Heb je veel foto’s op je telefoon staan? Het is eigenlijk zonde om daar niets mee te doen. Ik geef je vijf ideeën om creatief met je foto’s bezig te zijn!

Beware

Ben je graag creatief met je foto’s bezig en heb je ze bovendien graag om je heen, verwerk ze dan in een gallery wall in je interieur. Ik heb zelf diverse gallery walls in huis en deze zijn continue ‘in beweging’. Zo verander ik ze regelmatig door foto’s of posters te vervangen voor nieuwe exemplaren en bovendien voeg ik ook regelmatig nieuwe lijstjes toe. Zelf hou ik niet van de heel strakke gallerywalls waarin alle lijsten kaarsrecht onder en naast elkaar hangen, en het leuke van zo’n gallerywall is natuurlijk dat je hem ook makkelijk uit kunt breiden. Ik heb drie gouden tips als het gaat om het maken van een gallery wall in je eigen huis. Je kunt je foto’s namelijk heel makkelijk zelf thuis uitprinten met HP instant ink. HP Instant Ink is een maandelijks opzegbaar plan waarmee je een vast aantal pagina’s per maand kunt uitprinten. Je HP printer stuurt een melding naar HP wanneer je inkt of toner bijna op is en vervolgens ontvang je automatisch een cartridge die geschikt is voor jouw HP printer. Het handige hiervan is dat je dus nooit zonder inkt zit. Ik ben zelf vaak heel impulsief als het gaat om het uitbreiden van mijn gallery wall. Ik kan daar wanneer ik in de ochtend wakker wordt zomaar spontaan zin in hebben en als je thuis zelf je foto’s kunt uitprinten hoef je dus niet eerst te wachten tot je ze überhaupt in huis hebt. Mijn tweede tip voor het maken van een gallerywall is dat je werkt met een thema om eenheid te creëren. Ik hoor heel vaak dat mensen een gallery wall willen maken, hiervoor foto’s en posters bij elkaar zoeken, maar dat het vervolgens niet lukt om er een mooi geheel van te maken. Wanneer je werkt met een kleurenthema van maximaal drie of vier kleuren, zul je zien dat je daarmee al een mooie eenheid creëert. Laat die kleuren steeds terugkomen in je geprinte foto’s en de afbeeldingen maar ook in de lijsten. Mijn derde gouden tip is om de lijnen van je gallerywall eerst op de muur uit te zetten met afplaktape. Leg je posters en foto’s in lijsten neer op de grond en blijf schuiven tot je tevreden bent met het geheel. Vergeet niet om rekening te houden met bijvoorbeeld stopcontacten en lichtschakelaars die op de wand zitten waar je gallery wall komt te hangen. Stoor je je hier trouwens aan? Een lege lijst om een lichtschakelaar of stopcontact heen kan er voor zorgen dat zoiets beter in het geheel blend en minder uit de toon valt. Ga nu de lijnen met afplaktape uitzetten op de muur. Op deze manier boor je niet per ongeluk gaatjes die op een heel verkeerde plek zitten en na het boren haal je het afplaktape weer heel makkelijk van de muur af, zonder eventuele verf of behang te beschadigen.

Plaats je foto’s onder een stolp

Een andere manier om creatief met je foto’s te zijn, is door ze onder een stolp te plaatsen. Wanneer je je foto’s zelf gaat uitprinten, kun je de maten helemaal aanpassen naar de grootte van je stolp. Wat ik zelf altijd doe, is ervoor zorgen dat de foto net wat breder is dan de stolp. Op deze manier kun je namelijk de zijkanten van de foto ietwat met de rondingen van de stolp laten meebuigen en hierdoor vallen je foto’s niet om.

Creatief met je foto’s door een fototaart te laten maken

Zelf heb ik jaren geleden eens een fototaart voor mijn verjaardag gehad en dat vond ik echt ongelofelijk leuk! Het kan niet anders dan dat je met een fototaart een heel grote glimlach op het gezicht van de ontvanger tovert, want het is gewoon een heel creatief en origineel idee. Alhoewel de taart aansnijden wel een beetje awkward is natuurlijk, want welk deel ga je als eerste van de foto afsnijden en vervolgens opeten?

Gebruik je foto’s voor kaarten en uitnodigingen of maak een fotoboek

Een andere leuke manier om creatief met je foto’s te doen is door ze te gebruiken op kaarten en uitnodigingen. Zo liet ik vorig jaar kerstkaarten met een foto van Sketch maken en ik heb nog nooit zulke leuke en lieve reacties op mijn kerstkaarten ontvangen. Vrijwel iedereen die ik er eentje gestuurd of gegeven had liet me na kerst weten dat ze ‘altijd alle kerstkaarten na december weggooien, behalve die van Sketch’! Aangezien kerst nu nog even duurt, kun je je foto’s dit jaar ook gebruiken voor bijvoorbeeld uitnodigingen voor een verjaardag, doopfeest, bruiloft of housewarming of gewoon als bedankje of lief gebaar. Tot slot is het ook een leuk idee om een fotoboek met foto’s te maken. Als je zelf graag creatief bezig bent, kun je ze zelf inplakken en er een soort scrapbook van maken, maar tegenwoordig kun je ook overal fotoboeken laten printen. Wanneer je kiest voor een fotoboek van mooie kwaliteit in een wat groter formaat, kun je dat boek vervolgens ook weer mooi neerzetten of neerleggen op een dressoir of in een open kast, op een boekenstandaard bijvoorbeeld.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

5 Comments

  1. Ik doe eigenlijk te weinig met mijn foto’s, ik zou er veel meer mee kunnen doen. Het meest creatieve dat ik er ooit mee gedaan heb, is een memory spel dat ik ooit met nailart foto’s heb gemaakt 😊.

  2. Ik doe ook veels te weinig met mijn foto’s. Zonde eigenlijk! Je deelt mooie tips!

  3. Nee, nooit eigenlijk. ik heb wel een fotoboek met foto’s van Marie en Toulouse. Nog steeds heel blij mee. Het is leuker dan foto’s te bekijken op je pc of mobiel, en het zijn mooie herinneringen!

  4. Vroeger deed ik dat heel vaak, maar tegenwoordig stap ik sneller even bij Kruidvat binnen. Ik vind de kwaliteit dan vaak net nog wat beter dan foto’s die je thuis print.

  5. Leuke ideeën! Door jouw inspirerende gallery walls, heb ik die vorig jaar (of was het alweer het jaar daarvoor?) ook een gallery wall gemaakt. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. En ook maak ik elk jaar een fotoboek van onze vakanties. Heel soms print ik nog wel eens een foto gewoon uit, maar niet vaak meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.