Dit zijn ze dan weer, de 10 meest gelezen blogposts van 2022.

De 10 meest gelezen blogposts van 2022

Het was een roerig jaar, dat zonder meer. Er is een hoop veranderd in mijn leven, maar ik kan, nu het tegen het eind van het jaar loopt, zonder twijfel zeggen dat ik me gelukkiger, sterker, en vooral ook zelfstandiger voel dan ik me in jaren gevoeld heb. In 2022 publiceerde ik 208 nieuwe blogs, stuk voor stuk met veel plezier geschreven. En vandaag is het dan tijd voor de tien meest gelezen blogposts van 2022. Het gaat trouwens om de blogs gepubliceerd in 2022. Ik kies daar de laatste jaren bewust voor, omdat de top 10 er anders elk jaar grotendeels hetzelfde uitziet.

10. Marjolein Bastin lanceert haar eigen geurencollectie

Op de tiende plaats staat de review van de Marjolein Bastin geurcollectie. Voor Corona uitbrak reisde ik bijna wekelijks naar Amsterdam voor het bijwonen van persevents en feestjes ter gelegenheid van nieuwe lanceringen. Voor corona werd dat al wat minder en ik merkte toen eigenlijk ook dat ik er minder behoefte aan had. Natuurlijk waren die persmomenten enorm leuk, maar het koste erg veel tijd en dat reizen kostte bovendien ook aardig wat geld. Tijdens Corona lag alles stil en toen de events daarna weer langzaamaan begonnen, had ik eigenlijk nog maar heel weinig zin om er naar toe te gaan. De lancering van de Marjolein Bastin geurcollectie echter, die wilde ik wel bijwonen. Het was op een prachtige locatie in Amsterdam. Na afloop van het event mochten we bloemen uitzoeken en drie van de hortensia’s die ik toe meenam, heb ik laten drogen. Daar heb ik dus nog steeds plezier van. Aan deze foto zit verder nog een leuk verhaal, want we hadden de kaars naast de hortensia staan (deze had ik overigens al veel eerder laten drogen, ik had hem in mijn oude huis staan!). Tijdens het fotograferen vloog die hortensia echter in brand. Paniek alom! Gelukkig konden we op tijd blussen.

9. Chanel Chance eau tendre EDP

Chanel Chance kocht ik voor mijzelf na de scheiding en het is mijn meest gedragen geur van het afgelopen jaar. In het artikel dat ik in maart publiceerde schreef ik destijds: ‘Omdat ik nu een nieuwe fase van mijn leven beland ben, leek het me een mooi moment om ook een nieuw parfum te kiezen en daarmee hopelijk ook mooie nieuwe herinneringen te maken. En wat is nu een mooier cadeau voor jezelf dan een parfum van Chanel?’ Achteraf gezien heb ik dat ook echt kunnen doen, mooie, nieuwe herinneringen maken terwijl ik dit parfum droeg. Dit is een parfum dat ik dan ook zeker opnieuw zal kopen.

8. Binnenkijken in mijn nieuwe woonkamer

Dit artikel publiceerde ik heel recent, dus het is leuk om te zien dat het nu al in de top tien staat. Enorm blij ben ik, met mijn nieuwe huisje. Ik had er grootse plannen mee, en vrijwel alles wat ik wilde was te realiseren. Verder vind ik het leuk om te zien hoe een groot deel van de meubels en accessoires die ik uit mijn oude huis meenam, een nieuwe plek gekregen hebben. De bank was een nieuwe aankoop. Sketch was er in het begin een beetje bang van, geloof ik. Ze liep er steeds met haar pootjes helemaal wijd overheen, alsof ze bang was om in de ‘kuiltjes’ te vallen. Inmiddels is ze er helemaal aan gewend en is de bank haar favoriete plek in huis. Die van mij ook trouwens.

je thuis voelen na een verhuizing

7. Je thuis voelen na een verhuizing

Je direct thuis voelen na een verhuizing is niet altijd voor iedereen even vanzelfsprekend. Ik ben in mijn leven zo’n twaalf keer verhuisd, om verschillende redenen. Soms wilde ik dat zelf en koos ik er dus bewust voor. Toen ik jonger was, werd het me opgedrongen, dan wordt het natuurlijk gelijk een heel ander verhaal. Wat de reden ook is, het is enorm belangrijk om je in je nieuwe huis thuis te voelen. In dit artikel vertel ik hoe het deed en wat mij geholpen heeft.

