Blog tips, LIFESTYLE

Dit is dus het proces dat aan mijn foto’s vooraf gaat

 

According to Facebook everyone is out doing awesome things and I’m over here like look at me I’m at home in my pajamas editing my photos on a saturdaynight. 

Mocht je je afvragen wat ik hier nu eigenlijk aan het doen ben? Dat zal ik je zeggen. Ik ben hier onderweg naar zo’n tien meter verderop. Daar had ik namelijk een leukere achtergrond voor een selfie. Want als zijnde ‘social influencer’ wil je natuurlijk wel een beetje leuke foto’s. Mocht je je afvragen hoe dat foto’s maken nu in zijn werk gaat (en stiekem denken dat dat toch zeker allemaal in een wip gepiept moet zijn) dan ga ik je nu uit de droom helpen. Dit denkt Christiana tijdens het maken van haar foto’s. Komt ‘ie.

Goed. Ik ga vandaag dus even zo een ontzéttende berg werk verzetten. Eens even kijken in de kast wat er gefotografeerd kan worden.

Graaft in nog-te-reviewen kast. Hm. deze tube heb ik in zitten knijpen. Dat ziet er écht niet uit de foto. Maar is wel een lekker crème-pje op zich. Leg ik even apart als reserve. Grrrr. Hier zit zo’n afgrijselijke sticker op met preview / sample. Ik háát het echt als merken dat doen. Niet eens op de onderkant, maar gewoon pontificaal in het midden voorop. Heb ik nu dus echt geen zin in hoor om die eraf te pindakazen. Weet je, de rest van wat hier ligt past geloof ik niet echt bij mijn bloemetjes van deze week. Ik had gewoon toch die andere moeten kopen, die ik dus gewoon steeds al wilde pakken. Ik zeg niet graag I told you so, maar I told you so. Hm. Misschien is dit wat. Ja. Ja. Dit is wat! Prachtige blusher. Hélemaal matchy matchy met de bloemen die ik hier heb.

Oh.

Maar die is van drie seizoenen geleden. Ik geloof niet dat iémand daar nog op zit te wachten. #lamaar.

Rommelt nog wat verder en heeft het uiteindelijk allemaal gevonden.

Lampjes aan, ondergrondjes paraat. Ff nu een beetje leuk die bloemetjes neerleggen. Productje beetje bevallig ertussenin. Zo. Gaan met die banaan.

Schiet wat foto’s. Na enkele pogingen altijd eerst even op de compu kijken of de compositie goed is. En het licht. En de kleuren combi’s want weet je. Soms ziet het er op de daadwerkelijke foto wel eens behoorlijk belabberd uit terwijl jij dus ff denkt dat je gewoon ontzettend lekker gaat.

Hm. Nee. Ik geloof niet dat dit het echt is. Ik vind de combi van de kleuren hier nu niet echt buitengewoon fantastisch. Ik pak bij deze bloemen wel ffkes een ander product. Misschien dan toch maar even die ingedeukte tube anders. Want die kleurtjes passen hier gewoon zo bij.

Kijk. Dat is al beter. Echt. Stukken.

Schiet nog wat foto’s en warempel. Zijn keimooi. Ik ben zo ontzéttend goed.

Ff meteen de rest weggooien. Oh kut. Dat rode uitroeptekentje staat weer zo heel bijdehand te knipperen rechtsonderin. Aandachttrekker. Maar goed. Ik moet.moet.moet. meer opslagruimte voor mijn Google drive gaan regelen. Dat moet echt ff snel gefixt worden. Want dan hóór ik André dus al weer. Ja. Zo van je foto’s worden nu niet opgeslagen hè. Als nu je laptop crasht ben je gewoon alles kwijt. En dat is dan echt zo ontzettend je eigen schuld.

Maar komt goed.

Terug naar de foto’s. Volgend product. Ik ga hartstikke lekker hier.

Hm. Ik vind toch echt dat dit ene blaadje hier ontzettend misplaatst ligt. Ik geloof dat ik die foto toch maar even opnieuw ga maken.

Verrek, nu is er weer een stukje van dat touwtje van mijn vest in beeld. Hoé dan? Hoé krijg ik dat nu weer voor elkáár? Misschien dat ik dat randje er af kan knippen dan? Want is verder niks mis mee, met die foto.

Eens zien. Ik vind deze foto ook maar zozo. Het ziet er gewoon een beetje, ik weet niet, armoedig uit. Toch maar die hele shit opnieuw dan?

