Gezondheid, LIFESTYLE

Dit is dus waarom je juist ‘s óchtends moet gaan sporten

 

Ik begrijp heel goed dat deze gedáchte alleen al voor sommigen van jullie afgríjselijk klinkt en absoluut niets moét natuurlijk. Maar lees dit toch maar even.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

In de ochtend sporten betekent natuurlijk wel dat je de ergste beproeving voor die dag dan al gehad hebt. Je kunt het maar achter de rug hebben, toch?

Dus je kunt heel de dag ontzéttend trots op jezelf zijn. Dan ga je die dag hartstikke goed in de trant van #powervrouw en #ZÓ en dat soort dingen. Is ook wel eens lekker.

En er is nog méér. Tijdens het sporten komt er endorfine vrij waardoor je gewoon veel lekkerder in je vel gaat zitten.

Ik ben er nog niet; niet alleen helpt sporten je met het leegmaken van je hoofd en het elimineren van allerlei negatieve (gedachten). Het geeft je ook inspirátie. Ja écht. Mij tenminste wel. Je wilt niet wéten wat voor briljante openbaringen en ideeën er allemaal in mijn bezwete hoofd zijn opgekomen tijdens een genadeloos afbeulende workout.

Je hoeft niet eerst je make-up eraf te halen. Want dat heb je die avond daarvoor tenslotte al gedaan.

Van die mensen die niet ontbijten. Die heb je dus. Terwijl dat helemaal geen goed idee is. Maar ga je ‘s ochtends nu sporten, dan moét je wel eerst ontbijten. Geloof me. Sporten op een lege maag, dat is iets wat je niet wilt. Je zou van pure uitputting zó je apparaat af rollen.

Met die temperaturen van tegenwoordig is het een behoorlijke kwelling om je pyjama om te switchen voor je sportpakje. (Lees; voor enkele seconden bijna helemaal bloot op je onderbroekje na, in de óchtend, en dát is koud jongens), of überhaupt om naar de sportschool te gaan als je niet het geluk hebt zo’n fitness-ish gevaarte in huis te hebben, zoals ik zelf dus. Maar áls je er dan eenmaal op staat, dan heb je het na twee minuten al niet meer koud. Als je een beetje je best doet ben je binnen de minuut al opgewarmd. Gegarandeerd.

En oh ja, je hebt het de rest van de dag ook veel minder koud. Iets met doorbloeding.

Je hoeft je na een slópende dag op werk niet óók nog eens ‘s avonds in je sportbehaatje te wurmen terwijl álle sensoren in je lijf op de #neeikwilnietneeikwilnietneeikwilnietneeikwilnietneeikwilniet-stand staan, maar je hebt na je werk gewoon tijd te óver voor écht léuke dingen, zoals dit artikel lezen.

Op welk moment van de dag ga jij meestal sporten?

© ByChristiana tekst en fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Ik sport ook altijd ‘s morgens, heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.