checklist puppy benodigheden
LIFESTYLE, Pomeriaan

Checklist met puppy benodigdheden, 5 musthaves voor hondenbaasjes!

Puppy op komst? Dan wil je deze checklist met puppy benodigdheden echt even zien! 5 Iets minder voor de hand liggende dingen die je als toekomstig hondenbaasje heel handig zult vinden.

Checklist met puppy benodigdheden

Wanneer er een puppy op komst is, zal je het een en ander moeten aanschaffen voor je puppy, zoals een puppytrainer, het juiste voedsel en speeltjes. Maar er zijn ook een aantal musthaves die wellicht wat minder voor de hand liggen, maar waar je als hondenbaasje wel heel veel profijt van gaat hebben. Dit is onze checklist met puppy benodigdheden.

Shop the post

vochtige doekjes
Hondendrinkfles
Honden beloningstasje
Hondensnoepjes
Rolriem voor honden
vochtige doekjes
Hondendrinkfles
Honden beloningstasje
Hondensnoepjes
Rolriem voor honden
vochtige doekjes
Hondendrinkfles
Honden beloningstasje
Hondensnoepjes
Rolriem voor honden

Een (honden) drinkfles

Een waterfles voor je hond is ideaal voor onderweg, maar ook tijdens het wandelen, en dan zeker op een wat warmere dag. Het hoeft natuurlijk niet perse een hondendrinkfles te zijn, maar het is wel zo hygiënisch om een aparte fles voor je hond te hebben. Wij hebben zelf een Beeztees hondendrinkfles waar al een waterbakje aan vast zit.

Vochtige hondendoekjes

Vochtige hondendoekjes zijn ook reuze handig om in huis te hebben, maar ook om onderweg bij je te hebben. Je hebt speciale vochtige doekjes voor honden, maar wij gebruiken eigenlijk meestal de gewone babydoekjes, liefst doekjes die zo neutraal mogelijk ruiken. Houdt er natuurlijk rekening mee dat het reukvermogen van honden veel sterker ontwikkeld is dan dat van ons. De vochtige hondendoekjes zijn ideaal om bijvoorbeeld de pootjes schoon te maken als je puppy door de modder heen gelopen heeft, maar het is ook makkelijk voor het snuitje wanneer je puppy iets (vies) van de grond af heeft gegeten.

Zachte dekens

Ook zachte dekens mogen niet ontbreken op het lijstje met puppy benodigdheden. Zelf hebben wij fleecedekens voor Sketch. Ze heeft van die dekens in haar mand liggen, maar we zorgen er ook altijd voor dat we een deken bij ons hebben als we ergens met haar naar toe gaan. Zo leg ik de deken altijd op mijn schoot, zodat ze daar lekker op kan liggen als we in de auto zitten (ik zit dan op de bijrijdersstoel, voor de duidelijkheid). Ook is het handig voor in een winkelkarretje, en dan natuurlijk specifiek voor winkels waar Sketch mee naar binnen mag, zoals een tuincentrum. Ook kan ze lekker op de deken liggen als wij op een terras zitten. Opnieuw natuurlijk alleen voor terrassen waar hondjes toegestaan zijn. Prettig aan deze dekens is dat ze heel makkelijk te wassen zijn. Tipje; klop de dekens even uit voordat ze je wasmachine in gaan. Je wilt niet dat je wasmachine verstopt raakt door de hondenharen.

Een uitschuifbare hondenriem

Een pomeriaan kun je het beste een harnasje geven, en geen gewone halsband. Zo’n harnasje heb je in verschillende maten, dus het meest handig is om je puppy mee te nemen wanneer je gaat shoppen voor zo’n harnasje. Wij zijn begonnen met een gewone riem, maar we zijn een tijdje geleden overgestapt naar een zogenaamde rollijn. Dit omdat we met Sketch aan het oefenen zijn met los lopen. Met zo’n rollijn kan ze natuurlijk een stuk verder van je weglopen dan wanneer ze aan een gewone riem zit. Voor haar zelf is het natuurlijk ook een stuk leuker!