stress tijdens verbouwing voorkomen

6. Stress tijdens een verbouwing voorkomen

En óf ik stress heb gehad tijdens de verbouwing van mijn nieuwe appartement! De stukadoor die ik in eerste instantie had gevraagd om mij te helpen met het stuc- en verfwerk van het hele appartement dacht mij halverwege de klus op te kunnen lichten. Die heb ik dus het huis uitgezet. De wanhoop nabij was ik. Want ik was op dat moment al door een groot deel van mijn budget voor die specifieke klussen heen, terwijl nog niet eens de helft van het werk gedaan was. Gelukkig vond ik datzelfde weekend nog een betrouwbare stukadoor die mij enorm goed geholpen heeft. Om kosten te besparen besloot ik zelf alle deuren, kozijnen en het houtwerk te verven. Twee en een halve week ben ik er bijna non-stop mee bezig geweest. Achteraf gezien is het niet het beste verfwerk van de wereld. Het is echter wel mijn verfwerk en ik ben er trots op. Ook met de keuken ging alles mis. Stress had ik dus genoeg. En toch ben ik er ondanks alles nog steeds van overtuigd dat je met bepaalde maatregelen echt ook stress kunt voorkomen.

je pomeriaan in de zomer koel houden tips

5. Je pomeriaan in de zomer

De artikelen over Sketch doen het altijd goed, dat vind ik leuk! Afgelopen zomer publiceerde ik een artikel met belangrijke dingen waar je in de zomer rekening mee moet houden met je pomeriaan. Hoe kun je de vacht van je pomeriaan bijvoorbeeld het best verzorgen en hoe kun je oververhitting herkennen? En belangrijker nog, hoe kun je het voorkomen?

cadeautjes voor jezelf

4. Cadeautjes voor jezelf, dingen om je zelf te gunnen

Blogs over cadeautjes doen het ook altijd goed. Net als andere jaren waren jullie naarstig op zoek naar leuke cadeau ideetjes, en om precies te zien cadeautjes voor jezelf. Ik ben er helemaal voor!

redenen om te sparen

3. Je keuken door Ikea laten plaatsen

Bezint eer ge begint, schreef ik in mijn artikel over het laten plaatsen van je keuken door Ikea. Ook dit artikel staat nog niet zo lang online, maar toch kreeg al het een plaatsje in de top drie van de best gelezen blogposts van 2022. Dat zal Ikea leren, hoop ik dan. Ikea maakte namelijk een zooitje van de montage. In plaats van twee dagen duurde het namelijk, zonder gekheid, zes weken. Bovenop de prijs van mijn nieuwe keuken, die ruim zesduizend euro kostte, was ik nog eens vierduizend euro aan extra kosten kwijt. Vlak na het publiceren van dit artikel werd ik benaderd door Ikea of ze wellicht nog iets voor mij konden betekenen. Ik heb toen opnieuw gevraagd om een financiële compensatie en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen antwoord op gekregen.

blauwe slaapkamer inspiratie

2. Blauwe slaapkamer inspiratie

Na de scheiding woonde ik een half jaar bij mijn vader. Ondanks alles was dat een heel fijne tijd. Eén van de dingen die ik toen wel heel erg gemist heb, was het bloggen over interieur. Op dat moment had ik immers geen interieur om over te schrijven. Ik keek in die periode reikhalzend uit naar het moment dat ik de sleutel van mijn nieuwe appartement in handen kreeg en de grote verbouwing kon beginnen. Eén van de eerste blogs die ik over mijn nieuwe huis publiceerde, was de binnenkijker van de slaapkamer en die vonden jullie gelukkig ook heel leuk om te lezen.

1. Snacks voor je pomeriaan

En het artikel over geschikte snacks voor je pomeriaan staat, heel verrassend, op de eerste plaats in het lijstje van de best gelezen blogs van 2022. Sketch kwam bij mij toen ze vijf maanden oud was. Voordat ze kwam en zeker gedurende de eerste maanden dat ze er was, was ik uiteraard op zoek naar zoveel mogelijk informatie over de pomeriaan. Toen al viel het mij op dat er relatief weinig over pomeriaantjes geschreven wordt door mensen die daadwerkelijk zelf een pomeriaan hebben. De meeste artikelen zijn van bijvoorbeeld dierenartsen of hondentrainers, maar dus niet zozeer van ‘gewone hondenbaasjes’. Toen dacht ik de artikelen dus zélf maar te gaan schrijven. Ik ben natuurlijk allesbehalve een expert, maar ik heb toch een hoop geleerd in de afgelopen twee-en-een-half jaar en van alle DM’s en mails die ik krijg, gaat zo’n tachtig procent over Sketch. In dat opzicht is het dus niet verwonderlijk dat de eerste plaats in dit geval ook voor Sketch is.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. 

3 Comments

  1. Mooi overzicht en allemaal gelezen natuurlijk 🙂

    1. Christiana says:

      Zo trouw Darina, dankjewel!!!

  2. Mooi overzicht en zie gelijk dat ik nummer 10 toen gemist heb… Ga ik alsnog even lezen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.