Hm. Ik heb nu pas voor twee artikelen foto’s. Hoe lang ben ik nu eigenlijk al bezig? Weet je, laat maar. #hoefiknieeensteweten.

….

Ik ga goehoed.

….

Had ik maar vier armen. Nee. Nee, drie, is ook al goed. Dan kon ik én de camera én dit bloemetje én het product rechtop houden, want die lichtinval is een beetje raar.

….

Weet je wat. Ik zie het hélemaal niet meer zitten.

Voor wie doe ik nu eigenlijk al die moeite? In vrédesnaam? Zou iemand het ook maar iéts kunnen schelen of dit takje nu verdomme links of rechts van die pot ligt?

Nou. Ja dus. Míj kan het wat schelen.

Oh nee. Deze week heeft zo ontzettend zeven dagen en ik moet dus nu echt vandaag voor zeven artikelen foto’s gaan zitten maken. Minimáál. Maar no pressure verder. Tijd zat. Ik heb tenslotte al driehonderdzesenveertig foto’s gemaakt waarvan zes echt hele mooie. Ik ga dus als een tiet.

Weet je.

Ik ben geen pro of zo. Heb ik ooit nooit beweerd. Mensen moeten hier nu ff niet gaan zitten denken dat ik steeds maar allemaal met van die kunstzinnige dingen over de brug kan komen.

Nog heel even en ik ga die camera echt zo ontzettend het raam uit tiefen.

Maar nu dus echt even focus. Concentreren.

Hm.

Ik geloof dat ik op Spotify even een andere playlist ga opzoeken. Ik begin die John Legend nu een heel klein beetje zat te worden.

Half uur later.

Oh. Had ik maar bom duiten. Dan kon ik één of ander artistiek type inschakelen om al deze shit voor mij op de foto te zetten.

Hm.

Maar dat ondermijnt misschien een heel klein beetje het idee dat blogger a.k.a. social influencer anno 2017 hartstikke allround moet zijn.

Dus. Wat moet ik nu dan?

Gewoon ff gedachten verzetten. Iets anders doen. Nagels vijlen? Planten water geven? Misschien een gedicht schrijven? Maakt niet uit. Als het maar off-topic is.

Ik weet het. Ik ga een slokje van het één of ander nemen. Of misschien een magnum. Calorieën en cellulitis kunnen me niet schelen. Hoewel. Ik zou dan morgen misschien twee minuten langer op crosstrainer kunnen staan. No problemo.

Beneden gearriveerd. Zet waterkoker aan. Oh! Even tea-topic lezen op het theezakje. ‘Wie neem je mee naar onbewoond eiland?’.

Hmpfff. Zie je nou? Die gladde reclame-jongens van Pickwick hebben dus ook wel eens een inzinking. Dat hoort gewoon allemaal bij het creatieve proces.

Gaat met thee terug naar boven en krijgt onderweg briljante ingeving voor nieuwe foto-compositie. (Magnums waren op, twee minuten extra fitness komen te vervallen).

Nu ff work bitch. Britney Spears zei het jaren geleden al.

Work. Work. Work.

….

Helemaal op dreef. Ik ben niet meer te stuiten jongens.

….

Begin van de avond. Uuuuuren later. Kláááááár. Zo goed als.

D.w.z. met de foto’s. Nu moet ik nog de misbaksels er tussen uithalen en weggooien. Alle foto’s hernoemen, want laat ik P3350633 als titel staan kan ik ze never nooit meer terug vinden. Dan hoef ik nu alleen nog maar de afmetingen aan te passen, ze naar het juiste mapje toe te slepen, uploaden in de Admin, een titel voor het artikel bedenken, prijzen en verkrijgbaarheid opzoeken en een review schrijven met alles erop en eraan. En dat proces dan zeven keer.  Want de rest van de week moet ik gewoon werken. En heb ik allerlei afspraken. En moet ik tussendoor ook af en toe de WC schoonmaken enz. Maar geen probleem. Kan ik allemaal handelen. Het is tenslotte zaterdagavond negentien punt dertig uur.

According to Facebook everyone is out doing awesome things and I’m over here like look at me I’m at home in my pajamas editing my photos on a saturdaynight.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Comment

  1. Bianca says:

    Super leuk artikel weer.

    Tot morgen!

    Liefs,
    Bianca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.