Hondensnackjes, eventueel in een beloningstasje

Wij hebben altijd twee soorten ‘snackjes’ voor Sketch in huis, kauwsticks en ‘snoepjes’. Die kauwstick krijgt ze altijd gewoon binnen en daar heeft ze echt de hele dag plezier van. De kip die er om heen zit, kluift ze er eerst af, en op de rest van het stickje ‘kauwt’ ze letterlijk gedurende de dag. Kleine hondensnackjes zijn echter ook super handig om in huis te hebben. Sowieso is het in de eerste plaats leuk en lekker voor je pup. Maar verder kun je met behulp van hondensnackjes je pup ook ‘trainen’. Wij vinden het niet nodig dat Sketch allerlei ‘kunstjes’ leert, maar de standaard commando’s zoals ‘zit’ en ‘blijf’ en ‘high five’ hebben we haar allemaal geleerd met hondensnackjes. Waar we in het begin heel erg mee zaten, is dat Sketch ontzettend slecht mee liep. Natuurlijk willen alle hondjes snuffelen, maar bij Sketch was het echt een beetje extreem. Soms waren we een kwartier buiten en waren we in feite nog steeds heel dicht bij huis. Met die snackjes hebben we haar als het ware geleerd om mee te lopen. Ook kunnen we haar nu wat vaker los laten en luistert ze beter naar haar naam als we buiten zijn. De ene keer krijgt ze wel een snackje en de andere keer niet, maar we hebben haar dit dus echt geleerd met hulp van die snackjes. Zo’n beloningstasje is handig omdat je het aan je broek vast kunt maken. Het is voor jezelf niet zo hygiënisch om van die zachte snoepjes los in je broekzak te doen en op deze manier vergeet je ze ook niet.

Dit zijn dus vooral musthaves die voor jou als hondenbaasje handig zijn. Ik maakte ook eerder een checklist met echte puppy musthaves. Dingen die vooral handig zijn voor je puppy zelf!

Als jij een hond in huis hebt, wat zou jij dan nog willen toevoegen aan deze checklist met puppy benodigdheden?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Wat gaaf dat Sketch een high five ✋🏻 kan doen, dat zou ik wel eens willen zien. Allemaal handige items noem je. Zou ik zelf niet opgekomen zijn, zoals vochtige hondendoekjes en zo’n hondendrinkfles met waterbakje vind ik ook super handig. Hoe verzinnen ze het.

  1. Christiana says:

   Jaja, dat kan ze echt;-) (En ik ben zo trots, haha;-)) Ik moest eigenlijk wel stiekem een beetje lachen toen ik dit artikel aan het nalezen was voor het inplannen. Ik dacht nog: “Hm, een high five is natuurlijk niet bepaald een standaard commando”. Maar goed, leuk is het zeker wel, en allemaal geleerd dankzij die hondensnoepjes dus! Die water drinkfles kregen wij ook als tip mee van mensen die zelf twee pommetjes hebben. Reuze handig, Sketch heeft het vrij snel warm en op warme dagen nemen we hem zelfs tijdens een gewone wandeling mee en dan drinkt ze er dus echt van als we het aanbieden.

 2. Gaaf dat Sketch een high five kan doen! Zo een drinkfles is inderdaad reuze handig. Soms namen wij een fles water mee maar dan vergaten wij weer het bakje… Zo een rolriem hebben wij wel geprobeerd maar wij vonden het te onhandig. Dan floepte die lijn keihard naar binnen, schrik!
  Onze honden leerden al snel los lopen en ik ben zelfs nog op honden training geweest. Dan leren ze , omdat je dan met veel honden bent, om mee te lopen zonder afgeleid te worden. Je loopt dan op en neer over het veld met al die andere honden die je tegemoet komen. Maar ik ben ermee gestopt toen de trainster een vervelende opmerking maakte. Onze honden liepen al vaak los en wachten netjes bij de stoep voor het oversteken. Maar van haar moest! Whippet zitten en dat is iets wat Greyhounds heel onprettig vinden. Dan stond ze netjes stil bij de stoep, ook prima toch? Maar tja, als zo iemand verder niks over Greyhounds weet, ze doen de standaard dingen zonder te letten op het soort ras.
  Zo een beloningszakje voor brokjes is overigens ook handig!

  1. Christiana says:

   Dat heb ik ook wel eens gehad in het begin met die riem hoor, en dan schrikt Sketch daar enorm van;-) Wij zijn ook met haar naar puppytraining geweest, maar we vonden het absoluut geen leuke ervaring. Dat was een heel rare meneer die dus ook allemaal vervelende opmerkingen maakte, echt niet leuk. Dat continue stil blijven deed ze in het begin heel veel, soms werden we er moedeloos door. Tot dat we dus die snackjes introduceerden, haha, nu loopt ze echt heel goed mee, ook zonder snackjes. En zo leren we steeds wat bij.

 3. Wat geef je toch weer handige tips voor mensen die zich graag willen inlezen voor een hondje! Ik ben ook enorm benieuwd naar de high five commando. Hopelijk kun je het een keertje filmen, want ik ben er echt nieuwsgierig naar geworden haha.

  1. Christiana says:

   Jaaaaa, ik zal er een keer een Instastory van doen;-)

 4. Wat is het toch ook een slim hondje zeg, klinkt goed ook allemaal! ik ben zo benieuwd of wij deze aankomende zomer ook een hondje hebben. Als alles goed mag gaan en wij er 100% achterstaan en alles financieel gaat lukken dan is hij/zij bij ons helemaal welkom!

  1. Christiana says:

   Owwww, dat zou ZO leuk zijn! Ik hoop echt dat het allemaal door kan gaan voor jullie;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.