.
  Jij hebt zo knap jouw eigen stempel gedrukt op de foto’s, als je die ziet weet je dat ze van jou zijn. Een echte “Christiana”(als ik een bloemetje naast een product leg ziet dat er vaak een beetje raar uit hahaha, ik vroeg mij vaak af of je een bloemenwinkel ernaast runde ;))
  Ik zou zeggen: Ga zo door, je zit straks in no time op de 25.000 , let maar op!
  (ik ga even verder lezen over je artikel over lyrica, ik heb het ook gebruikt)

  1. Christiana says:

   Lief lief lief Babs, wat een mooie en hartverwarmende complimenten! *bloos* Ik heb heel erg hard moeten lachen om de ‘pretletter’. Ik ben blij dat te horen, stel je voor dat je me thuis ‘dat stuk chagrijn’ of iets in die trant zou noemen. Ja, ik krijg niet zelden de vraag of ik een bloemenwinkel heb. Nee dus, maar ik kom er wel héél graag haha;-)

 7. Ik wilde net typen dat het dik en dik verdiend is omdat je gewoon een toffe blog hebt! Zie ik ineens dat je mijn blog noemt, zo lief! Ik volg je blog en jou nog niet zo lang maar ik vind dat je super leuk bezig bent 🙂 Keep on going girl.

  1. Christiana says:

   Klopt, we hebben elkaar natuurlijk eigenlijk pas net ‘ontdekt’, maar ik kom sindsdien altijd graag een kijkje op je blog nemen. Dankjewel voor je lieve compliment Natascha!

 8. Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal! En dat verdienen jouw mooie artikelen en jouw harde werken dan ook echt, op naar de volgende mijlpaal! <3

  1. Christiana says:

   Dankjewel lieve Linda;-) We gaan nu voor de 20.000 natuurlijk haha;-)

 9. Wauw lieverd wat een bijzondere mijlpaal, dik verdiend hoor!!
  Wij gaan ook way back, helemaal tot je webshop, daarom heb je een extra speciaal blog-vriendinnetje plekje bij mij 😘
  Hoop je snel weer te zien!!

  1. Christiana says:

   Dankjewel lieve Helen. Bijzonder hè, dat wij ook écht ‘way back’ gaan. Je hebt dan ook een heel terecht plekje tussen mijn blog-vriendinnetjes. Ik kom ook altijd zo graag op jouw blog kijken, hopelijk knap je gauw op. Tot gauw en een dikke knuffel.

 10. Awh wat bijzonder en wat een prachtige momenten zeg! Ik was ook op het Rimmel event, jammer dat ik toen nog niet van jouw blog afwist, anders hadden we even kunnen babbelen. Je lijkt me zo’n leuke meid! En terecht dat je nerveus was op je eerste event, dat had ik ook. Maar zo tof dat je dit hebt mogen bereiken. Heel knap!

  1. Christiana says:

   Ja, het is echt zo leuk om al die foto’s terug te zien, ik kon maar moeilijk kiezen welke ik zou plaatsen haha;-) Haha, wat goed om te lezen dat jij je die zenuwen voor je eerste event ook nog zo goed kan herinneren. Nu is dat gelukkig niet meer zo;-) Ik heb je blog pas net ontdekt, maar ik kom er altijd graag kijken;-) Dankjewel voor je lieve reactie.

 11. Wauw, wat een topper ben je! Met heel veel bewondering lees ik dit artikel (nu net pas, helaas!) maar echt w-a-u-w. Wat een aantallen en dat is je echt 100% gegund. Je artikelen zijn heerlijk uitgebreid en je foto’s zijn áltijd perfect. Elke keer weer een feestje als er een nieuwe blog online staat. Je blog is ook één van de enige waarbij ik alles probeer terug te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.