Wil je graag een dagje alleen op stap, maar weet je niet zo goed wat je dan moet gaan doen. Ik geef je ideetjes voor elk budget.

Beware

Bezoek een rommelmarkt of ga een rondje kringlopen wanneer je een dagje alleen op stap wilt

Vorig jaar ben ik gescheiden en sinds januari woon ik tijdelijk met Sketch bij mijn vader. Het afgelopen half jaar heeft volledig in het teken gestaan van de zoektocht naar een nieuw huis. Toen ik dat huis eenmaal gevonden had en de hypotheek rond was, moest er ongelofelijk veel geregeld worden. Nu ik de sleutel heb en de verbouwing volop aan de gang is, ben ik daar in feite nog steeds mee bezig en slokt het het grootste deel van mijn tijd op. Als alles straks wat rustiger is en ik ook wat meer rust heb in mijn hoofd, is het natuurlijk wel leuk om weer op pad te gaan. En er zijn genoeg leuke dingen te doen wanneer je een dagje alleen op stap gaat. Ik geef je wat inspiratie. Ik ben gek op het bezoeken van rommelmarkten. Sowieso vind ik het in huis altijd heel erg leuk om ‘oud’ met ‘nieuw’ te combineren, maar ik vind de sfeer op rommelmarkten gewoon ook altijd heel erg gezellig. Als je een dagje alleen op stap wilt, is een rommelmarkt super leuk, omdat je uitgebreid overal kan kijken waar jij wilt en met helemaal niemand rekening hoeft te houden. Zie je wat leuks bij een kraampje, dan raak je vaak ook wel aan de praat met de verkoper en zo wordt je dag vaak ook gewoon gezellig. Is er geen rommelmarkt in de buurt, dan is een rondje kringlopen ook een alternatief. Ik moet er wel bij zeggen dat de kringloopwinkel vaak wel een beetje die gezellige sfeer mist van een rommelmarkt, maar het is en blijft natuurlijk zalig om tussen al die oude spulletjes te neuzen op zoek naar verborgen schatten!

een dagje alleen op stap tips

Ga naar een pluktuin wanneer je een dagje alleen op stap wilt

Jaren geleden riep ik altijd heel hard dat ik ‘absoluut geen groene vingers had’. Toen de tuin in mijn oude huis verbouwd werd, kwam daar verandering in. Ik bleek het héérlijk te vinden om met mijn vingers in de aarde te wroeten. In feite is er vrij weinig waar ik zo enorm relaxed van wordt als van tuinieren. Ik heb echt úren in mijn tuin doorgebracht. Plantjes uitzoeken, plantjes planten, onkruid wieden, ik vond alles even leuk. In mijn nieuwe huis heb ik een balkon waar ik al wel leuke plannen voor heb. Ik zal echter dat wroeten in de aarde wel missen. Wil je een dagje alleen op stap en ben jij ook graag met bloemen en plantjes bezig, dan is een bezoek aan een pluktuin erg leuk. Hoe het precies werkt? De ene keer is de entree voor een pluktuin gratis en betaal je alleen voor de bloemen die je plukt. De andere keer betaal je een vast bedrag en mag je onbeperkt bloemen plukken. Niet alleen is het plukken zelf heel rustgevend en fijn, maar je gaat dus ook altijd met een mooie bos bloemen naar huis. En die kun je dan wellicht weer in je nieuwe vaas zetten die je op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel gevonden hebt. En om in de bloemensferen te blijven: een dagje Keukenhof is ook een prima idee voor wanneer je een dagje alleen op stap wilt.

Ga fietsen, wandelen of zwemmen

Alleen fietsen of wandelen is verder ook altijd een leuk idee wanneer je een dagje alleen op stap wilt. Kijk eens of je een route kunt vinden die je niet eerder gewandeld of gefietst hebt. Daarvoor moet je wellicht eerst een stukje rijden. Je kunt tegenwoordig overal fietsen huren, maar met een fietsendrager op de auto kun je ook gewoon lekker je eigen fiets meenemen. Ik vind zelf de omgeving van de Utrechtse heuvelrug altijd erg mooi om te wandelen. Ben je het niet echt gewend om alleen te wandelen? Stel een fijne playlist samen op Spotify. Ik vind het zelf altijd heel fijn om muziek te luisteren tijdens het wandelen. Het zwemmen heb ik de laatste tijd ook herontdekt. Ik vind het juist zo fijn om dit alleen te doen omdat het enorm rustgevend is en opnieuw; je hoeft geen rekening te houden met het tempo of de conditie van iemand anders. Je kunt lekker in je eentje in een bubbelbad zitten, maar baantjes trekken is ook heel rustgevend en bovendien is het ook nog eens hartstikke goed voor je conditie. Ga alleen wel op het juiste moment als je echt wilt genieten van de rust. Zo hebben de meeste zwembaden speciale tijden om rustig baantjes te trekken, ga dit bijvoorbeeld niet op op een woensdagmiddag of in het weekend doen. Nu het volop zomer is, kun je natuurlijk ook lekker naar een buitenzwembad toe.

Bezoek een stad die je niet kent

Een ander idee voor een dagje alleen op stap is een stad bezoeken die je nog niet kent. Om de dag helemaal relaxed te laten verlopen, reis je er lekker met de trein naartoe. Pak in de stad zelf vooral niet de bus of de tram, maar doe lekker alles te voet. Zo kom je vaak op heel leuke plekjes uit en ontdek je vast en zeker unieke winkeltjes, restaurantjes en andere bezienswaardigheden. Alleen winkelen is natuurlijk sowieso heerlijk (dat vind ik tenminste wel!), maar je kunt ook een museum of een expositie bezoeken. Of ga bijvoorbeeld lekker naar de film of op een terrasje zitten waar je vervolgens iets lekkers voor jezelf bestelt.

GA JIJ WEL EENS EEN DAGJE ALLEEN OP STAP? OF DOE JE HET NIET, MAAR ZOU JE HET WEL GRAAG WILLEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

2 Comments

  1. Goede ideeën! Zo’n dagje rommelmarkt is ook een goed idee. Ik ga op mijn vrije dag (mijn man en de meeste vriendinnen zijn niet vrij op die dag) vaak alleen op pad, naar het tuincentrum ga ik graag alleen maar ook shoppen voor kleren vind ik ideaal om alleen te doen.

  2. Leuke ideeën! Ik wil nog eens naar een pluktuin gaan, lijkt mij zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.